Jump to content
BulForum.com

Отслабване без тренировки, а само с диета


LAMERFALL

Recommended Posts

Здравейте,

Ще ви помоля да ми дадете някакъв съвет как да сваля няколко кг без тренировки. Ще уточня, че никак не съм наясно с диетите и правилното хране и ще помоля да ме извините за наивните въпроси, които задавам и евентуално абсурдните неща написани от мен в тази тема.

Предполагам, първото нещо, което ще ми кажете, че освен диета ще трябва и да спортувам - наясно съм с това, но просто нямам време, за това и така формулирах темата.

Целта ми е да сваля няколко см от шкембето и задника.

Кажете какво мислите за ниско-въглехидратната диета и дали ще помогне. Аз в момента правя нещо подобно - избягвам мазнините и въглехидратите, но прочетох, че трябвало да се ядат мазнини (май само от животински произход ?) за да работи, което ме е обърква допълнително. Мисълта ми е, дали ще има ефект, ако ям >50% мазнини за сметка на въглехидратите и не е ли по-добре да се увели приема на протеини (например соеви продукти). Някъде четох, че приема на много протеини не бил много полезен - има ли нещо вярно в това ? Доколкото си спомням от биологията, протеините можеха да се използват и за енергия, но тялото предпочита да ги ползва като градивни елементи.

Какви добавки е хубаво да се приемат за отслабване ?

Ще има ли някакъв ефект от фет бърнъри ? Някой пробвал ли е Липозан на Нутрим и какво ви е мнението за него ?

Л-карнитина май има ефект само ако се спортува активно - така ли е ? Как стоят нещата с хрома?

Лецитина върши ли някаква работа - някой пробвал ли е? (И в тоя ред на мисли - някой знае ли къде се продава (обаче не на Нутрим)? Имаше един американски на хапчета по 1200 мг май бяха...?

В момента пия някакви китайски чайове "пу ерх", червени май се водят, обаче не забелязвам да има някъв ефект. По принцип приема ми на течности е много малък - нормално пия не повече от 1 литър на ден, трябва да увелича консумацията на течности, но има ли значение колко трябва да бъде ?

Някой пробвал ли е кафе "Витаголд" - има ли някакъв ефект от него ?

Читозан би ли свършил работа ? И ще работи ли в комбинация с ниско-въглехидратната диета, особено ако се приемат гоелеми количества мазнини ?

Някой ползвал ли е от онези сауна колани или пулсиращите и има ли някакъв ефект от тях ?

Имало някакви "средства за отслабване", които ги пиеш и отслабваш докато спиш (май са на някаква хормонална основа), някой знае ли нещо за тях ?

И още нещо - тъй като все пак когато имам време ще тичам дори и 1 път седмично, ще ми кажете ли как е по-добре да тичам - бавно и постоянно темпо без прекъсване (аз така тичам по принцип - някъде около 10 обиколки на стадион) или другия вариант - 1-2 бързи обиколки, после ходене, после пак 1 бърза обиколка и така ? От кое ще има по-голям ефект ? Май за това второто бях чувал, че запазвало от мускулната маса ?

Ще има ли някакъв ефект от някакви клякания или нещо, което може да правя у дома и да не отнема много време? (само да не са коремни преси, че не мога да направя и 1 :(

Въобще давайте всякакви идеи и съвети...

 

Още един наивен въпрос - кажете някакви сайтове или програмки, където си въвеждаш някакви данни и ти се изчисляват разни неща, например % на мазнините в тялото (въпреки, че за това май си трябваха специални уреди, които мерят кожни гънки, но и някой електронни устройва май го правят като пускат електрони).

И един въпрос към пълничките като мен - какво ви е мнението за отслабването и струва ли си и до каква степен е добре според вас да бъде теглото спрямо ръста ? Има ли някакъв друг начин за изчисление на препоръчителното тегло - да не зависи само от ръста, защото при мен ръцете ми са доста по-тънки от нормалното, а пък кг ми идват най-вече от шкембето (ех тази бира). Освен това какъв алкохол пиете, когато се наложи и в какви количества (все пак има моменти когато просто се налага да се пие).

