Jump to content
BulForum.com

Въвеждат броячи на светофарите в Пловдив до 15 Дена!!!

Liverpool`Fan`1

Recommended Posts

Прочетох днес новината в Пловдив 24

Интересно ми е да видя, как ще реагират на това шофьорите ? И дори и да сложат въпросните броячи, ще бъдат ли спазвани ? Как ви се струва това. И оправдават ли се 120 хил. лева за Българския път ?

Имаше доста коментари под темата в сайта на пловдив 24, но ми е интересно тук кой, как разсъждава...

ПП: Аз съм за, вярно, че сега карам курсовете, но според мен е по-удобно, особено на кръстовища като "сточна гара" и "чефте баня" (тук не съм сигурен, че така се пише). Също така мисля, че с тези монтирани броячи ще е хубаво да се въвдат и камерната с-ма като в Англия, Германия, Испания и др.

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Такъв брояч имаше на бул. Христо Ботев (Сточна Гара), но само на ляв завой (за към Центъра). Сигурно защото за него най-много се чака. Стоя около месец и го махнаха. Тамън бях взел да му свиквам. Като пешеходец по-често и по-радко като водач на МПС.

Би помагало, но такива, които си минават на жълто и на червено в момента, няма да спрат да го правят само защото има брояч. Ако се въведат и наблюдателни камери, придружени със сериозни и стриктни глоби, чак тогава може да се надяваме на някакъв прогрес в това отношение.

Би помагало, но такива, които си минават на жълто и на червено в момента, няма да спрат да го правят само защото има брояч. Ако се въведат и наблюдателни камери, придружени със сериозни и стриктни глоби, чак тогава може да се надяваме на някакъв прогрес в това отношение.

според мен има и голям икономически ефект от брояча

просто гасиш двигателя когато има време до зелената светлина

а и ще намалее замърсяването на околната среда

а теб димитре така ли те учат да правиш леви завой,а ?

Само да не се получи обратен ефект, а именно - този който е на червено да избърза с тръгването, като види, че остават 3 сек. до зеленото, а този, който е на зелено и вижда 3 сек. до червено, да си каже: "Аз минавам!"... Сещайте се какво ще се случи в кръстовището. Иначе идеята е добра, но дано да бъде въприета правилно :unsure:

Еми има такива светофари точно на излизане от града по посока Перущица :) и даже аз като пътник мога да кажа,че много помагат тези броячи.Според мен е по-удобно и за пешеходци и за водачи на МПС :)

Само да не се получи обратен ефект, а именно - този който е на червено да избърза с тръгването, като види, че остават 3 сек. до зеленото, а този, който е на зелено и вижда 3 сек. до червено, да си каже: "Аз минавам!"... Сещайте се какво ще се случи в кръстовището. Иначе идеята е добра, но дано да бъде въприета правилно :unsure:

mislq 4e nqkoi ot swetofarite sa napraveni ot 3-2 sek stwetwa julto i posle 4erveno imeno za da ne davash gaz,no mai ne vsi4kite sa taka

а теб димитре така ли те учат да правиш леви завой,а ?

Кви леви завои, кви пет лева? Да не съм ти пресякъл пътя някъде? :D

Броячите са с информативна цел - да не гадае шофьорът дали ще мине, или няма да мине. Виждайки колко време има, може спокойно да прецени какво ще прави - ще спира ли, ще ускорява ли.

Кви леви завои, кви пет лева? Да не съм ти пресякъл пътя някъде? :D

Броячите са с информативна цел - да не гадае шофьорът дали ще мине, или няма да мине. Виждайки колко време има, може спокойно да прецени какво ще прави - ще спира ли, ще ускорява ли.

вчера сутринта на кръстовището на цариградско и ландос :D

Определено ще помогне, но то нали знаете, че джигити ще има винаги.И стена да има пред него той пак ще си мине. А по-въпроса със стария брояч на Сточна Гара не си спомням, защото не съм имал път по-това време от там, но се сещам за този в Асеновград, точна на влизане в града. Беше доста удобно особено за тия дето влизаха с по 140-150км/ч от главния път.Абе всичко е въпрос на време, пък и на мен ми се струва, че и това с камерите по светофарите ще въведат, защото ЕС ще ни го наложи.И според мен ще е в блиско будеще. Пък и както бях чел, по-добре за общината.Глоба, след глоба,глоба след глоба.Така тя събира парички от некоректните шофьори и забогатява.Докато разберат "джигитите" че е крайно време да се кара като хората.

