Jump to content
BulForum.com

Съвет за телефон


Dunc

Recommended Posts

Намислил съм да си купя нов телефон, който да бъде смартфоун и да има тъчскрийн. Освен това ще ползвам телефона и за интернет, така че възможностите му в тая об;аст също са от значение. Колебая се между iPhone и моделите на HTC. Ако може да ме посъветвате и да дадете някакво мнение за различните модели.

Link to comment
Share on other sites

Ако можеш да си позволиш, предвид високата цена на iPhone-a,бих те посъветвал да си вземеш него, но основното е за какво ще го ползваш.Ползвам iPhone 3G от малко повече от година и определено следващия ми телефон пак ще е iPhone или следващото поколение което се очаква до края на Юни или 3G S.Очарован съм от бързината и добрата му работа.Ноооооо има и ограничения които при НТС няма.Имам предвид методи на синхронизация, органичения в софтуера за възпроизеждане на видео формати и малки дребни неща.Като цяло обаче за мен е по-добър от НТС-тата.Свикнеш ли му пък, няма да помислиш за друг :)

Link to comment
Share on other sites

Аз предлагам да си вземеш новото HTC Desire, разбира се ако ти се дават толкова парички, много добро моделче изглежда , а и хубаво е че си има светкавица а IPhon-ите нямат, но разбира се не е само това предимството, доста по-бърз е :) Ами това е от мен... ;) Като си вземеш похвали се!! :))

Link to comment
Share on other sites

HTC HD2 ти препоръчвам аз айФоун си вземи само ако мислиш да играеш игрички защото има доста добри за него :)

или най-добре си вземи нещо по-евтино от HTC - Touch Diamond 2 или героя и си вземи един iPod Touch така все едно ще имаш и двата :)

 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2957&idPhone2=2826

Link to comment
Share on other sites

Аз предлагам да си вземеш новото HTC Desire, разбира се ако ти се дават толкова парички, много добро моделче изглежда , а и хубаво е че си има светкавица а IPhon-ите нямат, но разбира се не е само това предимството, доста по-бърз е :) Ами това е от мен... ;) Като си вземеш похвали се!! :))

 

Како Ани, не че нещо, ама "добро моделче изглежда" и "доста по-бърз" някакси не могат да ме накарат мен лично да си купя каквото и да е .... Кое му е доста по-бързо? Процесора? А факта, че iPhone примерно има графичен процесор, който Desire-a няма?

 

 

 

 

 

HTC HD2 ти препоръчвам аз айФоун си вземи само ако мислиш да играеш игрички защото има доста добри за него :)

или най-добре си вземи нещо по-евтино от HTC - Touch Diamond 2 или героя и си вземи един iPod Touch така все едно ще имаш и двата :)

 

http://www.gsmarena....7&idPhone2=2826

 

Игрите за iPhone се портват към Android, така че скоро игрите няма да са проблем.

 

 

 

 

 

iPhone-а като за начало не е смарт фоун, а телефон на който лесно можеш да си слагаш програми. Така че ако ти трябва смартфоунт (каквото и да намираш в значението на тази дума), не гледай към iPhone. Колкото до моделите на HTC, те са доста разнообразни, така че трябва да се обосновеш.

 

Ако ще е за Android, може да погледнеш и Samsung. Ако ще е за Windows Mobile, има други варианти.

 

Новата операционна система на Symbian изглежда обещаващо, но няма да може да се бори за дял с Android и iPhone OS. Така че приложенията може да са ограничени, но то пък като погледнеш от друга гледна точка, какво толкова ти трябва като приложение?

 

Общо взето, ако ползваш услугите на Google, взимаш телефон с Android. Ако ползваш iTunes и други Apple програми, или MAC OSX като цяло - взимаш iPhone.

 

 

Аз бих избрал Android. Както и направих.

 

 