Link to comment
Share on other sites

1. Най-полезни са растителните мазнини (ама не някакво гадно олио, ами зехтин, ядки и тн), от животинските са хубави рибните мазнини, а не свинско примерно. Мазнините са много важни и е добре да си набавяш всеки ден обилно количество. Може да си купуваш лешници да ядеш, да слагаш зехтин в салатата, даже и да си купиш хапове Омега мазнини от аптеката. Като цяло мазнините трябва да са около 1/2 ти дневен калориен прием.

2. Трябва да знаеш, че първо ще отслабнеш малко, преди да видиш ефекта. Първо организма използва мастни депа около органите.

3. Трябва да ядеш доста протеини, за да не ти отидат мускулите - пилешко, риба, не тлъсто. Соевите продукти са лайна според мен, а и не влияят добре на стомаха. За 1 кг телесна маса хапвай по 2,5 -3 гр протеин.

4. Недей да ограничаваш до 0 въглехидратите, но яж хубави такива. Без сладкиши, тесто, брашно, банички, кифли, яж ориз, ВАРЕНИ/ПЕЧЕНИ картофи, и всичко да е с хубава мазнина (колкото може по-малко). И все пак да не прекаляваш.

5. Хапвай салатки - засищат, полезни са, не качват кила.

6. Важното е да намалиш приема на калории, но не чак толкова, че организма ти да се "стресира"

7. Пий вода - особено сега лятото да не е под 2.5 литра на ден. Ако пиеш около 3,5 - 4 е най-добре (говорим за общо количество течности, не да се наливаш само с вода като невидял). В тези числа имам предвид Общо като цяло.

8. Витаголд според мен не работи - някакво просто нес кафе с карнитин. А с продукти на хормонална основа хич да не се занимаваш е моя съвет.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за изчерпателния отговор :)

А за мазнините от млякото и млечните продукти знаеш ли нещо? Полезни ли са ? Забелязах, че в сиренето има доста (а пък почти няма въглехидрати) - добър вариант ли е да хапвам "Дунавия" например? Сметаната става ли за набавяне на мазнини (в нея са значително повечко отколкото в млякото) ?

Искам да попитам и за хляб - за сега наблягам на разновидностите на Бонус, обаче не ми допадат много като вкус и се чудя няма ли да е по-добре изобщо да не ям хляб (все пак в Бонус има около 42% въглехидрати (само в Energy-то са по-малко)) ?

 

Освен това се чудя и какво ще стане яко някой ден ям по-малко от 50% мазнини. Т.е ако %мазнини е по-малък от 50%, но по-голям от % на въглехидратите, предполагам ще се изгарят мазнините , но ако %въглехидрати е по-голям от процента мазнини - тогава ще си вкарам автогол, нали ?

 

За въглехидратите доколкото знам, ако са покрай 0-та ще си прецакам инсулина и за това предполагам 10-15 от калориите да идват от въглехидрати е добре ?

 

А колкото до протеините - ще се получи ли ако си ги набавям само от храната, а не пия шейкове ? (шейковете са малко скъпички доколтото знам (15 лв 400 гр има и по 8-9 лв някакви), но си мисля, че в моя случай ще е добре да хапвам месо - хем е по-евтино, хем има и мазнини в него - а мазнините ми трябват за калориите.

 

A за калориите - как да ги смятам - мазнините по 9к, а въглехидрати и белтъчини по 4к и след това гледам мазнините да дават >50% или да ползам наготово написаното върху продуктите т.е. да гледам направо %мазнини в продукта да е повече от 50% ?

