Jump to content
BulForum.com

17 годишен футболист почина на мач


Zaio

Recommended Posts

17 годишен футболист почина на мач от В група

22 сеп. 2008 18:03

17-годишно момче почина нелепо по време на мач от Североизточната "В" група между отборите на Преслав и Аксаково.

 

Роденият през 1991 година футболист на ФК "Аксаково" Станислав Николов припаднал по време на почивката между двете полувремена, а на път за болницата починал.

 

Станислав бил един от юношите до 19 години, които задължително играят по едно полувреме в отборите от трета дивизия, каквото е изискването на Наредбата на БФС.

 

"Приключва полувремето и отборите се прибират в съблекалнята. Станислав, както си е седнал на пейката, си гълта езика. Заедно с един полицай извадихме езика му и веднага го качихме на линейката", разказва делегатът на мача Стоян Чешмеджиев.

 

По пътя обаче младежът получил инфаркт и това се оказало фатално.

 

"Лошото е, че линейката, която го е транспортирала, не е била оборудвана с кислородна маска", разказа още Чешмеджиев.

 

Това е първият подобен случай в България, но е пореден в световен мащаб. Преди година футболистът на Севиля Антонио Пуерта почина след като получи инфаркт по време на мач. Камерунския национал Марк-Вивиен Фое също почина по време на мач на националния си отбор, в следствие на сърдечни проблеми.

 

 

http://footballbulgaria.gol.bg/article.php?id=40883

 

Не знам дали тук да я пускам тази тема, ако е проблем може да я локнете.... Жалко, че тези случаи зачестяват :( :( И отново БЪРЗАТА ПОМОЩ показва колко "добре" оборудвана е.....

 

Почивай в мир.

Link to comment
Share on other sites

Добре де а как в възможно момче на 17 години да получи инфаркт? При това спортист а не някой случаен да се е претоварил без предварителна подготовка... Случайно да би да е решил да се "тонизира" за да впечатли тоя и оня? Само питам, де защото е крайно необичайно 17 годишен младеж да получи инфаркт.

 

Колкото до нашата бърза помощ нали ужким всички имаха въпросните апарати, как точно тази се оказа изключение?

Link to comment
Share on other sites

По принцип е възможно 17-годишен да умре от инфаркт, но трябва да има доста сериозен сърдечен проблем, който според мен няма как да не е бил хванат при преглед. А при спортистите тези прегледи са задължителни. Съмнява ме, че има употреба на някакви стимуланти, но точно на какви не се знае :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

Предполагам това ще бъде поредният нещастен случай, който ще се потули и забрави и няма да има виновни. Роднините му трябва да съдят държавата, защото е можело да го спасят момчето, ако е била нормално оборудвана линейката. Пълно безхаберие цари навсякъде.

 

Мир на праха му.

Link to comment
Share on other sites

Роднините му трябва да съдят държавата, защото е можело да го спасят момчето, ако е била нормално оборудвана линейката. Пълно безхаберие цари навсякъде.

 

Или треньора който му е дал стероидите... Zaio гледам пропусна да ми отговори на въпроса а може би познава момчето... срамно но много хора решават да ползват химии за да постигнат по-лесно високи резултати а ето какво може да стане.

Link to comment
Share on other sites

Или треньора който му е дал стероидите... Zaio гледам пропусна да ми отговори на въпроса а може би познава момчето... срамно но много хора решават да ползват химии за да постигнат по-лесно високи резултати а ето какво може да стане.

Защо непременно трябва да е взимал стероиди?Не може ли просто сърцето му да не е издържало на голямото натоварване, съчетано с нездравословен начин на живот примерно ;)

Link to comment
Share on other sites

Защо непременно трябва да е взимал стероиди?Не може ли просто сърцето му да не е издържало на голямото натоварване, съчетано с нездравословен начин на живот примерно ;)

Пак си прав...мамка му! :cry

Link to comment
Share on other sites

Спортист се преуморил и получил инфаркт? Момчета, нали се сещате че ние не сме коне. Такива работи стават след поемане на доволно количество химия а не от самосебе си. Я помислете малко по-логично! Съжалявам ако съм прекалено циничен обаче говорим за 17 годишно момче а не за 45 годишен мъж. Колко нездравословен живот може да води един 17 годишен? Пушил е от 8 годишен? Последните 3 дена сигурно е бил кьор-китук пиян нон-стоп може би? Как е възможно здрав, прав, СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИШЕН младеж да получи инфаркт??? Не казвам че е невъзможно обаче вероятността да няма намесени никакви химии за мен е минимална.

