Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Здравейте.На квартира съм на 1 етаж на преспите.Миналата година взех за отопление конвектор tesy 3kw.Отоплявах хола който е 20 квадрата но ми излизаше скъпичко 100-130 лева за половин месец.Сега се чудя дали да не взема мобилен климатик но не знам дали ще е по добре с него.Или да взема квартира на среден етаж с климатик.Има и вариант да говоря с хазяйката да сложа климатик с 2 тела но дали ще си заслужава.

Link to comment
Share on other sites

Това щях да кажа и аз - шумни са и стават основно за лятото, а зимата сметката му няма да падне кой знае колко от тази с конвектора. ;)

Link to comment
Share on other sites

Имам един мобилен тука. Става за спасяване на положението. Взех го, защото основния се развали баш в разгара на 40-градусовите жеги. Около 1 седмица го ползвах, и освен шума, си е Ок. Може да е проблем откъде ще изкарва топлия въздух, защото изисква голям отвор някъде. Аз ползвах комина.

Сега се чудя какво да го правя, но ще видим, все за някъде ще пасне.

За зимата, някой конвектор, което си е просто една голяма духалка. Или разбира се климатик.

Link to comment
Share on other sites

Харесва ми това че може да се мести разполагам с комин за тръбата.Ясно ми е че по евтините не са добри,заслужават ли си тези скъпите?

Link to comment
Share on other sites

Изобщо този вид уред не си заслужава. Това съм го чувал от всички, които познавам и са имали допир с такива неща. 

 

За такива пари ще си вземеш истински климатик и то добър.

Link to comment
Share on other sites

Ако хазяйката се съгласи за нормален климатик какъв ще ми препоръчате за хол 20 квадрата на 1 етаж.Слънцето пече до обяд,мисля че не е южно изложение.

Link to comment
Share on other sites

Понеже линкът ме препраща към невалидна страница, но все пак мярнах какъв е модела - тоя модел не е ли само за охлаждане? Понеже в първия пост ставаше дума за отопляване през зимата, та затова питам...

Link to comment
Share on other sites

Твърдо не, за мобилен да дадеш подобна сума. То и там си пише, че е 10-ка, и ще служи до "комфортни температури", щот няма да се справи с 20 квадрата, а ще свали с 3 градуса само, примерно. И трябва дупка или комин, който да не е запушен.

Стават само за спасяване на положението или за места, където шумът няма никакво значение, примерно преди лягане да охладиш спалня.

Иначе и аз не видях да поддържа отопление, което за подобна сума е повече от скандално. Има за 350 лв нови, които имат и отопление.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...