Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

ROBIN said:
Аз препоръчвам това Sony T100. Имам го от 2 месеца. Незнам тук колко пари е, аз го взех от Дубай за ~450лв. Преди съм имал 3 фотоапарата, всичките са стрували над 500лв, никога никой не е снимал като този. Просто за мен е най-добрия. Фокусира за части от секундата, не изпускаш нищо. Батерията дъжи доста, дисплея се вижда и на слънце, освен че е супер голям. Има 5х зуум, ISO3200, снимките сa с доволно качество. Ето някои.

Бъзикаш се нали? При положение че говорим за огледално-рефлексни фотоапарати рекламираш Sony DSC-T100 ... Горе-долу като да сравняваме лимузини а ти да кажеш - абе добре си е тикото, набира много бързо особено ако е на бензин а не на газ... Тези снимки дето си показал са хубави но 99.999% от фотоапаратите ще изкарат хубави снимки при тези обстоятелства. Хайде сега направи една снимка в сумрачно време без статив или да си се подпрял някъде и без светкавица. Друго: опитай се да снимаш някоя сграда нощем - отново без статив. Любопитно ми е дали ще имаш смелостта да покажеш публично резултатите :)

shadowhand, това с кой канон си го снимал и ще ме насочиш ли къде да търся такъв 2ра ръка, цената ми харесва...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
  RiMy_SuN said:
Трябва ми мнение за следните модели:

Sony DSC-S650 - цък

Sony DSC-W40 - цък

Благодаря предварително!

Чудя се на хората, които все още са готови да дадат пари за нещо, на което пише SONY.

djadomraz said:
shadowhand, това с кой канон си го снимал и ще ме насочиш ли къде да търся такъв 2ра ръка, цената ми харесва...
Най-изгодните оферти са тук http://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=forums

shadowhand до колкото знам снима с Canon EOS 300D, но най-добре той да си каже.

Moje li da mi preporachate software za suzdavane na panoramni snimki ?

Polzvam The Panorama Factory no iskam nqkoq po "umna" i po vuzmojnost da e s wizard :punk

Nqkakvi vpechetleniq ?

djadomraz, снимам с Canon EOS 300D. Апарата преди година го купих за 800лв с китовия обектив, наскоро го гледах за по 600лв, но няма да се учудя и на 550 да са паднали вече. Линка, който ти е дал Aquila е най-точен. ;)

ZGAN, до колкото знам Photoshop CS3 има добра функция за панорами. До сега не съм го пробвал и не мога да дам лично мнение, но съм чувал, че добре се справя.

Търся си апарат за около 200-250 лв и съм се спрял на 3 модела някой ако има впечатления да каже кое е по-добро и да даде някакъв съвет :)

1. Canon PowerShot A450 - ИНФО

2. Samsung Digimax S500 - ИНФО

3. Praktica Dpix 530Z - ИНФО

ZGAN said:
Moje li da mi preporachate software za suzdavane na panoramni snimki ?

Polzvam The Panorama Factory no iskam nqkoq po "umna" i po vuzmojnost da e s wizard :punk

Nqkakvi vpechetleniq ?

Пробвал съм няколко, но накрая се спрях на Canon PhotoStitch - супер лесна за работа и добре интерпретира "шевовете" между отделните кадри. :punk

djadomraz said:
Бъзикаш се нали? При положение че говорим за огледално-рефлексни фотоапарати рекламираш Sony DSC-T100 ...

Бъзикаш се нали? При положение че темате се казва "Цифрови фотоапарати" а не "огледално-рефлексни фотоапарати" да мъмриш пича че е споделил мнението си за ЦИФОВИЯ АПАРАТ който си е закупил!!!

п.с. Все пак не на всички им харесва да носят 2 кг фотоапарат в себе си, някои като мен се задоволяват и с "тъпите" сапунерки които "не могат" да правят снимки!!!

member said:
Бъзикаш се нали? При положение че темате се казва "Цифрови фотоапарати" а не "огледално-рефлексни фотоапарати" да мъмриш пича че е споделил мнението си за ЦИФОВИЯ АПАРАТ който си е закупил!!!

п.с. Все пак не на всички им харесва да носят 2 кг фотоапарат в себе си, някои като мен се задоволяват и с "тъпите" сапунерки които "не могат" да правят снимки!!!

