Jump to content
BulForum.com

jijane

Members
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

About jijane

 • Rank
  Гуру
 • Birthday 07/22/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

822 profile views
 1. В зависимост от дейностите, с които се занимава, или иска и може да се занимава сервиза, сумите за софтуер и хардуер на годишна база могат много лесно да достигнат и подминат 30к лева. Разбира се става и с кабел и блутут джвъчка от Китай за 15 лева, почти същото е.
 2. Не съм, даже не съм ги виждал на живо тия коли. ЦРВ го мести без проблем това моторче. Но пък ЦРВ и прилични способности извън пътя са взаимоизключващи се.
 3. 6-ците и 3-ките на Мазда до 2009-та си е малко на късмет да уцелиш някоя, която да не е масларка(същото като акорд 7-ца с 2.4 мотора, повечето казват че не гори масло, но тихо си доливат). Колегата има СХ3 2.0/150 катъра от 2 години и маслото не го бара, но все пак е нов, не е някой горубленски туч на незнайни километри. СХ3 обаче си е дребна много, все пак е на базата на Мазда 2.
 4. @deus_pld Нека да разграничим продуктите за домашно производство от тези за масово поизводство. При тези за домашно ползване в повечето случаи са малки партиди от селектирани сортове и с повече внимание към детайла. Защо се усеща вкус на царевица, ориз, захар и така нататък е обект на друга дискусия с неизвестна продължителност. Има прекалено много променливи в производството на бира за получаване на желания вкус на потребителя и определени качествени показатели. Аз лично съм на мнение, че именно пивоварите с "традиции", които закупиха почти всички пивоварни в България, са виновни за моментното състояние на масовия пазар, а именно кофти бири с кофти вкус. Разбира се и българския биропиец има много голяма вина с изискването си за максимално количество на минимална цена. Крафт бирите ги изключвам, защото са много малък пазар за да влияят на бирения пазар в България, пък както и сам сте забелязали се получават големи греди от някои повярвали си бироварячи. Вече не. Прибрах си се в малкото село преди 2 години някъде. Почти 11 години в тоя бранш за момента ми стигат, но да не казвам голяма дума, че не се знае от къде ще задуха вятъра.
 5. До толкова са еднакви малца и ечемика, че малца(който се получава от ечемик)е почти два пъти по-скъп от ечемика. ГМО царевицата е едно от последните неща, които трябва да те притесняват в състава на масовите бири. И нека престанем да спекулираме със така популярния закон за чистотата на бирата, защото ако наистина се прилагаше с цялата си строгост, ще останат само тия дето си правят бирата у тях.
 6. Ако искаш да намалиш разходите за производство на бира ще се стремиш да вдигнеш съдържанието на ечемик за сметка на малц. Грис-а е по-скъп от малц-а и още по-скъп от пивоварния ечемик. Проблема основно идва от това, че пивоварния ечемик отглеждан в България, респективно и малц-а произвеждан от него е доста боклучав. За минимизиране на проблемите породени от боклучавите съставки най-евтиното решение е прословутия царевичен грис. От тоя грис, който се озахарява и т.н., след ферментацията не остава нищо. Грис се слага в рецептата на Стела Артоа, оригиналната белгийска, но не съм видял някой да реве какъв царевичак била.
 7. Купи си някакъв ключ за 3-4 еврО.
 8. Това за царевицата и бирата е малко пресилено. Общо взето е "една жена каза" , все пак старопрамен е един от най-големите бъркочи на пазара.
 9. Така се отправят колите в България, с доливане, или с изрязване.
 10. И преди съм го писал, че всички оператори са един дол дренки и пак ще го напиша. За мен не е нормално да се биеш в гърдите, че си с най-голямото покритие в страната и в същия момент в индустриална зона с около 8-10 000 работещи да имаш обхват само на открито. 2/3-ти от операторите (вивата и глобала) имат обхват само на открито при нас. Знаете ли колко ме интересува, че имат най-бързата мрежа, с най-доброто покритие. И това е само на 5-6 км от Пловдив. Как толкова години не инсталираха една скапана клетка и да са приключва. И после защо мизерниците от ментел имали най-много корпоративни клиенти.
 11. Осветлението като го гледам е най-евтиното в ниския клас. Предполагам са някои от боклуците на 2R.
 12. Ходи на Волга, миналата седмица в понеделник минах за 15 минути там.
 13. По-добре с глоба, отколкото Сашо Дончев и сие да ти участва в транспорта и разпределението на газта.
 14. В ДСК връщат до 45-я ден при такива обстоятелства.
 15. Покрай черниО петък поръчах 8-ца за 390 доларес от гиър Бест Полша. Утре го чакам, та деби промоция от европейските складове, че с китайските е 50/50.
×
×
 • Create New...