Jump to content
BulForum.com

tyrsq si hubav monitor


Recommended Posts

fusion, нищо не мога да ти кажа за тва трептене и непостоянния ток. Трябва да питаш в някой сервиз, за какво става въпрос. В нас тока също е непостоянен - от 160в до 240 стига. Даже като подне и ми се рестартира ПС-то, за тва си взех един стар лампов стабилизатор.

 

kicko, изот предлагат само 2-ра употреба, ама като гледам тоя, може да ида и да го видя за кво става въпрос. Преди време гледах някъв Dell 19" за 220$ ама ми се видяха много пари, но пък монитора беше като чисто нов.

Link to comment
Share on other sites

fusion,

до колкото знам за графичен дизайн ЦРТ мониторите са по добро решение,ще ти свърши по-добра работа.В този ценови диапазон едва ли има нещо качествено,самсунг и лг са корейски боклуци и такива ще си останат,немога да разбера какво ги хвалят.В изотсервиз има хубави монитори,за тези пари ще си вземеш стабилен 19 инчов монитор,че може и да ти останат.В бившето кино Космос има една фирма, там също можеш да провериш за монитори втора употреба,веднъж гледах едно EIZO 17" флат за стотина долара,беше супер.

За проблема с тока сигурно има някакво решение,питай човек който е по на "ти" с електротехниката.

Link to comment
Share on other sites

Runner, аз гледах по-слабия модел MV900 като ходих защото бяха свършили P900, ама наистина като нови изглеждаха, това Perfect дето го пишат не е никакво преувеличение, никаква плоска реклама !

Та за P900 казаха че ще получат скоро пак и ето сега гледам на сайта ги предлагат, значи може би са ги получили.

 

fusion, графичен дизайн и LCD ? Аз си мислих че за това са важни цветовете. Или пък 17" CRT ? Аз пак така, без да разбирам много, съм чувал че на дизайнерите все не им стига площа на екрана да си наредят всичките палети и toolboxes, че да остане и малко място за view-то на проекта...

 

stefann, това до Космос е ISI-то, те са дребна фирма и препродават нещата на старо които взимат от някой от по-едрите доставчици* като IzotService, RealVision, GTi. Под доставчици имам предвид за Пловдив "доставчици", незнам дали доставят от вън или от София. Не че има лошо де, понякога в малките фирми може да намериш останал някой "бисер" от голямата доставка която вече се е изчерпала, естествено на малко по-висока цена. Конкретно тези EIZO-та - Izot-а наводниха града с тях преди година и половина-две. И аз се зверя пред един такъв. ;)

Link to comment
Share on other sites

stefann,  Не че има лошо де, понякога в малките фирми може да намериш останал някой "бисер" от голямата доставка която вече се е изчерпала, естествено на малко по-висока цена.

Точно за това казвам да отиде да провери и там :-)

Link to comment
Share on other sites

Sprqh se na LCD monitor za6toto pro4etoh tazi statiq

http://newteck.orbitel.bg/computer/article...=24&unit_id=211

i se zaribih.

Otdelno pro4etoh edna statiq v koqto pi6e 4e pixelite na CRT monitorite izgarqt pri nepostoqnen tok i tokovi udari i izblednqvat cvetovete dokato pri LCD nqmalo takiva problemi.

Otdelno pro4etoh o6te edna statiq v koqto pi6e6e 4e Samsung sa na pyrvo mqsto po ka4estvo na monitori.

V syvsem druga statiq pyk pro4etoh 4e ViewSonic sa nai dobroto re6enie za rabota s grafika ama te sa mnogo debeli.

Ve4e imam 4uvstvoto 4e seki si reklamira stokata i pak nemoga da re6a kyv da si zema.

 

Ako faktori sa samo trepteneto (LG naprimer sa mnogo 4uvstvitelni i mnogo treptqt), realnost na cvetovete (sled kalibrovane razbira se) i lo6ata el. instalaciq vie kakyv bihte izbrali. A za parite to se e vidqlo 4e 6te se tegli zaem.

Link to comment
Share on other sites

Samsun opredeleno sa nai dobrite....vyv vsqko otnoshenie...az sum s lcd tft monitor na samsung i do sega ne sam imala problemi(osven edin problem s photoshop koito se opravi ot nastroikite na win-a)!Nqkoi kazvat 4e cvetowete na lcd monitorite sa nerealni....no az ne sym na tova mnenie.Trqbva da gi poglednesh oba4e otblizo predi da kupish neshto za da reshish dali to4no tozi monitor otgovarq na dizainerskite ti iziskvaniq:)))

Jalko 4e nqmam informaciq kak stoi pri samsung s trepteneto no moga da porazpitam ako vse oshte ne si se sprql na monitor:)

Link to comment
Share on other sites

e qwno mai shte se pospori.....

kaji mi 1(moje i powe4e) pri4ini poradi koito samsung sa na svetlinni godini...imam predvid da dadesh primer s ostanalite i po kakvo samsung sa na svetlinni godini!(vijdam 4e ne govorite za monitori zashtoto za monitori sym sklonna da priznaq 4e ima dosta po - dobri ot samsung)

 

 

EDIT:Nqma marka koqto da e dobra vyv vsi4ki otnosheniq i vyv vsi4kite si producti....

Link to comment
Share on other sites

za samsung i lg... nishto losho ne moga da kaja, ama sa dosta daleche ot kvalitetni monitori...

dam predpolagam 4e si prav...na lg i samsung ne im e prizvanieto da pravqt monitory vypreki 4e az sym si dosta dovolna ot moqt monitor samsung(ne 4e stariqt beshe losh) no tova si e.... koto kakvoto si haresva.... men mi stiga 4e ne izmorqva o4ite dr ne mi trqbva!

Kakvo im e tolkova hubavoto na EIZO ...ne sym gi 4uvala do sega i kvi pari sa.... (ne 4e shte si kupq otnovo monitor v blizko vreme no nali trqbva da sme informirani:))

 

EDIT: MOje bi taka govorq za samsung zashtoto sam luda po markata...malko sym pristrastna:) no pak si e hubava i nikoi ne moje da me ubedi 4e e neka4estvena i taka natataka:)

Link to comment
Share on other sites

Говорим за липса на изморяване на очите...

Много хора може и да не са чували за iiyama монитори, но те са единствените за които поне аз съм чувал, че поддържат честоти от 200 Hz при средните резолуции.

Така че истината е това, може и да има хубави и лоши монитори (статистически), но в Бг каквото и да вземеш си опира до късмет!!

Link to comment
Share on other sites

Belinea 10 30 55 - cena $165.00

17" Flat CRT monitor 0.24mm dp

640 x 480 160

800 x 600 150

1024 x 768 115

1152 x 864 105

1280 x 1024 85

1600 x 1200 75

1600 x 1280 70

 

17" iiyama HM703UT Vision Master Pro 413 CRT дисплей - cena 407.00 лв

640 x 480 / 160 Hz

800 x 600 / 150 Hz

1024 x 768 / 120 Hz

1280 x 1024 / 90 Hz

1480 x 1024 / 90 Hz

1600 x 1200 / 77 Hz

1600 x 1280 / 72 Hz

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...