Link to comment
Share on other sites

По принцип се спрях на два телефона iPhone и HTC HD2. В последствие бях посъветвам и да помисля и над друг вариант- Samsung i900 Omnia. Оказа се, че той също е доста добър телефон, с големи възможности и ми хареса дизайна му. До колкото разбрах обаче дисплеите на iPhone-a и HTC-то са по-различни като технология и са по-добри. За какво ще полазвам телефона- освен за обичайното(разговори и есемеси), за слушане на музика, за интернет и всичко свързано с него- приложожения, програми и т.н. , за заснемането на някоя и друга снимка или видео от време на време и в някои редски случаи може би, за да кача да гледам някой филм. Също има значение за кой телефон ще намеря по-лесно и повече свободни и хубави приложения. По принцип дизайна на iPhone-а ми харесва повече, както и някои отделни възможности като например мултитъч-а и начина по, който се зуумват снимките. От друга страна HTC-то има по-голям екран, по-добра ОС и по-хубав процесор, по-хубава камера със светкавица и може да прави клипове, поддържа повече видео формати, обаче не знам нищо за браузъра му, как се държи и дали е по-добър от на ябъката. Без да знам всичко за HD2, личното ми мнение е , че е по-добъ. След всичко останало има още нещо, което обаче е много глупаво- iPhone-а е "по-вървежен", по известен и разпространен. Като цяло двата телефона са на близка цена и разликите не са им чак толкова големи. В момента съм събрал достатъчно пари и имам възможността да ги дам и предпочитам да си взема нещо, което е качествено и като функции и възможности ще ми върши добра работа в следващите няколко години, в този бързо разбиващ се технологичен свят, защото не мисля през година да давам много пари за телефон.

В закючение ще кажа, че дилемата ми е дали да избера ябълката, която повече ми харесва на външен вид и е по-комерисална или да избера "по-силния" телефон. Това са причините да търся съвет и мнение.

Link to comment
Share on other sites

HD2 е всичко друго, но не и телефон, в точния смисъл на думата. И ако очакваш да го използваш като такъв - забрави! Трудно ще изкарваш работния ден с него, без да търсиш контакти около себе си, където да го повключиш за малко. HD2 е с Windows Mobile 6.5 и от НТС обещаха, че той никога няма да има ъпдейт до Windows Phone 7. И ако ще се задоволяваш с Windows Mobile 6.5, имаш много други алтернативи. Спомена също така, че и приложенията май имат значение за теб. И те май вече са по-скоро лукс за Windows по-малко от 7. Надеждите са именно в тази новата 7-ца, която очакваме. Но за добро или лошо, тя ще едно копие на стар iPhone (нещо, което си е заложено в Microsoft като цяло в историята им). Преди година роботчето на Google изглеждаше смешно малко, но то заразява с такава канцерогенна скорост целия мобилен пазар, че не е далече времето, в което той ще е най-използваната мобилна операционна система в света. Вече е на второ място и диша във врата на Ябълката. Основната част от смартфоуните, които излизат на пазара в момента, са с Андроид, започна и реализирането на таблети и нетбуци с него, които до скоро бяха само концептуални модели, също както кухненския робот с Андроид или телевизора на Самсунг с Андроид. Които до края на годината също ще видят бял свят. Така че пред себе си имаш две възможности - да си вземеш телефон от Ябълки или да разгледаш малко по-подробно пазара на смартфоуните в момента.

Link to comment
Share on other sites

По принцип се спрях на два телефона iPhone и HTC HD2. В последствие бях посъветвам и да помисля и над друг вариант- Samsung i900 Omnia. Оказа се, че той също е доста добър телефон, с големи възможности и ми хареса дизайна му. До колкото разбрах обаче дисплеите на iPhone-a и HTC-то са по-различни като технология и са по-добри. За какво ще полазвам телефона- освен за обичайното(разговори и есемеси), за слушане на музика, за интернет и всичко свързано с него- приложожения, програми и т.н. , за заснемането на някоя и друга снимка или видео от време на време и в някои редски случаи може би, за да кача да гледам някой филм. Също има значение за кой телефон ще намеря по-лесно и повече свободни и хубави приложения. По принцип дизайна на iPhone-а ми харесва повече, както и някои отделни възможности като например мултитъч-а и начина по, който се зуумват снимките. От друга страна HTC-то има по-голям екран, по-добра ОС и по-хубав процесор, по-хубава камера със светкавица и може да прави клипове, поддържа повече видео формати, обаче не знам нищо за браузъра му, как се държи и дали е по-добър от на ябъката. Без да знам всичко за HD2,  личното ми мнение е , че е по-добъ. След всичко останало има още нещо, което обаче е много глупаво- iPhone-а е "по-вървежен", по известен и разпространен. Като цяло двата телефона са на близка цена и разликите не са им чак толкова големи. В момента съм събрал достатъчно пари и имам възможността да ги дам и предпочитам да си взема нещо, което е качествено и като функции и възможности ще ми върши добра работа в следващите няколко години, в този бързо разбиващ се технологичен свят, защото не мисля през година да давам много пари за телефон.

В закючение ще кажа, че дилемата ми е дали да избера ябълката, която повече ми харесва на външен вид и е по-комерисална или да избера "по-силния" телефон. Това са причините да търся съвет и мнение.

