Jump to content
BulForum.com

Опън Клуб в Пловдив


GLT

Recommended Posts

Преди няколко дена се появи тази статия по повод писмо на Йовко Ламбрев. Съответно последваха и дискусии по темата. Вижте тази и особено последните постинги.

Мисля, че идеята е много добра- линукс ентусиастите в Пловдив да имат клуб. Нека пожелаем успех на начинанието и нека всеки от нас да помага с каквото може.

Link to comment
Share on other sites

"Петък от 19:15 на часовника на Джумаята.

Тема на разговор - BG-OSDN + пиене на биричка (или кой каквото пие ;))

 

Събота от 18:00.

Мястото все още не е уточнено, но се предполага, че след петък ще бъде.

Следете сайта за подробности. Темата на разговор ще бъде откриването на Open Club Plovdiv.

Към клуба ще се присъединяват нови членове. Вход - свободен."

 

Горния текст е копиран от ТУК

 

За съжаление не мога да отворя ТОЗИ ЛИНК

Има ли навити да ходим? Дайте да се организираме.

Link to comment
Share on other sites

Кой петък? Щото май беше за миналата седмица това...

 

@JOKe - стига с тва казване - никой пет пари не дава каво казваш или мислиш по въпроса - трябва да се действа - ела, вземи участие и дай нещо на идеята и ти, вместо да си приказваме. С голи приказки стигнахме на това дередже, време е да видим какво можем да постигнем действайки.

 

За Връзка:

0887/67-40-58

Георги Търновски

Link to comment
Share on other sites

...че кой къде и кога е казал, че тоя клуб е само за майстори?!?

Ти ела пък ще видим кой ламер кой майстор - като се огледам и такива майстори виждам около себе си, че ми се реве чак...

Link to comment
Share on other sites

a we open source club

ясно бе, не съм си мислил, че може да означава "фенове на отворените бири", или пък да се събират на маса да викат "Наздраве за свободния софтуер! А сипи по още едно!"

 

просто съм малко скептичен, сори

Link to comment
Share on other sites

ideiata si ia biva,nadiavam se samo da niama takiva maistori koito vmesto da suvetvat i nasurchavat lamerite da im se prismivat i unijavat.. :(

И не само за него, а за всички които имат подобни притеснения:

 

Моят опит в общуването с представители на общността на отворения код, показва, че индивиди от типа за който говориш (които да ти се присмиват и унижават) не виреят там - или поне много бързо общността ги изолира и отхвърля. Основната идея на отворения код е в споделянето - на код, на знания и умения; тази идея няма как да се осъществи с "присмиване" - подобно отношение противоречи на цялостното разбиране на участниците в движението за това как трябва да се общува. Така че притесненията ти са наистина неоснователни.

Което не означава, че хората в този клуб са способни да поемат и преглътнат всичко. Ако твоята основна представа за тези неща е, че там са събрани хора, които са длъжни да решават твоите проблеми вместо теб, че тези хора просто горят от желание да работят, едва ли не, за теб, докато ти не си даваш никакъв зор - много е вероятно (дори 100% сигурно) ти да се окажеш изолирания и отхвърления. Запомнете, че тези хора с удоволствие ще ви помогнат, но само ако демонстрирате поне малко усилие да се справите сами. Т.е. - ако очакваш да цъфнеш просто там и да изтърсиш "Отворения код рулз! Вие сте куул! Аре сега да ми настроите скенера да бачка под Линукс..." - няма да излезе нищо добро от това. Дори не бих искал да съм наблизо в такъв момент. Защото, наблягам отново, Идеята е в Споделянето - това включва не само споделянето на купона, но и (дори най-вече) споделянето на усилията за решаване на проблемите!

 

@BrowseMan:

 

Хм. Споровете (дискусиите) са основна движеща сила на цялата работа. Не си седял на една маса с привърженици на Линукс и привърженици на FreeBSD, примерно, да видиш за какво става дума! Така че много е важно какво разбираш под "прости" спорове. Ако имаш предвид "просташки" като тон и език - не се притеснявай, такива няма! Няма и да има. BTW - именно от споровете можеш да научиш много повече неща, от колкото от обикновените разговори - поне моите наблюдения са такива. Да не говорим колко пъти именно в резултат на спора се избистря и най-правилното решение на даден проблем. Но това е стара истина.

Link to comment
Share on other sites

beshe do nqkade interesno samoche spored men neshtata preminaha ot zaribqvane na po golqmata obshtestvenost na linux kam darjavna reforma no pak shte ida interesno e

Link to comment
Share on other sites

ov3rm4n

Съгласен съм с теб. Но под "прости" имах предвид "безмислени" (защо ли не го написах така ;) ). Самата идея (примерно да се определи коя ОС е по-добра) е безмислено. Просто защотото всеки си има свои предпочитания, изисквания и улеснения от дадена ОС.

Бях на срещата останх доволен, културни хора се събрахме, разбрани. Следващатата седмица пак ще присъствам на събирането :)

Link to comment
Share on other sites

mojete da govorite s po golqmata chast ot predsavitelite na kluba v irc kanala posveten na tazi hava: UNIBG (irc.otel.net / irc.techno-link.com / irc.omega.bg) #BG-OSDN

 

Tam se obsujdat sreshtite i vsqki havi okolo tva ;-) a po princip ima neshto ot rod ana 19:00 vsqka subota banka "Biohim" http://www.open-club.tk/

 

edit: 18:30 mai shte e sreshtata za sledvasthat asabota

Link to comment
Share on other sites

ясно бе, не съм си мислил, че може да означава "фенове на отворените бири", или пък да се събират на маса да викат "Наздраве за свободния софтуер! А сипи по още едно!"

 

просто съм малко скептичен, сори

За съжаление обаче, май предположението ти ще се окаже вярно - превръща се в клуб на отворените бири точно.... Хвърли един поглед на официалния форум да видиш каква бясна дейност кипи по.... организране на колективни посещения на кръчми - ти какво си помисли?!

 

 

http://www.linux-translate.org/forum/viewforum.php?f=6

Link to comment
Share on other sites

ами скептицизма ми се дължеше на дългогодишното ми познанство с Георги и Иван (не че съм виждал Георги да пие някога бира де), ама все пак смешно ми беше това "дай да си направим club, да го кръстим Open Club, пък после ще видим кво ще правим"

ентусиазъм имат, ама идея нямат какво да го правят...

трябва една обявка да се пусне "търси се лидер, да ни поведе, да раздаде задачите..., заплащането е скромно, предимно възхищение в очите на последователите..." :punk

Link to comment
Share on other sites

Не мисля, че това ще помогне. Защото че се търси лидер - хубаво, само че те май си търсят лидер който да ги води на бира... Лошото е знаеш ли какво - лошото е, че се вдига шум, създават си хората очаквания - и като видят всъщност какво се получава и познай с какво впечатление остават. И от там - вече не ми е чудно отношението, което повечето хора имат към идеята - ако единствените представители на тая идея, които са виждали са били от тоя тип и са развивали подобна "дейност"... Като си помисля че в София в момента завиждат, че видиш ли Пловдив пак първи... Чакай само да разберат за какво става дума всъщност...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...