Jump to content
BulForum.com

Бойлер - какъв да избера?

Ferante

Recommended Posts

Търся електрически бойлер за къщата - нещо вертикално 80л.

Възможноте варианти са:

---Tesy (като чета, направо се страскам колко често се развалят)

---МАТЕВ - ХАСКОВО - нямам никакво мнение по-въпроса

---EldomInvest - приемлива цена и качество

---Аlpatitan - твърде скъпи въпреки 15г. гаранция...

---или нещо друго!?

Та финансите са за макцимум 200лв - какви предложения ще дадете?

;)

Ние си взехме преди 5-6 години 80л, вертикален на Матев и не е мръднал от тогава. Само че се получи странна аномалия, която не съм сигурен дали е заради бойлера. При предишния бойлер си има постоянно налягане, а като сложихме новия има моменти, в които си има студена вода, а топла нито капка. Оня дето монтира бойлера казва, че много нагрявал бойлера и водата се изпарявала още в него, ама не знам, може и да си въобразяваме и просто да е ниско налягане. Иначе бойлера не е правил никакви други проблеми

Аз взех Tesy, по съвет на мой познат, който продава и Diplomat на Елдоминвест и още една марка, която не помня. Каза ми да си взема точно един определен модел на Tesy и до момента нямам оплакване. Ползвам го от 9-10 месеца, като през това време нито веднъж не е спиран. Иначе съм чувал и добри неща за Diplomat. Мисля, че и Tesy да вземеш и Diplomat няма да сбъркаш ;)

Преди година и половина взехме бойлер KTN от Зора и сме бая доволни от него като се има предвид че стария варненски боклук се пукаше на 7 8 месеца а тоя не е мръднал за сега.Оказа се че тоя нашия е копие на Теси или пък Теси на КТН незнам ама е добър ;)

~400 лв - Stiebel Eltron 80 литра - Mercedes-а на бойлерите.

10 години гаранция на водосъдържателя, 5 на ел. частта и две безплатни профилактики. Двойно стъклокерамично покритие на водосъдържателя, двойна изолация. Спад на температурата на водата при изключен бойлер за 24 часа - 1 градус. Произведен във френския завод.

Ако ти се дават пари...

Ако си намериш такъв дето е с хром-никелов водосъдържател и е до 200 лв. не се чуди и го взимай. Познай защо те нямат гаранция на водосъдържателя. По отношение на ел. частите нормално е да са с по 5 години всичките, то терморегулатора толкова някъде му е живота, който се явява и най-проблемната част сле дкато минат 6-7 години.

Ако си намериш такъв дето е с хром-никелов водосъдържател и е до 200 лв. не се чуди и го взимай. Познай защо те нямат гаранция на водосъдържателя.

За водо съдържателя си прав, но през година ще сменяш нагревател ;)

Освен ако не са някакви нови сплави, за които нямам информация, но пък и цената им ще е подобаваща.

Ако намериш за 200лв хром-никелов свиркай, аз ще го взема :)

Независимо от последния пост - смятам че TESY са абсолютни боклуци - нещо от рода на ELITE при ел. уредите - толкова много дефекти дават - по мнения на бивши собственици.....

За момента не ми се вижда разумно да давам повече от 200лв за бойлер - ше взема Емайлиран, тъй като цените на неръждавейките са с още 100 лв отгоре.

Все повече се накланят везните към ЕлдомИнвест....

Има и вариант, който пропускаш...

Flamina - София. Добри са. Емайлиран водосъдържател с 5 години гаранция. Цена за 80 литровия - 180 лева май беше.

за същите пари смятам че елдом инвест са по-добри.....

а сега нека да дадете идея къде има фирмен магазин на Елдом Инвест в Пловдив?

Нашия на Матев бойлер е с хром-никелов водосъдържател и е струвал около 200лв и е с 10 години гаранция на водосъдържателя и 5 години на ел. частите.

За водо съдържателя си прав, но през година ще сменяш нагревател ;)

Освен ако не са някакви нови сплави, за които нямам информация, но пък и цената им ще е подобаваща.

Ако намериш за 200лв хром-никелов свиркай, аз ще го взема :)

Ами да ти кажа от 5 години някъде сме с такъв водосъдържател hand made :bgrin: , а пък нагреватела е на минимум 10 години и проблеми никакви нямаме. Няма електроди за котления камък, които между впрочем правят по-големи мизерии отколкото да помагат. Терморегулатора и той е на 10-15 години някъде, като преди доста време съм го побългарил и никакви проблеми нямам с него. Единственото нещо, което смених наскоро беше възвратния клапан, който след последното коригиране на налягането на нашата улица протече сериозно(+ половината кранчета у нас :bgrin: ).

Хммм кво толкова плюете Теси?Аз съм от 2 години с такъв и не е мръднал.Само дето дейонизатора вътре(тая джиджавка дето трябва да разгражда варовика) не работи и чистя нагревател през няколко месеца.

ПП:Преместете темата в раздел Хардуер и Електроника ; ) :devil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...