 

По поста ти виждам, че изобщо не си прегледал вариантите и си ги подбирал по цени, но незнайно как си пропуснал HTC Desire, Motorola Milestone и HTC Google Nexus One.

 

 

Технологията, която позволява на iPhone да увеличава така снимките, сайтовете и други неща, каквито се сетиш, се нарича Мулти-тъч. Поддържа се от всеки един от по-хубавите телефони с Android, а дори и да не се поддържа, при проста смяна на софтуера се появява и е идентична с тази на iPhone-a.

 

Дисплея на HD2 е най-големият, който можеш да намериш на телефон за момента. И физически и като пиксели. Като изключим HTC Sprint EVO 4G, защото той още не е наличен на пазара, а и ще е прекалено скъп в началото.

 

Не бих нарекъл Windows Mobile 6.5 добра операционна система. Ако беше толкова добра, нямаше да я променят коренно, като вадят Windows 7 за телефони. Така че повече и по-лесно достъпни свободни приложения, ще намериш за iPhone по простата причина, че са ти в един магазин, всичките до едно, но хубавите много често ще са платени.

 

Браузъра на iPhone не поддържа и няма да поддържа Flash. Сам прецени до колко това е добре. Огледай страниците и виж на колко от тях има флаш менюта и съдържание.

 

Процесорите на двата телефона нямат особенно значение, защото операционните им системи са различни и изискват различен ресурс.

 

Моето лично предложение е Motorola Milestone или HTC Google Nexus One. Краен вариант е аналогът на Nexus One - Desire.

 

Motorola-та е с най-бавен процесор от изброените (600Mhz - колкото този на iPhone), но е единственият Android телефон за момента, който разполага с графичен PowerVR процесор (като на iPhone). Останалите 2, които съм ти написал, имат същият, а дори и по-добър хардуеар от този на HD2, но имат по-малки екрани (не много по-малки, но по-малки).

 

Android операционната система събира добрите неща и от WM и от iPhone OS. Има си и минуси разбира се, но се коригират много лесно. Проблема при нея е, че всичко е възможно да се направи, но за да променяш фундаментални неща като ROM-а (версията на операционната система) по начин различен от позволеният (по принцип има вграден ъпдейт в менюто и се ъпдейтва сама, когато има възможност), трябва да минеш една камара еквилибристики, но в повечето случаи е само еднократно. После е лесно. Програмите се намират в Android Market, който е приложение и е инсталиран на телефона. Влизаш през интернет, избираш си категория, програма и натискаш Install. После само чакаш и тя автоматично се инсталира.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Днес си купих новия телефон- спрях се iPhone. Благодаря на всички, които изказаха мнение и дадоха съвет. Темата може да се затвори.

Link to comment
Share on other sites

:Facepalm:

 

Поредният безсмислен топик, целящ да покаже паричните възможности на създателят му. Напомня ми малко на темите на Cafu`we, дето през 6 месеца си купува компютър, но накрая никога не си купува компютър. Тук самоче имаме попадение накрая.

 

Със здраве да си го ползваш.

 

И да не забравиш да си свалиш програмата за смяна на тапетите и да не споменаваш прехвърляне на файлове по Bluetooth, че ще ти се смеят. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

HD2 е всичко друго, но не и телефон, в точния смисъл на думата.

 

Ъхъ... един приятел има и редовно по средата на разговора прекъсва защото някак успява да натисне с ухото си "копчето" за затваряне. За мен тези телефони не са телефони ами са всичко друго + телефон чието ползване е опция.

 

До момента Е52 ми е един от най-удобните телефони... и го ползвам за телефон и писане на SMS-и и нищо от "smart" историите не ползвам - защото ми трябва телефон а не да си гледам пощата и да сърфирам по полянките и в заведенията. GPS съм имал отделна джаджа - 2-3 пъти ми се е наложило да я ползвам и беше мъка и половина, накрая се оправих с питане а в Пловдив упорито се опитваше да ме прекара по булеварди, които са в ремонт и след 3тия опит реших че ми е излишна. Може би извън България или в София - да но навсякъде другаде ми е излишно. Но това си е мое мнение, който му трябва смартфон да си реши за какво му трябва и да избере този който му върши най-добра работа и приложенията са му най-удобни а това става с гледане на място.

