Jump to content
BulForum.com

Препоръка за нов компютър

fashion_m

Recommended Posts

Намислил съм да си взимам дъно, за което пише, че поддържа новите 45 nm процесори, но трябва да се ъпдейтне BIOS-a. Тъй като съм решил веднага да си взимам и 45 nm процесор (Е8200), въпросът ми е дали като го сложа ще тръгне компа, дали ще имам "workaround" да си флашна биоса.

DELUXe said:
Кажи какво е дъното...

ASUS, като най-вероятно ще е P5KC

• 2 weeks later...

И ето, че най-накрая, след обстойни проучвания си сглобих конфигурация :)

MB: Asus P5K/EPU; P35; LGA775; DDR2 (max 8GB RAM); FSB:1600; HD Audio 7.1,

CPU: Intel Core 2 Duo E8200; 2,66GHz; 45nm; FSB:1333; 6MB L2 cache

Video: Asus GeForce 8600GT 512MB, Silent (heatpype)

RAM: kit 2x1GB DDR2-800MHz Corsair

HDD: 250GB Seagate SATA2, 16MB cache

DVD RW: LG H55N

Case: Asus Vento

PSU: 450W Chieftec

KB: Logitech Deluxe

Mouse: Canyon optical

Да видим колко години ще изкарам с последователни и премерени ъпгрейди :)

Честито!

Ама с определени 'премерени' добавяния на РАМ, хард (250 вече е доста малко), проц по някое време след година-две, и разбира се видео (че и с 512 памет е тая, чудно кво ще ги правиш), ... и то не остана друго освен дъното:), машината подлежи на ъпгрейди :bgrin: .

Интересно, но разбрах, че 500ГБ хардове не се котирали толкова много както си мислех, пък и нещо съ кът и човек може да среща трудности да намери такъв.

Иначе машината зависи за какво ще я ползваш, 2 ГБ рам също може да са леко недостатъчни.

Но щом си наблегнал на процесор и на малко памет и хард, сигурно работиш нещо, което изисква смятане повечко.

AssassiN said:
Надявам се, че не играеш игри.

Иначе много скоро ще си я чукаш в главата тая видеокарта... :wacko:

Айде сега... всичко зависи от това какви игри играе - ако цъка Шах, Бридж или StarCraft спокойно и на GF 6600 LE работи (не помня старото ми AGP какво беше но и там си бачкаще идеално)

Що се отнася до игрите, мисля да започна от там, където възможностите на стария ми PC се изчерпаха: Crysis; F.E.A.R. ; Stalker: The Shadow of Chernobyl, Експанжъните на Half-Life 2 и тн.

То всичко добре, но може ли някой да ми обясни защо всички се хвърляте на тая 8600? Това e толкова куца карта, че няма на къде, а и ако е ддр2 просто пари на вятъра...

DELUXe said:
То всичко добре, но може ли някой да ми обясни защо всички се хвърляте на тая 8600? Това толкова e куца карта, че няма на къде, а и ако е ддр2 просто пари на вятъра...

А коя видеокарта би препоръчал за цена от около $150? 8800 с 512 рам е от $350 нагоре

djadomraz said:
А коя видеокарта би препоръчал за цена от около $150? 8800 с 512 рам е от $350 нагоре

Вземи една Sapphire HD2600XT 256M GDDR4 PCI-E та дори и RADEON HD2600XT, 256MB, Sapphire, DDR3, PCI Express, TV Out са в пъти по-добри от 8600. А да не говорим, че 2600XT DDR3 е под 130лв

fashion_m said:
DDR3 e

Пак добре, че е 3ка иначе все едно си си хвърлил парите в коша :lol:

Имам лоши впечатления от един Saphire Radeon. Предпочетох за личния ми PC да заложа на сигурно и да си взема Asus, макар и по-скъп. ТВ аут-а не го ползвам, включил съм PC-то към HDTV display.

fashion_m said:
Имам лоши впечатления от един Saphire Radeon. Предпочетох за личния ми PC да заложа на сигурно и да си взема Asus, макар и по-скъп. ТВ аут-а не го ползвам, включил съм PC-то към HDTV display.

Не трябва да се водиш по лоши спомени.. аз съм имал толкова проблеми с различни асуси, но това не означава, че асус сa ментета. Всяко техника може да дефектира или да попаднеш на "куца" бройка. Но дори и асус да е: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529086. Ти твоята за какви пари я взе?

djadomraz said:

Btw,

XPert 8800GT 512MB DDR3 PCI-E - 330.72лв :)

DELUXe said:
Ти твоята за какви пари я взе?

