Jump to content
BulForum.com

"За" и "Против" риповете


Runner

"За" и "Против" риповете  

77 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Според мен тия рипове на игри, които се качват на сървъра са излишни. Вие как мислите, има ли още хора, които ги свалят. Аз не съм играл рип, от години и нямам намерението да си развалям удоволствитето от музиката и филмчетата, само за да спестя 200-300МБ. Това се правеше едно време, за да се спести трафик и за да не се заема много място на хардовете, защото беше кът. Но сега с неограничения интернет и големите хард дискове, нужно ли е да се свалят рипове? Ще помоля Dreamer, или някой друг модератор да сложи една анкета с два оговора - За и Против.

Link to comment
Share on other sites

Ще помоля Dreamer, или някой друг модератор да сложи една анкета с два оговора - За и Против.

е ти не можа ли да сложиш ?

 

по принцип съм против :) не мисля че има много смисъл от тях

Link to comment
Share on other sites

Мда, определено против риповете. Защо ли? Ами на времето инсталирах една игра вече не помня как се казваше, беше RIP естествено. Та значи тази "игра" се инсталира цели 90 минути. Вярно че не бях с най-бързия компютър по онова време, но това е смешно. За това време щях да преинсталирам Win 98 SE поне 3 пъти!!! Благодарение на "ултра", "мега", "супер" компресии (UHA) от 150 MB играта след инсталацията стана 1.5 GB ?!? Да не говорим за любимите трикове WAV ->MP3 -> WAV или текстурите от еди какъв си формат в JPG. Само дето MP3 и JPG не са lossless compressions. И разбира се филмчетата и музиката ги нямаше или както се казва очаквайте add-on, ама само за музиката. Просто вече наистина няма смисъл. Като изключение са случайте, когато не може да се намери пълната версия. Все пак не всички рипове са като посочения. Има и такива, при които почти нищо не е пипано. Но като цяло против.

Link to comment
Share on other sites

Аз съм против рип-овете.Както каза Runner

Аз не съм играл рип, от години и нямам намерението да си развалям удоволствитето от музиката и филмчетата, само за да спестя 200-300МБ.

Тука има много вярно.Например, исках една игра Army Man, само, че е качиха Рип :( А тя има много яки филмчета и музика :)

Извода е, че съм против РИП.Най-добре си е цяла :)

Link to comment
Share on other sites

И аз съм против РИП на една игра, ако има нейно исо, но има хора които са на слаба тарифа и ще дарпат доста време някоя игра и за тях рип-а е по-добре, особено ако не са игра играта и ако не им хареса - сума време свалят напразно.Въпреки, че повечео хора които познавам са на + тарифа :)

Link to comment
Share on other sites

Против РИП-овете! Може и да я свалям няколко дена играта, но поне знам че ще ми е цяла и ще се насладя на филмчета и музика.

Link to comment
Share on other sites

По принцип с Вели имаме едно правило: При наличие на РИП и ИСО едновременно РИП-а се трие.

i az sum za twa pravilo a na vas kwo tolkowa vi pre4at ripowete te sa mnogo po-malko ot iso i ne zaemat 4ak tolkowa mqsto :D

Link to comment
Share on other sites

Всеки предпочита цялата игра (или поне аз така мисля!) ама ако е нещо старо и на друго освен на RIP не може да се намери и орязана ще я играеш

 

моето мнение:

ЗА RIP-ове, ама ако има направо IMAGE - RIP-а да се заменя с него!

