Jump to content
BulForum.com

Windows.Source.Code.w2k.nt4.wxp.tar


Rangy

Recommended Posts

Ето това е новина!

http://slashdot.org/articles/04/02/12/2114...tid=109&tid=187

 

Коментарите също са доста интересни, там е казано почти всичко по темата. Интересно, кога ще го видим на warez.ru ')

Link to comment
Share on other sites

http://information.microsoft.com/presspass...ndowssource.asp

Statement from Microsoft Regarding Illegal Posting of Windows Source Code

 

REDMOND, Wash., Feb. 12, 2004 --

On Thursday, Microsoft became aware that portions of the Microsoft Windows 2000 and Windows NT 4.0 source code were illegally made available on the Internet. It’s illegal for third parties to post Microsoft source code, and we take such activity very seriously.

 

We are currently investigating these postings and are working with the appropriate law-enforcement authorities.

 

At this point it does not appear that this is the result of any breach of Microsoft’s corporate network or internal security.

 

At this time there is no known impact on customers. We will continue to monitor the situation.

 

It's official now...

 

Не ми се мисли какво ги чака сега потребителите... Интересно е мнението, че това си е ход на Сикромофт в битката с Отворения Код - не звучи чак толкова параноично... Въз основа на това изтичане ще имат повод да заведат дела срещу когото си поискат на практика. Дори и да не ги печелят, имат такъв финансов ресурс, че могат да ги протакат докато доведат до фалит противника чрез съдебни разходи. Дори много хитро звучи. Браво на тях.

 

Ама така е - като го дадоха на бат`Бойко... Още тогава трябваше да им е ясно, че ще изтече. Търсете Българина!!! :D :D :D

 

In the News around the World:

http://news.google.com/news?hl=en&ie=ISO-8...+Source+Code%22

 

The Register:

http://www.theregister.co.uk/content/4/35547.html

Link to comment
Share on other sites

http://www.betanews.com/print.php3?sid=1076674118

 

Мда. Това се очакваше - от горното става ясно, че се опитват да заформят скандал с OpenSource общността...

 

1. Изтеклия код е отпреди 2.5 години.

2. Не е код от ОС директно, а представлява кода на сървиз пакет за 2000 и НТ.

3. Изтекъл бил от компютър под Линукс, притежаван от фирма, занимаваща се с портване на софтуер за Уиндоус към Юникс/Линукс.

 

Ето как се нарежда пъзелчето. Прекалено удобно за Сикромофт. Хем има изтичане, хем то не е фатално за тях, хем е достатъчно да им даде повод да компрометират (поне да се опитат) ОС... Чисто и просто. Не може да се отрече, че са гросмайстори в калната игра. Направо отвътре им идва.

Link to comment
Share on other sites

The 658MB which has been posted online in a compressed file makes up less than two per cent of the total source code for Windows 2000 and NT.
- vnunet.com

 

Не ще да е това, или поне това не е целия... ;)

 

EDIT:

 

Грешка - по-скоро е целия, 658М е разархивиран...

Link to comment
Share on other sites

Е явно не целия ама не и за изпускане :) Ако можеш да намериш тази 600МБ версия ще е по-добре :)

Edit:

hello ppl, tracker seems dead, removing for now :(

Link to comment
Share on other sites

Е явно не целия ама не и за изпускане :) Ако можеш да намериш тази 600МБ версия ще е по-добре :)

Edit:

hello ppl, tracker seems dead, removing for now :(

И да ги намериш, не си мисли, че ще ти свършат работа. Погрижили са се да изтекат съвсем безобидни нещица. На това му се вика "активно мероприятие" и "контрол над слуховете"... Целта е да се вдига шум и да се каля врага. Басирам се, че няма нищо сензационно в кода. Най-много да видиш сорса на Нотепад или Майнсуипър. :D :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Тия напъни на Бил Г.Г. III са вече толкова смешни и жалки, че не си заслужава да се коментират изобщо. Той така или иначе ще си намери майстора :P

Link to comment
Share on other sites

Някой да си спомня това време и оптимизма на този цитат:

 

За да оборудва държавната администрация с лицензирани ОС на Майкрософт, кабинетът плати през 2002 година 13.65 млн. долара на компанията за 3 годишен наем на продуктите им. Сред основните аргументи за избора на министър Калчев беше и този, че когато кодът на операционната система е затворен, значи е по-сигурен.
Link to comment
Share on other sites

Хем има изтичане, хем то не е фатално за тях, хем е достатъчно да им даде повод да компрометират (поне да се опитат) ОС... Чисто и просто.

 

По скоро тава ще им послужи за оправдание пред хората използващи техните операционни системи и страдащи от това. Сега, видите ли, откраднаха ни кода и затова се появяват толкова много вируси, които се възползват намерените пробойни :sick

Link to comment
Share on other sites

Сред основните аргументи за избора на министър Калчев беше и този, че когато кодът на операционната система е затворен, значи е по-сигурен.

Това е най-безумната мисъл, достойна за приза "тъпотия на годината" :woot

Link to comment
Share on other sites

А защо тази тема е във форум Linux? :confused Да не би да е поради съмненията, че кодът е изтекъл от Linux :wacko: :P

Иначе и според мен това всичко са трикове на М$, ша си дадат целия код другия път.