Негативния калориен баланс колко предлагате да бъде за да е оптимално балансирано ? (-500 много ли е или пък е малко ?) Под оптимално балансирано разбира да изгарям голяма част от мазнините и да не губя чак толкова много органи и мускули... Как е добре да се балансира така, че да не е нито много голям, нито пък да е прекалено малък и да няма ефект ? (Дневния ми прием по принцип трябва да е 2246)

Link to comment
Share on other sites

За мъж дневните калории се изчисляват по формулата:

66 + (13,7 х тегло в кг) + (5 х височина в см) - (6,8 възраст в години) = ?

Умножава се по 1,2/1,375/1,55/1,725/1,9 съответно при заседнал/умерено активен/активен/усилено активен/екстремно активен начин на живот.

1г белтъчини = 4ккал

1г мазнини = 9 ккал

1г въглехидрати = 3,7 ккал

 

Мазнините в млечните продукти са от не толкова добър произход. :) Особено сиренето е много мазно и не е добре да се прекалява с него. Аз лично като съм бил на диета хапвах по 100-тина грама и малко на ден. Ял съм по 2 кофички нискомаслено мляко (не над 2%). Сметаната по-добре я зарежи. Добър вариант е изварата - колкото искаш яж (само гледай да не е много мазна, че има и такива). Кашкавалената е по-вкусна :)

 

Ако ти е 2500 ккал нужния прием, за да не отслабваш, ама и да не дебелееш, тогава вадиш 500 и остават 2000 на ден. Ако си 90 кила - поне 200гр протеини на ден изяждай. 2000 - 400 = 1600.

20% от тия 2000ккал е хубаво да са въглехидратите, т.е. още към 400 ккал или 100 и малко грама.

 

Остават 1200 ккал за мазнините - пак към 150гр.

 

За диетата няма толкова значение какво ядеш - било то мазнини/въгл./белт. - ако всичко е качествено и е с намален калориен прием отслабваш. Като цяло кофти мазнините и въглехидратите са най-голям враг на отслабващия.

 

ПС. 500ккал минус е супер

ППС. яж пиле колкото ти душа иска;

Плодове никога вечер *след ядене над 2ч да минат, ако ще ядеш плод

Изобщо вечер след 7 примерно избягвай небелтъчната храна. Ако си толкова гладен яж извара с пиле/домат/краставица/тн :woot

Link to comment
Share on other sites

[Извинявам се за шлиокавицата, обаче в момента нямам хдд и съм пъснал един линъx от двд, но няма кирилица (а и не знам как да си я конфигърирам и за това пиша така. До 2 дни ще си редактирам поста на кирилица.]

 

(66+(13.7*80)+(5*176) -(6.8*21))*1.2=2279.04

2279-500=1779, Нека бъдат 1700 за по-сигърно

20%*1700=350 Ккал от Въглехидрати => 350/3.7~91г въглехидрати

Протеините мисля да ги сложа да бъдат по 2г на кг тегло => 160 г (640 кцал)

Малко ми е проблемно да си ги набявам от храната, ако ям месо маи за тях ще са ми нъжни ~800 г (ако приемем че в месото има 20%белтъчини)

По този начин за мазнините остават 710 кцал (~79 г), обаче по тези сметки излиза че мазнините ще бъдат едва ~42% от калориите, а не трябваше ли да бъдат > 50% ?

По-добре ли ще е ако ги разпеделя по следния начин ?

91г въглехидрати (350 кцал) (20%)

94г мазнини (850 кцал) (50%)

125г белтъчини (500 кцал) (30%)

Така белтъчите идват по 1.56г/кг

По принцип този втория начин ми е по-лесен за изпъленение тъи като малко тръдно си осигърявам необходимия брои белтъчини. Обаче ме притеснява да не би да са много малко белтъчините ? Може би трябва да сваля още малко % на въглехидратите или пък да си оставя % на мазнините да бъде <50 ?

 

Освен това искам да те попитам кое според теб е по-добре - да си набявам необходимите г за белтъчините от протеини или от месо ?

