Jump to content
BulForum.com

Колебая се между две коли


fashion_m

Recommended Posts

Здравейте, колебая се между тези две коли:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352836321022438&f1=details&slink=2yzh8m
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11366654487104009&f1=details&slink=2yzgy5
Опела е 1.6  75 коня, стария двигател. Хондата е 1.4  90 коня (уооу!). И ето сега идва въпросът - двигател 1.4 който е 90 коня не е ли супер "изцеден"?
И като цяло какво мислите за двете коли?

Link to comment
Share on other sites

Нямам наблюдения за Хонда, но ако съдим по снимките е видимо амортизирана и особено в двигателния отсек. Като цяло на хондите им се носи славата на добре конструирани автомобили.
От друга страна Астра G също е добър автомобил и 75 коня са приемливи за масата му. Ако под "стария двигател" се има предвид C16NZ мога да те уверя, че е абсолютно куче и не е никак скъп за поддръжка (както повечето опели по принцип). Тоя мотор го слагат и на Вектра А и се справя много добре. Не е лаком.
Ако трябваше да избирам бих взел Астрата. Но защо точно от Враца?
И колкото и да те убеждават, че километрите са реални, ти си добави поне 100 000 и оттам нататък си прави сметка за цената на поддръжката. Сервизни документи се фалшифицират, дори и в Германия.

Link to comment
Share on other sites

Хондата изглежда на поне 400000км. Не личи да е пазена и кой знае в какво насипно състояние е била, когато е взимана.

Астрата е турска сглобка, но това не трябва да те притеснява. Доказано здрава кола. Башишите ги скъсват от каране на метан, скопени за икономийка и пак са здрави. На този мотор мисля, че може да му се сложи обикновена газ, но ако имаш парите - слагай ГИ.

Кола от Враца, Дупница и като цяло от салон изобщо не ти препоръчвам да купуваш, защото си е котка в торба. Като гледам как тръгва сервизната книжка на Опела, ако изобщо е истинска, на тази кола за 1 година от покупката са навъртяни около 25-28000км., умножи го по 13 и там някъде ти е реалния пробег на колата. Все ще се намери познат, който да ти докара един Орел от Германия/Австрия/Швейцария. Ако все пак изборът ти е между тези двата - според мен Опела.

Link to comment
Share on other sites

Ако трябва да съм честен и 2-те не стават за мен. За Хондата казаха, супер изтормозена изглежда, гледам е австрийка скоро ще почне да върви и яка ръжда, за сега сигурно са я замаскирали.

Опела не ми харесва, защото е с доста стар като вид мотор. Това моно го има от време едно, иначе е здрав, непретенциозен и ще може с обикновенна газова.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...