За 208 лв. Retail. Има DVI to VGA преходник, S-video to Component video преходник, че и кожен калъф за CD-та

И аз съм фен на Асус, но средния клас карти издишат откъм охлаждане, поне повечето. Докато SAPPHIRE знаем как се справят :)

http://pic.bg/item.php?itemid=36765&id=554 HD2600 XT Определено този модел си заслужава пред Нвидията. Но като цяло недостатъка и на Нвидията и на Радеона е 128 битовата шина за достъп до паметта. Аз единствено заради това бих събирал стотинки още месец два и си бих взел 8800 дори и най-слабото. Но дори и тези среден клас ще ти вадят някакви кадри за игрите, едвали си някакъв изплцонжен геймър :lol:

Иначе машината е стабилна, успех в покупката.

fashion_m said:
Що се отнася до игрите, мисля да започна от там, където възможностите на стария ми PC се изчерпаха: Crysis; F.E.A.R. ; Stalker: The Shadow of Chernobyl, Експанжъните на Half-Life 2 и тн.
Tova e tvoi post ot starata tema
По добре засега да си продължа с добрия стар Дюрон 750, докато изпуши щайгата.
Mnogo mi e interesno da vidq kak si podkaral teq igri s procesora :Pp izvinqvam se za maimunicata mucha se s edno Kubuntu tuka

Stenli said:
Tova e tvoi post ot starata tema Mnogo mi e interesno da vidq kak si podkaral teq igri s procesora :Pp izvinqvam se za maimunicata mucha se s edno Kubuntu tuka

Ми с 2-3 кадъра в секунда..., особено на STALKER :bgrin: . Но сигурно е вървяла де.. За Crysis как е вървяла на тоя дурон, не ми се мисли, след като при мен сигурно ще сече, ама при мен ще е заради видеото (7300GT) ама и аз не съм геймър де. Сталкера ми върви с 10-20 кадъра на тая карта и не съм го играл още щото ме трепят на натоварени сцени където fps пада и под 10, някой ден като реша да сменя картата.

tedy said:
Ми с 2-3 кадъра в секунда..., особено на STALKER :bgrin: . Но сигурно е вървяла де.. За Crysis как е вървяла на тоя дурон, не ми се мисли, след като при мен сигурно ще сече, ама при мен ще е заради видеото (7300GT) ама и аз не съм геймър де. Сталкера ми върви с 10-20 кадъра на тая карта и не съм го играл още щото ме трепят на натоварени сцени където fps пада и под 10, някой ден като реша да сменя картата.

сега като се замисля, може би, е имал предвид, че е стигнал до тях, а не е успял да ги играе :wacko: въпреки, че аз имах целерон на 900 и последното, което играх сносно е underground първата част :bgrin:

Stenli said:
сега като се замисля, може би, е имал предвид, че е стигнал до тях, а не е успял да ги играе :wacko: въпреки, че аз имах целерон на 900 и последното, което играх сносно е underground първата част :bgrin:

Що играете такива загубени игри - цъкайте StarCraft - бачка си чудно на всякакви карти :)

djadomraz said:
Що играете такива загубени игри - цъкайте StarCraft - бачка си чудно на всякакви карти :)

Да и аз тва се питам защо даваме толкова пари за видео като под дос няма да извади по-добро черно :)

Stenli said:
Tova e tvoi post ot starata tema Mnogo mi e interesno da vidq kak si podkaral teq igri s procesora :Pp izvinqvam se za maimunicata mucha se s edno Kubuntu tuka

Работата е там, че не можех да ги подкарвам.

btw kolko gore dolu trqbva da e temperaturata na edna takava videokarta s pasivno ohlajdane po vreme na igra?

• 3 years later...

Да припомним какво си купих през март 2008-ма:

On 3/28/2008 at 3:29 PM, fashion_m said:

И ето, че най-накрая, след обстойни проучвания си сглобих конфигурация :)

MB: Asus P5K/EPU; P35; LGA775; DDR2 (max 8GB RAM); FSB:1600; HD Audio 7.1,

CPU: Intel Core 2 Duo E8200; 2,66GHz; 45nm; FSB:1333; 6MB L2 cache

Video: Asus GeForce 8600GT 512MB, Silent (heatpype)

RAM: kit 2x1GB DDR2-800MHz Corsair

HDD: 250GB Seagate SATA2, 16MB cache

DVD RW: LG H55N

Case: Asus Vento

PSU: 450W Chieftec

KB: Logitech Deluxe

Mouse: Canyon optical

Да видим колко години ще изкарам с последователни и премерени ъпгрейди :)

И така, колеги, връщам се към тази тема три години по-късно.

Дойде време за първия ъпгрейд на горепосочената конфигурация.

Сложих й още 2х2 GB RAM към наличните 2х1 GB и сега съм с колосалните 6 GB RAM.

Купих SSD - Intel 320 Series 40GB

Компютъра стана суперкомпютър :)

След 2-3 години пак ще пиша тук, когато стане време за следващият от моите

On 3/28/2008 at 3:29 PM, fashion_m said:
последователни и премерени ъпгрейди

Аз ви казах, че поне 7-8 години ще карам с този компютър :)

PER.911134.jpg 256798.jpg

Copy%20of%20SNC00362.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...