 

Освен това - като гледам наи-големия проблем е да си набява протеините в съответните дози, а мазнините и въглехидратите в повечето слъчаи си идват покраи тях от храните и все пак ако искам да добавям мазнини - зехтина хъвав вариант ли е или е по-добре някакво семе (примерно съсам) ?

 

 

Можес ли да напишеш (или да дадеш линк към таблица ) с "кофти" мазнините и "полезните" мазнини.

 

Бтв калориите ги гледам от http://spidersport.com/calories.php, ако знаеш дръги таблици в нета плс даи някои линк.

 

А това за яденето вечер така като часове ми е малко объркващо, не зависи ли от това примерно колко време след хранене не трябва да си лягам ? Например аз го разбирам така - не ядеш след 7 ако си лягаш като нормалните хора в 12 т.е 5 часа разлика, така например за мен ще е проблем ли ако хапвам в 10, защото си лягам след 3 ?

 

Едит: Благодаря на модераторите, че не изтриха постовете. От автоматичното конвертиране се получиха малко странични ефекти и "смешни" думи, но се надявам, че всичко се разбира.

Link to comment
Share on other sites

Отслабване без спорт - откажи се! Всичко това е начин на живот, а не магия! Казвам ти го от личен опит, тъй че не голословнича, само че не ми се пишат в момента дълги обяснения.

 

"По-добре дебел и сит, отколкото дебел и гладен!"

 

NEFARIOUS, мойте уважения, не съм биолог - ама 1/2 от калорийния прием да са мазнини?!? Това не е ли малко... прекаленко?...

Link to comment
Share on other sites

По-добре над 2г белтъчини на килограм, отколкото 1,5. 2,5 е добро число. Много е малко иначе. Остави си мазнините колкото излезнаха (47% ли бяха) и не взимай от другите източници. А въглехидратите също не ги намаляй. Те са важни. По възможност яж месо и не толкова разтворими добавки, но ако не можеш да ядеш толкова - допълвай с протеин.

Ето ти един полезен сайт: http://zdravoslovno.com/

 

Сусама е добър източник доколкото знам, зехтина също (предимно студения пресован или както се води; дето е от маслини и без топлинна преработка, защото има и от костилки/боклуци). Що се отнася до термичната обработка - колкото по-малко пържиш, толкова по-добре.

 

@Зингам, нормално си е 50% от дневния калориен прием да е мазнини. Звучи доста, но се равнява на 100-150 грама мазнини, което е да речем 100гр бекон и 100гр бадеми. Не е много, нали?

Идеята на нисковъглехидратната диета е да се ограничават въглхидратите :lol: (нормално) до такава степен, че да не "стресират" организма. Белтъците се набавят спрямо телесната маса, за да се поддържат анаболитните процеси и да няма разпад на мускулите за енергия. Следователно получилата се празнина се запълва с не толкова голямо количество мазнини (полезни!!!), за да не се намали екстремно дневния калориен прием, т.е. пак тялото да изпадне в "глад".

 

ПС. Забравих да спомена, че веднъж на 6-7 дена трябва да зареждаш. Това ще рече да увеличиш в пъти въглехидратния прием (НО пак е добре да ядеш картофи, ориз, а не захар, бял хляб). В противен случай организма започва да си пази мазнините и не отслабваш. Приетите въглехидрати ще се отлагат като мастни депа, вместо да се използват директно като източник на енергия. Така че това е доста важно и да не го забравяш.

 

 

ЕДИТ:

A tova za qdeneto vecher taka kato chasove mi e malko oburkvashto, ne zavisi li ot tova primerno kolko vreme sled hranene ne trqbva da si lqgam ? Naprimer az go razbiram taka - ne qdesh sled 7 ako si lqgash kato normalnite hora v 12 t.e 5 chasa razlika, taka naprimer za men shte e problem li ako hapvam v 10, zashtoto si lqgam sled 3 ?

 

Еми, трудно е да се каже. По принцип важното в случая е да не лягаш да спиш скоро след хранене. Ти като лягаш след 3 сигурно ще огладнееш, така че хапвай. Аз ти казах какво е добре да се яде вечер.

