Jump to content
BulForum.com

Доставчици на IPTV в България


Recommended Posts

С оглед навлизането на IPTV като формат, както и възможността за предоставяне на услугата без географски ограничения, мисля че е добре да имаме тема, в която да си обсъждаме вариантите.

 

Наложи ми се скоро да търся доставчик, от който да си взема услуга.

Условията бяха да се плаща месец за месец, без срочни договори, както и да има приложение за Андроид.

 

Съвсем инцидентно попаднах на някакъв доставчик от Бургас, който предлага услугата IPTV и за абонати извън мрежата си.

RN TV - https://rn-tv.com

 

Сайтът е малко ретро, списък с канали няма споменат, но цената е добра и няма срок. Списъкът с канали в пакета за 10лв е всичко, което можете да се сетите, без тези, които искат абонамент. ХБО, Диема и т.н.

10лв е цената за един телевизор.

Приложението явно е някакво за общо ползване, защото IPTV услугата на DCC използва същото, но на доста по-различна цена (30лв на месец без срочен договор. Не видях за колко устройства).

 

Качеството не мога да го коментирам, защото гледам на нов телевизор и нямам база за сравнение. Според мен е окей. Проблеми съм видял при някои предавания на БТВ Екшън и НОВА ТВ, но те по подразбиране не са с много високо качество, та предполагам, че проблемът не е бил в доставчика или телевизора.

 

ЕОН ми предлагаха услуга за 12лв на месец ако подпиша с мобилен план, но с 2 годишен договор.

Telekabel са друга алтернатива на добра цена.

 

Разледах и tivi.bg, но там всячески те карат да ползваш услугата с отделен приемник, затова изобщо не ги тествах.

Дават варианти за ползване на услугата по други начини, но с 1000 уговорки, че качеството може да не е хубаво и ако имаш проблем, няма да ти помогнат.

Link to comment
Share on other sites

rn-tv ги ползвах преди няколко години, но ги бяха спрели за няколко месеца. Предлагаха доста пиратско съдържание под формата на VOD. Имаха сериозна библиотека с пиратски филми. Парите за абонамента изгоряха. Не бяха повече от няколко лева. Вече няколко години ползвам Neterra. Супер доволен съм от тях. Приложението им за LG работи много добре. С един акаунт можеш да гледаш на 5 устройства + 4 сесии през браузър. Можеш да връщаш доста назад предаванията. Култов момент е, че когато гледаш предаване на запис през браузър, рекламите биват превъртани автоматично... Това ако можеше да го направят и за приложенията за телевизор ще е просто нямам думи. Ако не се лъжа, можеш да ги гледаш за няколко дена безплатно и да си прецениш. Имат приложение за Андроид.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, w00x said:

Мерси, ще ги имам предвид.

 

Нещо много малък списък с канали имат. За тази цена, Телекабел предлагат повече.

Грешка. Те нямат нищо. Бнт и една камара чака-рака канали. И тук там Травел за цвят. AXN не знам останали човек да ги гледа последните години, съвсем избудаляха.

Link to comment
Share on other sites

Да. Аз също бях изненадан като погледнах списъка с канали. Телекабел за същите пари имат доста повече канали.

 

image.png

Link to comment
Share on other sites

Да, това също го проверих. Един от официалните доставчици в списъка на HBO MAX са. Аз си имам HBO MAX през Yettel, но ако нямах, щеше да е добра оферта.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Здравейте, активирах услугата на телекабел за тест. Свалих приложението за LG tv, но ми направи впечатление, че когато сменя качеството на картината на високо, изчезват субтитрите на каналите(hbo, viastat и т.н.). Ако върна на автоматично  сусбтитрите се показват, но разликата в качеството на картината е осезаемо. Реално изглежда, че са два отделни стрийма, защото на Синемакс ми направи впечетление, че като сменям между автоматично и високо качество има промяна и в сцената на екрана. При всички ли е така или проблемът е при мен? Реално, ако искаш субтитри, трябва да гледаш каналите с лошо качество, наистина ли е такова положението?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...