вчера сутринта на кръстовището на цариградско и ландос :D

Е, ти пък там не минаваш ли на жълто в този случай? Щото на мен ми свети отделен светофар за наляво.

По темата, онова в Асеновград не е брояч, а препоръчителна скорост, за да хванеш следващия зелен светофар. А глобите колкото и солени да са, докато не се въведе стриктно налагане на тези наказания и не се премахне корупцията из основи, общината може да си чака паричките ;)

тези броячи са супер удобни.много ме е яд че го махнаха този на сточна гара.така може да си преценяваш и скороста и престоя.най ми е гадно като си карам към някой светофар и от далече го гледам че е зелено и почвам да се чудя сега да намаля ли да увелича ли скороста и точно като съм на 10 метра и ми светне жълтото трябва да спирам с пищене на гумите :angry1

.....точно като съм на 10 метра и ми светне жълтото трябва да спирам с пищене на гумите :angry1

То в такъв случай не се спира, това е и замисъла на жълтото.

Аха,това го кажи на тоя,който ще те светне,щото на него му е светнало зелено...или на катаджиите,които ще те одерат,щото си минал след като е светнало жълто.В тоя случай е хубаво да спреш...ако можеш и зад теб няма кола,която може да се пробва да мине...през теб.Ясно е ,че на всеки му се е случвало да мине на жълто,ама си е на късмет.Тея броячи поне ще помогнат да не разчиташ на късмет,а да си знаеш кога кво ще светне

тези броячи са супер удобни.много ме е яд че го махнаха този на сточна гара.така може да си преценяваш и скороста и престоя.най ми е гадно като си карам към някой светофар и от далече го гледам че е зелено и почвам да се чудя сега да намаля ли да увелича ли скороста и точно като съм на 10 метра и ми светне жълтото трябва да спирам с пищене на гумите :angry1

True,true!

Да, не се спира, а би трябвало. Ако си караш с 50 и си на 10метра не би трябвало да има пищене на гуми. Или пък нещо колата и гумите не са наред. :)

Също така малко заблуждаващо в темата пише, че слагат броячи на 160 кръстовища. В Пловдив няма толкова. Всъщност на 40 по 4 брояча според мен.

мдаааа то за това през 2002 бях 2 месеца без кола и после една година си връщах парите дето ги бях взел за ремонт и глоба.... :cry

Мдам за 160-те са кръстовища съм объркал,става въпрос за 160 светофара но найстина е важно,че на големите кръстовища ще ги има. 6-ти Септември с Руски, с Васил Априлов, с Тунела, Сточна Гара. На Макдоналдс и Хр.Ботев. И Централна Гара. Полезно, полезно, няма спор, само да се спазват ;)

Те нашите управници се сетиха най-накрая. Хората ги имат от кога и то в градове като Айтос, Несебър и други такива градчета с по няколко хиляди жители.

Ами страхотно. Чудех се защо ги няма в целия град след като забелязох, че там където ги има и в момента по пещеско вършат страхотна работа. Иначе това едва ли ще ни бъде като цяло от полза в други насоки. Масово завиващите на ляво и надясно при свое зелено се чудят как да минат през пресичащите пешеходци. Нямам думи българите сме "говеда". Да няма обидени. В "белите" държави (Дори е една Македония!) всичко замръзва при човек на платното.

Колкото до темата - едно голямо благодаря за това което ще сторят - определено ще бъде полезно!

според мен има и голям икономически ефект от брояча

просто гасиш двигателя когато има време до зелената светлина

а и ще намалее замърсяването на околната среда

специално в Пловдив не виждам подобно приложение-тук светофарите светят по 30 сек. червено/зелено.примерно в София по има смисъл,защото там има места,където са по 2-3 мин.

именно ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...