Link to comment
Share on other sites

RiP za est!!! az sum s hard ot 3 GB i sum na nai avantadjiiskata tarifa.. otgovorete mi kak da igraq PALNA IGRA?!?!?!?!??![beden nared ne se oplakvam no e taka]

OFFTOPIC

znam 4e ima requests za taq ralta ama iskam da pomolq tui kato taq tema 6te se pro4ete ot baq hora ako nqkoi ima homm3 soad + arm blade + weaken of gods na RiP da e upload :) :D

Link to comment
Share on other sites

Suglasen s karaman. Puka mi na men za zvuka dali shte e 128 cbr ili shte e wave. Nali mi spestqva okolo 4as na disk, drugo kvo me gree. Igra po-golqma ot 2 diska shte q drupna samo ako shte izkarvam pari ot neq. Za men si predpo4itam da durpam ripovete na igri po-golemi ot 2 diska. Film4etata puk izobshto ne gi i gledam, natiskam space-a i da se mahat, nqmam izlishno vreme za gubene. Kakto i da go poglednesh predpo4itam ripovete pred ISO-tata. 1 igra q igraq obiknovenno okolo 4-5 dena i q prevurtam...sled koeto q zatrivam. Ima smisal da durpam 1-2 dena neshto deto moje i da ne go igraq tolkova vreme.

Link to comment
Share on other sites

Разбирам да се качват рипове на неща,които ги няма на фулл никъде.Иначе без филмчета се губи половината кеф от играта.УТ 2004 без музика пук неможе да се играе,няма адреналин :D .

Link to comment
Share on other sites

По принцип с Вели имаме едно правило: При наличие на РИП и ИСО едновременно РИП-а се трие.

glupavo pravilo.Dano ne go spazvate.Neka ripa da sedi ako nqkoi izka da vidi dali si zaslujava igrata za da q tegli izcqlo che da i se naslajdava

Link to comment
Share on other sites

Аз като чета се хващам за главата! Вие луди ли сте без музика и филмчета?! Та то без тая музика ще изпозаспим бе! Ако някой играе Starcraft Broodwar на тая орязана версия тука, знае какво е. Вие въобще не се интересувате каква е историята, какъв е смисъла на цялата игра (макар и доста от съвременните игри да нямат особен сюжет). От това се губи половината удоволствие. Долу RiP-овете! Макар и на най-евтината тарифа не ме мързи да свалям 1 седмица да речем. Стига да си струва.

Link to comment
Share on other sites

Според мен RIPoвете е хубаво да си стоят който не ги иска да не ги сваля :P

Link to comment
Share on other sites

Za kvo mi e taq muzika? Za kvo sa mi tiq film4eta ? Mnogo vajno kato gi nqma ....TVYRDO ZA RIPA .Ne mi se zanimava da dypram nqkvi typi igri po 5 dena ....

Ами недей сваля игри ве :) Като сваляш филми, закво са ти с хубаво качество? Явно се радваш на telesync-ове с лайняно качество .. ей така щото се сваля по-бързо :)

Link to comment
Share on other sites

Вие въобще не се интересувате каква е историята, какъв е смисъла на цялата игра (макар и доста от съвременните игри да нямат особен сюжет). От това се губи половината удоволствие.

Da ti kaja 4estno, hi4 ne mi trqbva da gledam film4eta, kadeto glavniq geroi se vrutka nalqvo-nadqsno otvarq nqkva vrata i hopa po4va nivoto. az igraq predimno sportni igri, actioni i strategii. I ne mi trqbvat nito klip4etata, nito wave-vete. Daje kato cukam nqkoe RPG gledam klip4etata samo ako imat obshto s badeshtata mi zada4a. Naposledak po4naha da gi pravqt s dnevnik na questovete, koito s 2-3 reda ti obqsnqva kakvo se iska ot teb. Togava za kvo mi e da gubq nqkolko minuti v zqpane na nqkakvo intro. 4e az ako iskam filmi shte si pusna da si gledam film.

Sravnenieto s Telesync e mnogo neomestno. Onova si sednal za da go gledash, a igrata si sednal da q igraesh. Da ne govorim, 4e ka4estvoto na kartinata v igrata ne murda sprqmo originala. Ako durjish da pravish sravnenie s filmite, bi sledvalo da pishesh filma da e bez na4alnite i krainite nadpisi.

Link to comment
Share on other sites

В общи линии си прав, при условие, че филмчетата разказват част от историята. Но и да не е така, мен ми кеф да гледам филмчетата, особенно тези на Blizzard.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...