Jump to content
BulForum.com

Монтаж на външно тяло на климатик.


Recommended Posts

Здравейте. Искам да попитам, какъв е редът за монтаж на външното тяло на климатик? Има ли нещо което мога да объркам и да повредя? Мисля да вържа Ел. Инсталацията после да поддържа тръбичките и да развия и 2 те тръбички за фреона и чак тогава да го включа в контакта и да го пусна.

Link to comment
Share on other sites

Ясно, ще си извикам майстор най добре. Говорих и с един приятел и той ми каза, че ако не се подменят конусите на тръбичките, може до 2, 3 месеца да изтече фреона. Благодаря Ви на всички за отговорите. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Ако конусите не са десет годишни, няма проблем. А ако ли тръбите са прекалено втвърдени, тогава конусите се нагряват с обикновена горелка (може и джобна) до леко зачервяване. След което се оставят да изстинат. По този начин медтта отново става мека и ковка. Стягаш без да влагаш много от себе си, особено на тръбата за течна фаза (тънката тръба). И ако при демонтажа, крановете и тръбите са били добре затворени с изолирбанд или самовулканизираща лента, вакуум помпа не ти трябва. Достатъчно е след като свържеш всичко, да отвориш леко и за малко кранът за парна фаза (по-дебелата тръба), без да си стегнал гайката на течната фаза. След като посъска 10-15 секунди, стягаи и тази гайка. Фреоните по принцип са много по-плътни от въздуха и добре изместват обема.

 

П.с. Горното важи в случай, че климатикът е бил правилно запечатан след демонтажа и не е съхраняван дълго време във влажна среда! Влагата и хладилните агенти никога не са били добра комбинация, но защо, това вече е въпрос на друга тема.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...