 

 

Сериозно, има някой виновен за въпросния инцидент и след като момчето е малолетно това най-вероятно е или треньора или родителите или някои приятели. За мен е абсурд ей така толкова младо момче да получи инфаркт. Да има малка вероятност за това има и единични случаи нещо да се прояви при екстремни натоварвания но това не му е първото подобно - все пак за да играе там е тренирал - не е случаен хванат в час по физическо, нали?

Link to comment
Share on other sites

Не знам ,Дядомраз, на мен ми се вижда несериозно и меко казано странно във В група да се взимат химии и стимуланти - там футболът е аматьорски-дори се играе преди всичко за удоволствие по села и паланки.Какво да кажем за професионалните отбори тогава - трябва да са снабдени с модерни лаборатории за анаболни стероиди и хормони ли :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Споделям мнението на Сашо. Какви химии във В група? Та половината отбори едва имат пари за екипи и обувки, камо ли да тъпчат тия деца с разни медикаменти? Според мен момчето е имало проблем със сърцето и определението "нелепа смърт" си е на място. Все пак нека изчакаме още новини относно тази трагедия...

Link to comment
Share on other sites

трябва да са снабдени с модерни лаборатории за анаболни стероиди и хормони ли :wacko:

 

Да съжалявам ако съм прекалено циничен и се извинявам ако предположението ми е грешно, но имам братовчедка, която завърши спортното училище (гребане) и тя ми е разказвала какви "витамини" им давали и как треньорите им следят кой си пие витамините и кой не... такива работи. Та не е изключено да е просто нещастен случай, но знаейки подобни неща ми е трудно да повярвам че един 17 годишен младеж, при това трениращ може да получи инфаркт просто ей така.

Link to comment
Share on other sites

Дядомраз, не знам колко изкъсо следиш нашия футбол ,но миналата седмица имаше мачове за Купатa на УЕФА - Литекс - АстънВила и Черно море Щутгарт.Та нашите след 65 минута буквално издъхнаха и не можеха да ходят по терена.За какви медикаменти,химии и възстановяване говорим въобще? :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Даже не обичам да гледам футбол, обаче съгласи се че това 17 годишен младеж който тренира да получи инфаркт е крайно необичайно, нали? А нездравословен начин на живот може да се отрази след доста повече практика та не разбирам как един 17 годишен би имал изобщо възможността да е водил продължително време нездравословен начин на живот. За справка - аз почти 3 години карах с под 6 часа на ден сън като само 1 ден съм си отспивал, много кафе, кофти храна и т.н. и още не съм опънал петалата, наскоро си мерих кръвно, едно друго и съм ОК - това даже 1 месец да се насереш в кръчмите пак няма да ти се отрази дотам че да потичаш половин час и да се строполиш. Та освен ако не е бил със сърдечно заболяване как е възможно това да стане?

 

Нека да съм ясен - не обвинявам момчето изобщо, даже съчувствам на родителите и приятелите му и смятам това за изключително ТРАГИЧЕН инцидент... Дано сега след подобна случка да се замислят малко политиците ни за елементарни неща свързани с нашето здравеопазване и следващите които гушнат 2 пъти повече пари от необходимото от поредната държавна поръчка да не си свършат чак толкова през пръсти работата - поне с линейките. И както казах в първия си пост как изведнъж след като ужким линейките бяха оборудвани с всичко се намери една която не е.

 

Виждал съм и линейка от правителствената болница преминаваща границата към Турция и бедна ви е фантазията за какво става дума там като оборудване. Няма нужда и да споменавам че въпросната линейка беше мерцедес - ей така се грижат депутатите за народа и за себе си. Малка разлика в стандарта, а?

 

Сори май почнах в стил караман да се изказвам - явно защото е 3:30 вече...

Link to comment
Share on other sites

според мен смъртта е съвкупност от всички изброени фактори - и болно сърце, и преумора, и медикаменти/стимуланти, и лоша реакция, и кофти оборудване.

но пък другите починали футболисти бяха по възрастни, а нашия е момче...не знам, тука има нещо, което остава недоизказано :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

.....но знаейки подобни неща ми е трудно да повярвам че един 17 годишен младеж, при това трениращ може да получи инфаркт просто ей така.

