Jump to content
BulForum.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mIRCata

Признавам ги японците в планираното остаряване

Recommended Posts

Такааа. Купувам си телевизор SONY (40ЕX700) преди 5 години - април месец. С гаранция 5 години, Минават 5 години и 2 месеца и телевизора почва с парчетата. Днес почна да отказва да приема команди освен спиране/пускане. И от дистанционното и от панела с копчета на самия телвизор. Спирам го, пускам го и хоп и звука изчезва. Спирам го, държа го по-дълго спрян. Пускам го и почва да работи. 2-3 пъти се рестартира сам. Даже единия път след второто пуснае - това с липсата на звук, се рестартира и почна да работи. Вързан е към интернет, обновява се сам, но версиятра с която е, в сайта на сони показва, че е от миналата година. Ако се е обновил на време, значи доста е карал с тази версия и не трябва да е софтуерен проблем.

Идеи какво може да се цака, как и къде да се отремонтира. Уж Деком ги внасят, но като е без гаранция мога да го нося във всеки сервиз. Само да не трябва да харесвам нов, че точно тия месеци не едобре. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз бих го закарал на Деком. Все пак са оторизиран представител. ДОри да е извън гаранционен се предполага, че им провеждат някакво обучение.

А за проблема...не разбирам особено много от начина на функциониране на подобна техника, но може да е прегряване.

 

Аз имах тонколони Creative, които просто от време на време полудяваха. Както си свирят, изведнъж звука отива на максимум! Изключване и включване оправяше проблема. Проявяваше се само лятото и то не всяко лято.

Аз бих заложил на прегряване или някоя спойка вътре.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Деком доказано продават ремаркетирана/рефърбишд техника, аз лично съм разглобил над 10 машини от тях след гаранцията като е изтекла и вътре са ремонтирани без човека да ги е пращал за гаранция. Факт

 

Телевизора ако го занесеш в Деком очаквай оферта за смяна на цял модул/платка... Нищо друго няма да направят.

 

За прегряването доста добра идея е... И прецаканите спойки също... Ама как ще ги хванеш.

 

За съжаление нз на къде да те насоча. На Данаил Николаев 2рата пресечка в дясно като идваш от Руски има един гараж - Тошко се казва човека, доста пултове прави, преди и плазми и ЛСД-та правеше но в момента нз дали приема телевизори. Следобяд след 15ч мисля е там, може да питаш ако го намериш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Точно. Отиди при @pamporov, ще го излекува. Както описваш симптомите - нещо по захранването. А това за японците - телевизорът ти 100% не е японски, така че не прибързвай. Най-лошото е да се е прецакал борда, което отива към нов телевизор или търсене на работещ борд, естествено на късмет колко ще изкара. Някъде имаше тема за телевизор с подобни симптоми и се оказа нещо по панела с управление на самия телевизор, тоест бутоните на самия телевизор. Човекът го изключи /на отделен куплунг е при него/ и ТВ-то си заспа - тоест командваш само и единствено от дистанционното. После дали го е ремонтирал и в какво е бил проблема - не проследих.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Никога не оставяйте ТВ да се ъпдейтва от мрежата. Дърпайте си ъпдейтите като файл и после с флашка го ъпдейтвайте.

2. Сервиза на Деком отдавна не е сервиз а само приемна.

3. Свестен сервиз е "ПАН сервиз" на 6-ти Септември(циганските корекоми).

 

П.С. Развалянето малко след изтичане на гаранцията трябва да се впише в законите на Мърфи. :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз да питам нещо странично - възможен ли е даунгрейд при телевизорите? Един вид ако е дръпнал автоматично фърмуера по мрежата и го е инсталирал, после да му кача някоя предишна версия от флашка?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-вероятно е да има вградена проверка за разликата във версиите и да каже, че слагаш по-стара и да те отреже. Но никога не изключвай вероятността да не е сложена и да стане номера.

Share this post


Link to post
Share on other sites

При LG може да качиш каквото искаш, дори първата версия. За други марки не знам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...