Jump to content
BulForum.com

Трети GSM оператор

NaskoBG

Recommended Posts

Ами аз чух че вече не се съдят с мтел и глобул и нямало повече пречки за пускането ама като гледам как вървят нещата ще е късмет ако го пуснат до края на годината

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

По неофициална информация, новият оператор ще стартира около 20 септември. Една от евентуалните промоции ще е при закупуване на СИМ карта на лице, което е и абонат на стационарен телефон, разговорите между мобилния и стационарния са безплатни. Също така няма да има месечна такса за абонати на мобилния оператор, които имат договор за стационарен телефон. Ще има и пакети безплатни минути и бля-бля... :wir

По неофициална информация, това е супер. И аз се прехвърлям веднага на третия ГСМ оператор. Ама дали е така по официална информация, е друг въпрос. Дано да не се забавят, интересно ми е какви промоции ще има и каква е ценовата листа. Айде давайте и друга информациика :)

Това ще е много добре, най - вече защото другите два оператора веднага ще отвърнат на удара :)

Иначе чух отнякъде, че гугъл правили някаква разработка за безплатни разговори по целия свят :)

Ако предимсвото на 3-тия оператор е голямо (което е малко вероятно), може би ще се прехвърля на него, въпреки че въобще неискам да си загубя настоящия номер...

Lucky Luciano said:
По неофициална информация, новият оператор ще стартира около 20 септември. Една от евентуалните промоции ще е при закупуване на СИМ карта на лице, което е и абонат на стационарен телефон, разговорите между мобилния и стационарния са безплатни. Също така няма да има месечна такса за абонати на мобилния оператор, които имат договор за стационарен телефон. Ще има и пакети безплатни минути и бля-бля... :wir

Aха, да. И един мърмот... :)

То тогава всеки ще се откаже от другите опрератори, дори и от домашните телефони и ще се прехвърлят към тях. Това не е ли малко фантастично. То от уста на уста, всеки може да си разказва каквото си поиска, като на развален телефон. Накрая или ще излезе нещо ужасно лошо или нещо адски добро и изгодно. ;)

Аз пък не мисля, че ще се различава кой знае колко от другите оператори. Може би само ще намалят цените на разговорите с 5 стотинки и ще сложат някоя и друга промоция.

po moq donqkade ofizialna nformaiq,promoziite 6te sa za sega6ni klienti na Mobifon.za6toto predi nqkolko meseza kato bqh po rabota v tehen ofis davaha tel. na koito klientite na mobofon moje da se obadqt i da zaqvqt 4e se interesuvat ot treti gsm-operator i pri startiraneto 6teli da im izpratqt spezialni oferti po po6tata.

breakneck said:
Аз пък не мисля, че ще се различава кой знае колко от другите оператори. Може би само ще намалят цените на разговорите с 5 стотинки и ще сложат някоя и друга промоция.

Ти би ли се прехвърлил на новия оператор, ако разликата е 5 стотинки? ;)

НЕ!

Не си заслужава усилията, ако ще е само за някакви 5 стотинки разлика. За това и съм още и на М-тел, а не към Глобул, които в момента са така. Трябва да имат много повече екстри и ползи, за да ме откажат от досегашния ми номер. От 15 лева ваучер излиза че спестяваш, колкото да пиеш една кола някъде и то зависи в кое заведение.

breakneck said:
Aха, да. И един мърмот... :)

То тогава всеки ще се откаже от другите опрератори, дори и от домашните телефони и ще се прехвърлят към тях. Това не е ли малко фантастично. То от уста на уста, всеки може да си разказва каквото си поиска, като на развален телефон. Накрая или ще излезе нещо ужасно лошо или нещо адски добро и изгодно. ;)

Един ли, два ли незнам, но това ми го знам от служител на БТК ;)

И кажи ми друг начин да привлекат абонати, освен да изскочат с някоя уникална промоция. Предполагам, че тези изгодни (не и за мен) оферти ще са поне с 2 годишен договор ;)

То май не бива още много да раздувам де, ама ако си мислите, че Мтел и Глобул ще седят и гледат как БТК им взима клиентите се лъжете. Глобул усилено действат да изградят нещо като система за стационарни телефони и ще я предлагат на фирми и големи абонати, така че като дойде клиента и каже "Ама в БТК освен мобилни имат и стажионарни и е евтино" от Глобул ще кажат "Аааа, ама и ние имаме такива нещица, да не останем по-назад".

Lucky Luciano said:
Един ли, два ли незнам, но това ми го знам от служител на БТК ;)

И кажи ми друг начин да привлекат абонати, освен да изскочат с някоя уникална промоция. Предполагам, че тези изгодни (не и за мен) оферти ще са поне с 2 годишен договор ;)

Най-вече пък на работници от БТК не трябва да вярваш. В една голяма фирма се ширят още повече глупости и слухове, от колкото на вън. Няма знаение дали е БТК или Глобул или просто някой завод. Понякога дори и шефовете не са сигурни в думите си, до като не стане реалност.