Добре е да спиш по това време ако можеш, защото аз съм на мнение, че след 24 е най-доброто време за сън (и не само аз го мисля това), а сънят е здраве. Всякакви такива отклонения няма да влияят добре на хранителния ти режим.

 

Чел съм статии за съня - защо не трябва да се яде преди или подобни щуротии, а също и че процеса на сънуване също като всеки друг изисква енергия от тялото. Някои от най-добрите културисти стават в средата на нощта, за да пият протеини :). Ама май не съм много компетентен по въпроса.

 

 

ЕДИТ 2: http://www.tialoto.bg/article.php?id=4420

Не вярвам много на разни женски сайтове с псевдо-дието, но това изглежда нормално

Link to comment
Share on other sites

Отслабване без спорт - откажи се! Всичко това е начин на живот, а не магия! Казвам ти го от личен опит, тъй че не голословнича, само че не ми се пишат в момента дълги обяснения.

 

Нищо не пречи да опитам, а и по мои наблъдения повечето жени отслабват предимно по този начин - рядко ги виждам да тичат.

 

 

Имам 4ъвството че онази формъла с пресмятането на дневните калориини нъжди нещо не работи като за мен - защото като се замисля храната, която ям по-принцип (когато не съм на диета) е доста по-малко като калории. А и освен това днес като хапвах и през целия ден ми се стръваше че съм се натъпкал много здраво и така да се каже ядях насила.

По принцип когато не съм на диета ям по 2 пъти на ден (не закъсвам) и всяко от тези яденета може да бъде нещо от рода на голям дънер, спагети, боб с наденица (1 чиния), ориз сас зеленчъков микс (1 чиния), стандартно менъ в стъдентски стол, 1/3 пиле на грил с някаква салата, 2 пици, кисело мляко с 2-3 кроасана. Qм ги с хляб и освен това по някое време през деня пия кисело мляко за пиене или натърален сок (1Л), ама все пак не ми стръва, че 2 такива яденета дават ~2000 кцал...

А пък днес ядох следното и то смея да кажа че се тъпках, въобхсте не чъствах глад, ама хапвах за да ги докарам калориите:

Закъска:

200 г кашкавалена извара (290 кцал М=14г Б=36г В=4г)

5 филиики хляб "Бонъс ръжен" (306 кцал М=4г Б=12г В=60г) [приблизително пресмятано + филиките от обяда]

 

Обяд:

210г салам (924 кцал М=84г Б=42г В=0г) (пишеше само белтъчините на опаковката дръгите данни ги взех от лъканката все пак и в този имаше доста мазнини)

 

Междинно:

1 чаша мляко (15 кцал М=1г Б=1г В=2г)

 

Вечеря:

1/4 пиле на грил (На око около 200 г, смятам го по формълта за бът4е) (238 кцал М=8г Б=40г В=0г)

салата (маръля,лък,оцет и зехтин) (42 кцал, М=1,5г Б=2,4г В=5г)

зехтина от салатата (132 кцал, М=14г Б=0г В=5г)

 

Общо за деня:

1709 кцал

Мазнини: 127г (66% от кцал)

Белтъчини: 133.4г (31%) (1.66г на кг)

Въглехидрати: 76г (16,5%)

(% надхвърлят 100 щото съм объркал някъде нещо :П според грамажа калориите маи трябва да са 1957)

 

Предполагам трябва да наблегна повечко на изварата и да пия протеинчета допълнително за да ги вкарам в нормата.

Интересното е, че този калориен прием (1709 или 1957) се оказа доста голям за мен, маи ще трябва да го намаля...

 

Междъ дръгото от къде можат да се къпят евтини протеини ?Едит: Благодаря на модераторите, че не изтриха постовете. От автоматичното конвертиране се получиха малко странични ефекти и "смешни" думи, но се надявам, че всичко се разбира.