 

На мен единия от Хората на Деком ми хвалеше неговия си iPhone и според него по-удобен телефон не е имал. Аз се бъзиках 10 минути с него и реших че такъв телефон не искам колкото и да ми го хвалят - искам си копчетата аз. А Е52 е доволно тънък и не ми пречи като ми е в джоба.... ако и не забиваше веднъж на седмица щеше да е супер но то няма как да е толкова умен и да не забие чат пат от излишък на акъл :lol:

 

 

ПС: HTC Desire с този процесор изглежда добре но най-добре е да се пипне как е на живо.

Link to comment
Share on other sites

Първо още от доста време имам предпочитане към iPhone. Второ, четох, ревюта, четох характеристики, сравнявах и все се оказваше, че при HTC-та дори по между им има функции които при едни ги има при други липсват и все имат някакви разлики. Техните дизайни не ми и харесват. както ми предложи Woox разгледах и Моторолата и мислех нея да си взема, но се оказа, че нея я няма още тука. СПорд мен мисля, че в "Ябълката" има всичко, което ми трябва и ще ме задоволи.

Link to comment
Share on other sites

В комплекта на телефона ми дадоха кабел, който се оказа, че е за снимките от камерата. Искам да попитам когато искам да кача нещо от компа на телефона тва с блутут устройство от компютъра ли трябва да стане, защото аз не виждам друг начин. И още нещо, когато съм в интернет, трафика винаги ли минава през мобилния оператор и ми точи пари или има и друг начин, с който да е безплатна връзката ?

Link to comment
Share on other sites

В комплекта на телефона ми дадоха кабел, който се оказа, че е за снимките от камерата. Искам да попитам когато искам да кача нещо от компа на телефона тва с блутут устройство от компютъра ли трябва да стане, защото аз не виждам друг начин. И още нещо, когато съм в интернет, трафика винаги ли минава през мобилния оператор и ми точи пари или има и друг начин, с който да е безплатна връзката ?

 

iPhone не поддържа Bluetooth трансфер. Или с други думи - не можеш да пращаш или получаваш файлове през Bluetooth.

 

Това е кабела. Този, който имаш. Прочети си упътването. Там пише. Предполагам, че ще трябва да сложиш допълнителни програми, за да можеш да слагаш други неща на телефона освен да манипулираш само снимките.

 

Интернет може да използваш през Wi-Fi или през мобилния оператор.

Link to comment
Share on other sites

Първо поздравления за новия телефон.Кабелът който са ти дали е не само за зареждане и сваляне на снимки от камерата :).Влез тук и се регистрирай, после чети, много внимателно.Всичко е описано отгоре до долу.На кратко , телефона се синхронизира с iTunes почти за всичко(платени и основни безплатни приложения , като Skype, Facebook и т.н), а другия вариант за инсталация на приложения е Сидия с джейлбрейк на телефона.Съветът ми към теб е не прави нищо преди да установиш параметрите на телефона си.FW ?Кой модел iPhone си си взел(2G,3G или 3Gs)?Отключен ли е за работа с други оператори или просто казано с други сим карти на други оператори или не?

Поздрави!

За колегата писал преди мен ,хайде да ти изпратя през блутуут от iPhone каквото кажеш ;)Приложението се казва АйБлунова, нарочно го пиша така ;)

Link to comment
Share on other sites

Суперско. Нововъведение са направили. Скоро ще може и уолпейпъра да си сменяте без допълнителна програма, а дай боже и да можете да си организирате приложенията по папки. А ако някой слънчев ден се появи и място, на което да може да се виждат Notification-ите от всички програми, без да трябва да се обикаля по екраните да се гледат по иконите, направо сигурно банкет ще има.

Link to comment
Share on other sites

Ами то и сега си се сменя уолпейпъра без допълнителна програма, организирането на приложенията по папки също е възможно, но вече започна да прилича на заяждане с офтопик, тъй че предлагам да приключим.Важното е колегата да е доволен, че има нов телефон.Пък, какъв е, мисля, че не е най-важното ;)Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Тоя форум на Айфон е бъгав. Като пробвам да влезна някъде в раздел или тема постоянно ми дава ерори.

Link to comment
Share on other sites

След като си свалих програмата iTunes и я инсталирах на комютъра, тръгнах да я синхронизирам с телефона и тука ми предлага да си регистрирам телефона. да го регистрирам ли или да го прескоча това ?

Link to comment
Share on other sites

Препоръчвам ти HTC Legend, това е телефона. :))

 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ахахахахахахаха не ти сериозно ли го написа това в тема в която човека който питаше за телефона вече си го купи и пита дали да си го регистрира.... :rofl: :rofl: :rofl:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...