Ще те помоля да прочетеш написаното на последните 2 страници и сам да решиш дали е уместен твоя коментар и дали препоръчването на Sony T100 е адекватно и дали има нещо общо с това което аз съм питал. ОК? И прочети преди да пишеш за мъкненето на 2кг фотоапарат и какво аз искам, щото аз имам SONY T7 и го ползвам доста, но да не се повтарям - прочети какво съм писал вече...

djadomraz said:
Ще те помоля да прочетеш написаното на последните 2 страници и сам да решиш дали е уместен твоя коментар и дали препоръчването на Sony T100 е адекватно и дали има нещо общо с това което аз съм питал. ОК? И прочети преди да пишеш за мъкненето на 2кг фотоапарат и какво аз искам, щото аз имам SONY T7 и го ползвам доста, но да не се повтарям - прочети какво съм писал вече...

Сори ако съм те обидил :( но съвсем не съм сигурен че пича ти го предлага на теб този фотоапарат!!

Той просто си го е взел - доволен е и е решил да го похвали в форума - а това е единствената тема в която може да го направи :)

Аз иначе съм със CASIO Exilim S770 за това за което съм го взел ми върши перфектна работа :)

member said:
Сори ако съм те обидил :( но съвсем не съм сигурен че пича ти го предлага на теб този фотоапарат!!

Той просто си го е взел - доволен е и е решил да го похвали в форума - а това е единствената тема в която може да го направи :)

Аз иначе съм със CASIO Exilim S770 за това за което съм го взел ми върши перфектна работа :)

Както и да е, извинявай ако аз съм реагирал по-остро... И аз съм доволен че мога да си правя снимки без да ми тежи нещо на шията и винаги да се чудя дали да го взимам или не и даже ми пречи по-малко от телефона, обаче има моменти когато искам да мога да направя качествена снимка и почвам да се дразня че сонито снима само когато "е на кеф" а при по-кофти светлина снимките определено не са това което искам да бъдат... та така...

Малко офтопик...хубаво е, че не се карате :) ...ама ония снимки с цветята на Сони-то, ако и да са правени на светло....пак не ми харесват...доста по-евтини апарати се справят даже по-добре в такива случаи. ;)

П.П. То вярно, че си зависи и от претенциите на самия потребител- за някой такива цветни картинки са напълно достатъчни, а дефектите като контраст, шум и т.н. даже не ги забелязва...

Midex said:
Малко офтопик...хубаво е, че не се карате :) ...ама ония снимки с цветята на Сони-то, ако и да са правени на светло....пак не ми харесват...доста по-евтини апарати се справят даже по-добре в такива случаи. ;)

Ами то като за без оптика - толкова. А и по мое наблюдение (и на няколко приятели също), колкото по-малко мегапиксели толкова по-добре, защото сензора не става по-голям ами на същото място успяват да съберат повече. От най-малките канони, 4mpx (ixus 40 май беше) май снима видимо по-добре от 7mpx-вия...

Midex said:
П.П. То вярно, че си зависи и от претенциите на самия потребител- за някой такива цветни картинки са напълно достатъчни, а дефектите като контраст, шум и т.н. даже не ги забелязва...

Именно заради такива неща мисля да си взема едно "огледало" и в зависимост от кефа или ще правя хубави снимки или ще нося нещо което няма да ми пречи и ще снимам ако реша, пък каквото излезе...

djadomraz said:
А и по мое наблюдение (и на няколко приятели също), колкото по-малко мегапиксели толкова по-добре, защото сензора не става по-голям ами на същото място успяват да съберат повече. От най-малките канони, 4mpx (ixus 40 май беше) май снима видимо по-добре от 7mpx-вия...

И аз съм на това мнение и веднага мога да го подкрепя с примери от една 2-мегапикселова сапунерка на Канон (S10) модел '99, която преди 2 години взех за 90 лв. :P

2 мегапиксела, но с 1/2" сензор и в повечето ситуации се справя доста добре с крайния резултат. Подбрах няколко снимки, правени при различни условия - тъмно, светло, бързо движение, снимка през стъкло, макро...на повечето от тях е ползван автоматичния режим и нормално качество на снимката.

1. Малка църква в слънчев ден (Гърция)

2. Същата църква - снимка през стъклото на входната врата

3. Снимка през стъклото на автобуса (40 км/ч.)...горе се виждат отблясъците от стъклото

4. Волос (Гърция), 5.30 сутринта, на зазоряване

5. Скакалец (макро)

6. Търтей (макро) - тука има доста шум, но така беше настроено от предишни снимки, а не исках да изпусна търтея. :)

kenian said:
Каkво мислите за фотоапаратите Pentax?