Или пък ако го дадат, така ще е модифициран, както само Perl програмистите знаят за какво става дума, и да го разбереш да ти отнеме хиляда години :woot :D (имаше една приказка, че Perl програмите са единствените, които изглеждат по същия начин преди и след RSA криптиране) :bgrin:

Хех, последния абзац беше шега. :)

Link to comment
Share on other sites

(имаше една приказка, че Perl програмите са единствените, които изглеждат по същия начин преди и след RSA криптиране)  :bgrin:

Хех, последния абзац беше шега. :)

Хич не е шега - погледни на долу :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Мда... вече форума е "Linux / OS". Мисля, че така ще да е по-добре тъй като често си говорим за OS тука.

не е ли по-правилно да го изпишеш цялото - OpenSource иначе ще се бърка със opeartion systems... Просто предложение...

 

 

EDIT:

 

ОК. Аз не съм схванал правилно идеята.

Link to comment
Share on other sites

OS в случая трябва да значи и Oper. Sys. понеже тука си говорим и за други системи и като гледам форум за други ОС, различни от Linux май няма смисъл да се правят.

 

Или за Windows OS хората да пишат в Win_Appz? Отделна категория за Windows OS няма идея.

Link to comment
Share on other sites

не съм много съгласен, но както и да е.

Според мен може да се направи например секция OS за всички ОС.

Иначе това че в Линукс секцията трябва да се разискват ОС, различни от Уинодус на мен лично ми звучи като добре дошло за Уиндоус потребителите понеже си имат форум само за тази ОС (съответно и нейните _Appz). :D

От друга страна това напомня за ситуацията със Виндовс и останалите ОС - Microsoft и останалия свят срещу тях , въпреки, че не само тази ОС е платена, просто най-разпространена ;)

Просто разсъждения, нищо лично към никоя ОС, признавам си че имам Линукс, и като ми остане време ще го почна и него да го разучавам, просто нямам време сега ;)

Link to comment
Share on other sites

Иначе и според мен това всичко са трикове на М$, ша си дадат целия код другия път.

Ако излезе истинския сорс на Виндовса ще се разрази скандала на века.

Помислете съвсем малко логично: и децата вече знаят за ударите под кръста на чичо Бил Г.Г. III и за "почтените" му методи за справяне с конкуренцията. Понеже самия Виндовс е основното оръжие, то не искам да мисля какво "има" в него :woot

Косвени доказатества за това колкот щеш (не само параноичната ми природа :woot) - например различното отношение на американското правителство и Европейската комисия в антимонополните процеси, както и отношението на по-голямата част от европеската администрация.

Дали според вас някоя уважаваща себе си тайна служба ще използва Виндовс като платформа за компютрите си? Едва ли. А защо ли?

Преди години една статия на един хакер (fravia+ май се казваше) изобилстваше от примери за системни файлове на виндовс, кеширащи почти всякаква информация, независимо дали това се харесва или не на потребителя... А това е само на "повърхността", мухахаха, замириса ли ви на световна конспирация :D

 

Oще се съдирам от смях като си спомня простотиите, изръсени от Калчев, мухахаха :D :lol:

Link to comment
Share on other sites

http://warez.ru:8080/FTP/OS/Windows.2000.Source.Code/

Blagodarenie na Dreamer imame Source Coda i pri nas  :punk . Sled razarhivirane stava 660mb.

10x Dreamer.

Всъщност единственото нещо за което ми трябва кода е да се посмея с колегите на гениалните изпълнения на М$ програмистите. :) (и това, че почти на всеки хедър пишело "AT/T laboratory")

В доста от форумите, съветват изобщо да не се чете този код (все едно е нещо заразно :D) Аргументите са, че това може да се използва срещу самите разработчици на свободен код, които евентуално биха се изкушили от някои идея. Малко пресилено, ама кой да знае.....

Все пак, всичко ми изглежда прекалено нагласено - нещо, като "изтичането" на кода на HalfLife2. Само това чакаха, че да забавят проекта с 5 месеца....

Link to comment
Share on other sites

Номерата на Чичо Б.Г.Г III нямат свършване :woot

Вече се появиха съобщения, че има разработени експлойти на базата на уязвимости, открити в този прословут сорс. По този начин мицрософт отново си изсипа камъните в своята градина, защото сорса е достатъчно стар и би трябвало тези дупки отдавна да са затворени :tongue

По общото мнение на истинските гурута обаче този абсолютен фарс вече започва да писва на всички :evil

Link to comment
Share on other sites

от dino(17-02-2004) - www.linux-bg.org

Неотдавна Microsoft започна в няколко европейски страни дела срещу Lindows за нарушаване на запазената им марка Windows. Преди няколко дни обаче Районният съд в Сиатъл се произнесе по заведеното в САЩ през март миналата година аналогично дело. Решението гласи, че "прозорци" исторически е основен термин в компютърната терминология и не може да бъде търговска марка на която и да е отделна компания. Това не само се разминава с първоначалните планове на Microsoft, но и поставя под въпрос правото им да използват търговската марка Windows в САЩ.

 

Microsoft обжалват решението, но според коментатори това само ще забави крайния резултат, без да го промени.

 

http://www.eweek.com/article2/0,4149,1525080,00.asp

 

Мда... лоши времена за Редмънд - първо им откриха такава дупка, че свят им се зави, после изтече през канализацията сорса, сега пък им посягат на запазената марка и то на собствената им територия... Антимонополната комисия на ЕС също им точи брадва... Япония събира програмисти за създаване на "азиатска" операционна с-ма... Тайван пуска компютри с преинсталиран Линукс... Израел отказа да поднови договора за ползване на техни продукти в държавната администрация... За Германия няма да споменавам. Май на всички им писна от тях. Нещо се клати Били напоследък. Освен че стана рицар, май нищо друго хубаво не му се е случвало наскоро. Горкия...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...