Jump to content
BulForum.com

jijane

Members
 • Content Count

  672
 • Joined

 • Last visited

About jijane

 • Rank
  Гуру
 • Birthday 07/22/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Plovdiv
 1. Не съм, даже не съм ги виждал на живо тия коли. ЦРВ го мести без проблем това моторче. Но пък ЦРВ и прилични способности извън пътя са взаимоизключващи се.
 2. 6-ците и 3-ките на Мазда до 2009-та си е малко на късмет да уцелиш някоя, която да не е масларка(същото като акорд 7-ца с 2.4 мотора, повечето казват че не гори масло, но тихо си доливат). Колегата има СХ3 2.0/150 катъра от 2 години и маслото не го бара, но все пак е нов, не е някой горубленски туч на незнайни километри. СХ3 обаче си е дребна много, все пак е на базата на Мазда 2.
 3. @deus_pld Нека да разграничим продуктите за домашно производство от тези за масово поизводство. При тези за домашно ползване в повечето случаи са малки партиди от селектирани сортове и с повече внимание към детайла. Защо се усеща вкус на царевица, ориз, захар и така нататък е обект на друга дискусия с неизвестна продължителност. Има прекалено много променливи в производството на бира за получаване на желания вкус на потребителя и определени качествени показатели. Аз лично съм на мнение, че именно пивоварите с "традиции", които закупиха почти всички пивоварни в България, са виновни за моментното състояние на масовия пазар, а именно кофти бири с кофти вкус. Разбира се и българския биропиец има много голяма вина с изискването си за максимално количество на минимална цена. Крафт бирите ги изключвам, защото са много малък пазар за да влияят на бирения пазар в България, пък както и сам сте забелязали се получават големи греди от някои повярвали си бироварячи. Вече не. Прибрах си се в малкото село преди 2 години някъде. Почти 11 години в тоя бранш за момента ми стигат, но да не казвам голяма дума, че не се знае от къде ще задуха вятъра.
 4. До толкова са еднакви малца и ечемика, че малца(който се получава от ечемик)е почти два пъти по-скъп от ечемика. ГМО царевицата е едно от последните неща, които трябва да те притесняват в състава на масовите бири. И нека престанем да спекулираме със така популярния закон за чистотата на бирата, защото ако наистина се прилагаше с цялата си строгост, ще останат само тия дето си правят бирата у тях.
 5. Ако искаш да намалиш разходите за производство на бира ще се стремиш да вдигнеш съдържанието на ечемик за сметка на малц. Грис-а е по-скъп от малц-а и още по-скъп от пивоварния ечемик. Проблема основно идва от това, че пивоварния ечемик отглеждан в България, респективно и малц-а произвеждан от него е доста боклучав. За минимизиране на проблемите породени от боклучавите съставки най-евтиното решение е прословутия царевичен грис. От тоя грис, който се озахарява и т.н., след ферментацията не остава нищо. Грис се слага в рецептата на Стела Артоа, оригиналната белгийска, но не съм видял някой да реве какъв царевичак била.
 6. Купи си някакъв ключ за 3-4 еврО.
 7. Това за царевицата и бирата е малко пресилено. Общо взето е "една жена каза" , все пак старопрамен е един от най-големите бъркочи на пазара.
 8. Така се отправят колите в България, с доливане, или с изрязване.
 9. И преди съм го писал, че всички оператори са един дол дренки и пак ще го напиша. За мен не е нормално да се биеш в гърдите, че си с най-голямото покритие в страната и в същия момент в индустриална зона с около 8-10 000 работещи да имаш обхват само на открито. 2/3-ти от операторите (вивата и глобала) имат обхват само на открито при нас. Знаете ли колко ме интересува, че имат най-бързата мрежа, с най-доброто покритие. И това е само на 5-6 км от Пловдив. Как толкова години не инсталираха една скапана клетка и да са приключва. И после защо мизерниците от ментел имали най-много корпоративни клиенти.
 10. Осветлението като го гледам е най-евтиното в ниския клас. Предполагам са някои от боклуците на 2R.
 11. Ходи на Волга, миналата седмица в понеделник минах за 15 минути там.
 12. По-добре с глоба, отколкото Сашо Дончев и сие да ти участва в транспорта и разпределението на газта.
 13. В ДСК връщат до 45-я ден при такива обстоятелства.
 14. Покрай черниО петък поръчах 8-ца за 390 доларес от гиър Бест Полша. Утре го чакам, та деби промоция от европейските складове, че с китайските е 50/50.
 15. Не е само в светофарите проблема. Матряла е кофти, много кофти, всичко кара като на електронна игра. Някой път ме хваща яд защо се върнах да работя в Пловдив.
×
×
 • Create New...