Jump to content
BulForum.com

Seagate or Maxtor


Recommended Posts

Hora , spored vas koq marka HDD e po dobre da si kupi 4ovek.Stava vupros za 80 GB ATA100/8mb/7200.Mislq che seagate sa po dobri no na 2ma poznati im izgorq hdd-to a beshe seagate.Za maxtor seriozna kritika ne sum 4uval.

Vie kak mislite? :confused :)

Link to comment
Share on other sites

MAXTOR се изложиха сериозно с "слим" и от тогава много хора се разочароваха от тях.За новите поколения хард дискове не съм чул лоши неща.Винаги бих предпочел SEAGATE пред MAXTOR , защото са доста надеждни, а и не се нареждат към бавните хардове.Незнам, но погледни и малко информация за HITACHI, SAMSUNG .Това според мен също са много добри дискове , които заслужават да им се обърне внимание :).Успех с покупката.Дано не се разочароваш като XeForce3 от MAXTOR далеч не се оказаха най бързите хардове .. ;)

Link to comment
Share on other sites

a facta che nqma 8 mb cache a 2mb vliae li na productiviti-to na hdd-to seriozno...stoto samo 120 i nagore gb  seagate sa s 8

 

 

Ами предполагам , че за работата с голям брой файлове е нужно по голямо кеширане на информацията.Аз съм с SAMSUNG 160GB 8MB кеш, и 80GB Seagate 2MB кеш.Преди Windows ми беше на 80GB и зареждаше с 4-5 пъти преминаване на "червия ", на боот логото.Сега с 160GB ми зарежда 1,5 пъти.

Link to comment
Share on other sites

Seagate и на всичкото отгоре вече е с 5 години гаранция :punk имам и HITACHI(3 години гаранция) за момента се "държи" добре но тъй като от скоро са на пазара мисля, че е още рано да се каже дали са добри според мен трябва да мине поне година даже и повече за де се докажат като качествени дискове :)

Link to comment
Share on other sites

Кеша не играе толкова голяма роля при малките дискове.Аз съм с два диска, един Maxtor с 8 мб и един Seagate с 2.До скоро виндоуса беше на този с 2 мегабайта кеш, сега е на този с 8.Разлика няма.

Иначе аз ако бях на теб щях да се чудя между Seagate и Hitachi, Макстор са калпави и са шумни.Моя два месеца след като го взех и издаде багажа, та трябваше да ми го сменят.С Seagate съм нямал абсолютно никакви проблеми, работи тихо и безотказно.Пък и сега би трябвало да са с 5 години гаранция...

Link to comment
Share on other sites

Да бе. Пак отвориха работа на модераторите :)

Що се отнася до кеша - при запис на диска играе най голяма роля. С 8мб кеш се пишат 4 пъти по големи файлове със скорост 100/133/150 съответно, естественно става въпрос за файлове под големината на кеша ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...