Но да почакаме, ще видим. Но каквото и да предложи, все ще намерят начин да си го избият.

breakneck said:
НЕ!

Не си заслужава усилията, ако ще е само за някакви 5 стотинки разлика. За това и съм още и на М-тел, а не към Глобул, които в момента са така. Трябва да имат много повече екстри и ползи, за да ме откажат от досегашния ми номер. От 15 лева ваучер излиза че спестяваш, колкото да пиеш една кола някъде и то зависи  в кое заведение.

Точно затова те попитах! Защото бях сигурен, че ще кажеш "НЕ".

Сега си направи извода, че за да привлекат клиенти, няма да свалят само с 5 стотинки. :)

Не си единственият, който няма да се откаже от номера си за някаква си монетка.

За да ме спечелят, ще искам промоции, награди и т.н. :)

simbata said:
Точно затова те попитах! Защото бях сигурен, че ще кажеш "НЕ".

Сега си направи извода, че за да привлекат клиенти, няма да свалят само с 5 стотинки.  :)

Не си единственият, който няма да се откаже от номера си за някаква си монетка.

За да ме спечелят, ще искам промоции, награди и т.н.  :)

Знаех си, че кроиш нещо. За това ти се и аргументирах. ;)

Да ама има и такива хора, които и за 3 стотинки по-малко за разговори от на Глобул, веднага биха се прехвърлили. Ако пък и за смс-ите смъкнат 2-3 ст. направо ще ги обичат и благославят. Има и по-лесни от тебе (и мене) и по-глупави. И именно от тях идва най-голямата печалба. Пък и помисли, те колко сас подготвени. Защо да пускат веднага някакви големи промоции и така да рискуват за две-три седмици да се стигне до претоварване на мрежата им. Не е ли по-добре да е постепенно. Надали още от първия ден ще бъдат конкурентноспособни по отношение на Мтел и Глобул.

http://www.vivatel.com/menu.htm Вече има някаква тел. компания с това име. Който разбира езика на тази страница да обясни за какво става дума.

www.vivatel.bg А това е бъдещият сайт на 3тия мобилен оператор. :)

Айде бе хора, никой ли няма още няква "вътрешна" информация. Някой да пише, ако има нещо, което е чул :confused

Третият GSM оператор в България ще се казва "Вивател", оповести късно във вторник компанията собственик БТК. Дата за стартирането му на българския пазар още не е ясна, очаква се това да стане преди Коледа. Непосредствено около финализирането на приватизационната сделка за БТК преди година, телекомът получи и лиценз да изгради трети мобилен оператор в страната, от който се очаква да създаде сериозна ценова конкуренция на първите два - "МобилТел" и "Глобул". Първоначалните заявки от новите собственици на БТК бяха, че третият GSM ще тръгне през април т.г. След това стартът му се измести за лятото, а при смяната на главния изпълнителен директор Уилям Ейлуърд с новия Денис Уолах бе посочен нов начален срок - до края на тази година.

Още при първите изявления на ръководството на БТК за третия мобилен оператор бе обещано, че той ще предложи поне 20% по-ниски цени от сегашните два. Преди месец, когато първият мобилен оператор у нас "МобилТел" официално стана собственост на "Телеком Аустрия", новите австрийски шефове на българската компания обявиха, че ще изчакат старта на третия GSM, за да предложат конкурентни цени с цел да останат лидер на българския пазар на мобилни услуги. Част от стратегията на третия GSM щяло да е предлагането на единен пакет - мобилен и стационарен телефон плюс интернет с една месечна такса.

Според неофициална информация от "М-Тел" и "ГлоБул" подготвяли отговор с пускането на телефоните от трето поколение, които дават възможност за провеждане и на видеоразговори по мобилния телефон и други услуги.

Забележете 2ри абзац - намаления на цените - :woot

Source - http://www.data.bg

Значи, ако си пуснете телефона на "мрежа инфо", преди вадеше само двата оператора. Сега освен mtel i globul вади и още един CC 284 NC 03. Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Fifo said:
Значи, ако си пуснете телефона на "мрежа инфо", преди вадеше само двата оператора. Сега освен mtel i globul вади и още един CC 284 NC 03. Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Ти откри топлата вода ще знаеш ;) Това го засича от половин година.

Какво значи не е пусната официално :confused Или е пусната, или не. Дай да я ползваме неофициално тогава :D

Fifo said:
Мисля, че мрежата на БТК съществува, но не е пусната официално.

Мда даже вече говорих с техен телефон и мога да кажа че имат още работа щот има забавяне на гласа ... пращене и др. недостатъци ... поне в Пловдив е така в София нямат никакви проблеми ама тука на някой места :sick

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...