Може и още как. Изследванията не могат да хванат склонността на кръвоносната система да прави тромби. Ако момчето е било ударено в гърдите при посрещане на топка или при някое единоборство може да се е образувал съсирек в някой голям кръвоносен съд в гръдния кош. Обикновенно тялото ги разтваря преди да е станало късно, но понякога кръвния поток ги отнася до сърцето или до главата и това след няклко часа до денонощие предизвиква неочаквано инфаркт или инсулт в зависимост от късмета. Риска от това се увеличава при физическо натоварване.

Link to comment
Share on other sites

И аз подкрепям дядомраз...не е нормално момче на 17 години да получи инфаркт...Айде примерно аз да получа инфаркт-може и да е по-вероятно(аз съм същия набор) обаче аз не тренирам фурбол от малък ;) .А това за здравословните проблеми-няма как да има здравословни проблеми щото ако имаше нямаше да го пуснат да играе-дори непрофесионален футбол...нямаше да го пуснат да тренира!Един мой съученик тренира волейбол...дори когато се занимаваше много аматьорски(още 4-5 клас като бяхме) пак ходеше на лекари за контролни прегледи!

Link to comment
Share on other sites

Дядо Мраз :>, ам не познавам момчето....

Аз също тренирам футбол и след като видях тази новина..... адски гадна работа. Днес си говорихме с отбора и треньора... е това момче трябва да е взимало нещо...

@Wolf, това за удара в гърдите... е, че те 50% от футболистите трябва да получават инфаркт и инсулт ??? Мне, надали е от това.

@XXX е прав - ако е имал проблеми със сърце и т.н. е нямало да го пуснат.

 

Мисля, че ако е имало оборудване в линейка е имал шанс да го спасят. Но пък ако погледнем и от другата страна. Пуерта, който почина миналата година - оборудване, всичко, бръзо реагиране, болница, но пак почина..... тъй че и да е имало оборудване не знаем какво е можело да стане, но определено е ТРЯБВАЛО да има... е сега яко трябва да се съди държавата и това е!

Link to comment
Share on other sites

Аз също тренирам футбол и след като видях тази новина..... адски гадна работа. Днес си говорихме с отбора и треньора... е това момче трябва да е взимало нещо...

 

Както казах - има някакъв минимален шанс (1 на милнон) да не е взимал нищо обаче силно ме съмнява това. Съжалявам ако разстройвам някой, дано ме опровергаят обаче вероятността да съм прав е значително по-висока от тази да не съм.

 

 

 

Мисля, че ако е имало оборудване в линейка е имал шанс да го спасят. Но пък ако погледнем и от другата страна. Пуерта, който почина миналата година - оборудване, всичко, бръзо реагиране, болница, но пак почина..... тъй че и да е имало оборудване не знаем какво е можело да стане, но определено е ТРЯБВАЛО да има... е сега яко трябва да се съди държавата и това е!

 

Абе то като има да се случи каквото и да правиш пак няма да избягаш... както старите хора викат "каквото ти е писано това ще стане".

 

За съденето - и да успеят работата е там че тези които са гушнали парите и не са си свършили работата ще си карат мерцедесите и хич нама да им пука за нас. А техните линейки също са мерцедеси за сведение а не онези полу-разпаднали се бараки от втората световна с които се движи обикновенната бърза помощ. После нека някой да ми обяснява колко хубаво е да си плащам осигуровките и как ако всички си декларираме истинските доходи и плащаме данъци за всяка стотинка щели сме да се оправим... и че тогава сигурно ще пратят всички пенсионери на море да си почиват горките... смях смях че чак да ти се дореве.

Link to comment
Share on other sites

Според мен просто момчето е имало проблем със сърцето или е било предразположено към такива...

 

Тия селски отбори,кой ще ги зоби?Не виждам логика в тва,все пак всички ние гадаем...Нека да видим окончателното становище по случея,ако излезе такова.

Link to comment
Share on other sites

Тия селски отбори,кой ще ги зоби?Не виждам логика в тва,все пак всички ние гадаем...Нека да видим окончателното становище по случея,ако излезе такова.

Не е задължително някой от отбора да го 'зоба'. Абсолютно всяка възможна добавка може да се набави без особени усилия като тук говорим и за забранени стероиди. Така че и за мен най-верояно е взимал нещо, без да знае какво точно прави и просто сърцето му не е издържало.

Link to comment
Share on other sites

Едва ли скоро ще разберем каква точно е причината за смъртта ,така че ни виждам защо се продължава да се коментира станалото с момчето...

 

Да почива в мир!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...