Аз съм с такъв и съм доволен.Заливах го с бира,изпусках го и още сумати неща и пак работи :D

kenian said:

Един френд е с Pentax и прави много хубави снимки за моите изисквания :)

Той е сякакъв 4МПх модел до колкото си спомням.

то и моя е 7МПх - ама на повече от 4МПх не снимам

Midex said:

Ай стига бе... как са те пуснали да снимаш вътре? Обикновено имат много против да се снима, мен са ме гонили когато съм искал да снимам. Даже и на Бачковския манастир помня че един ми се кара че не можело да се снима вътре, имало си табели и т.н. 20 мин не мога да се откача после, само ходеше след мен да ме дебне да не снимам нещо...

kenian said:
Компактен или огледало.

jozo said:
Аз съм с такъв и съм доволен.Заливах го с бира,изпусках го и още сумати неща и пак работи :D
То хубаво, ама освен да издържа на шутове и бира, един апарат трябва да може и да снима, а именно в това, пентакс не ги бива много(става дума за компактни, огледалата им са мнооо добри).

djadomraz said:
Ай стига бе... как са те пуснали да снимаш вътре? Обикновено имат много против да се снима, мен са ме гонили когато съм искал да снимам. Даже и на Бачковския манастир помня че един ми се кара че не можело да се снима вътре, имало си табели и т.н. 20 мин не мога да се откача после, само ходеше след мен да ме дебне да не снимам нещо...

Офтопик: Самата църква беше заключена и ако забележиш на втората снимка съм писал, че е през стъклото на входната врата....просто долепих апарата до него. :)

А иначе аз където и да ходя си снимам без много да питам дали може....даже на един амфитеатър ( между другото към 3 пъти по-голям от нашия) имаше премиера на някаква старогръцка комедия и на входа проверяваха всеки за апарати, камери и т.н....аз успях все пак да внеса една камера и снимах цели 3 часа...бахти...ръката ми се схвана. :D

П.П. А що се отнася за Пентаксите...от някои модели съм виждал изненадващо добри снимки.

Скоро мисля да си взимам апарат за около до 1500лв. някаде

/точно не съм сигурено колко ще отделя/

За сега съм хвърлил око на canon EOS 400D,350D, Sony DSLR-A100, Nikon D40.

Моля за съвети понеже до сега не съм се занимавал с огледално-рефлексни апарати :)

Ем ти си ги наредил общо зето :) Тоя модел на никон няма вграден мотор за автофокус и ша ти са наложи да му зимаш специални обективи с такъф.400Д е най-добре от тия, ама ако си земеш 350Д хич няма да се минеш ни най-малко :) Сонито не го знам ама марката не може да се сравнява с Канон :rolleyes:

Препоръчайте ми фотоапарат до 400 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане/ няма да има опити за арт и прочее щуротии/, най-вероятно предимно на автоматичен режим. Плюс ще е и видеоклиповете да са със звук. Насочил съм се към моделите на Панасоник и Канон, но понеже от доста време не следя развитието на апаратите им, а има доста голям избор не мога да избера конкретен модел :D

velvet_underground said:
Препоръчайте ми фотоапарат до 400 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане/ няма да има опити за арт и прочее щуротии/, най-вероятно предимно на автоматичен режим. Плюс ще е и видеоклиповете да са със звук. Насочил съм се към моделите на Панасоник и Канон, но понеже от доста време не следя развитието на апаратите им, а има доста голям избор не мога да избера конкретен модел :D

Един познат си взе наскоро Pnasonic LZ7. За класа си апаратчето е много доволно. От павилиона го взе на промоция за 430 май с 1 гб карта... сега нз дали още има. На сайта не пише за промоция, ма и тогава не пишеше... :} Малко над 400 е, но си заслужава... ;)

Aquila said:
То хубаво, ама освен да издържа на шутове и бира, един апарат трябва да може и да снима, а именно в това, пентакс не ги бива много(става дума за компактни, огледалата им са мнооо добри).

Еми за мен си снима идеално.Единствения недостатък който съм му намерил е че понякога светкавицата май му идва слабичка но може и от настройките да идва дадения проблем.Повечето пъти без да виждам на дисплея нищо си прави снимки които се виждат перфектно.

Rubbish said:
Скоро мисля да си взимам апарат за около до 1500лв. някаде

/точно не съм сигурено колко ще отделя/

За сега съм хвърлил око на canon EOS 400D,350D, Sony DSLR-A100, Nikon D40.

Моля за съвети понеже до сега не съм се занимавал с огледално-рефлексни апарати :)

виж това: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page21.asp

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...