Link to comment
Share on other sites

Какви са тия салами, наденици, кроасани, дюнери? С тях може и да не се наяждаш, но те си трупат на задника :D

 

Като ти гледам яденетата не са 2000ккал обикновено. Доста повече си е.

 

Иначе вечерята ти е била добра според мен. :woot

Link to comment
Share on other sites

само с диета и без движение няма да отлсабнеш особено много , същност лятото може и да посваляш някое друго килце ама дойде ли зимата забрави... иска се движение

Link to comment
Share on other sites

Наистина съжелявам, че ще окендзам темата и ще попреча на момчето, но искам да попитам - ако си ям нормално и всеки ден ходя да бягам на гребната? Мога ли да свяла от корема и задника?

Link to comment
Share on other sites

Наистина съжелявам, че ще окендзам темата и ще попреча на момчето, но искам да попитам - ако си ям нормално и всеки ден ходя да бягам на гребната? Мога ли да свяла от корема и задника?

Зависи какво разбираш под нормално-ако за теб нормално е полвин хляб и пет купи манджа не :D .Поограничаваш яденето,без сладко и целия корем ше свалиш :)

Link to comment
Share on other sites

;)

Наистина съжелявам, че ще окендзам темата и ще попреча на момчето, но искам да попитам - ако си ям нормално и всеки ден ходя да бягам на гребната? Мога ли да свяла от корема и задника?

 

ако малко се ограничаваш , говоря малко от малко не някакви извънземни диети ти гарантирам че ще има ефект , дори да махнеш само сладкото и мазнотиите пак ще видиш резултат ;)

Link to comment
Share on other sites

Наистина съжелявам, че ще окендзам темата и ще попреча на момчето, но искам да попитам - ако си ям нормално и всеки ден ходя да бягам на гребната? Мога ли да свяла от корема и задника?

 

Абе може и цял хляб и десет мазни манджи да ядеш --- пак ша изгориш сланинката от корема и задника --

може да не отслабнеш много на килограми обаче ша оформиш дупето щти са очертаят и коремните мусколи --- а па ако бягаш и с тежести на краката и ръцете още по добре --- и най важното щом ша топиш сланинки трябва да израсходващ повече от колкото поемаш или поне горе долу 50\50 пак ша има ефект --- въобще ако бягаш всеки ден ама отделяш поне по 30 минути и то да не си влачиш гъза с скороста дет ходиш ми малко темпо да има --- може и да н еги прайш 30 минс нон стоп прави 3 Х 10 или по 2км и малко почивка --- пак ако си няква машина прави повече.

 

---> А да не забравяме че е полезно за сърцето и че ще се чустваш много по добре.

Link to comment
Share on other sites

Еми... Опитах без да се храня. 1вия ден - цяла гребна. 2ри ден на 2 хилядния километър почивка, после още 1 километър. На 3тия ден на 1,5 не знаех как се казвам...

Ето защо питам, дали ще стане и с ядене...

Link to comment
Share on other sites

Еми... Опитах без да се храня. 1вия ден - цяла гребна. 2ри ден на 2 хилядния километър почивка, после още 1 километър. На 3тия ден на 1,5 не знаех как се казвам...

Ето защо питам, дали ще стане и с ядене...

Те ти казаха повечето - има ядене и ядене. Качествената храна ще ти осигури намаляне на теглото, а junk food - не.

 

Някои хора си мислят, че работата е в калориите - не е точно така. Аз може да се нуждая от 2000 дневно, а да ям 1500.

1)Ям малко ориз/картофи/пилешко/салати - ще слабея

2)Ям милка/вафли/бонбони/шоколади/моколади/марципани/ :punk :lol: - ще стана като свиня за кратко време

 

Та освен ядене и ядене, има калория и калория... :wacko: То това в същия смисъл де ;) :zzz

 

ЕДИТ: БЕЗ ХРАНЕНЕ има реално ефект на преяждане - не се сваля нищо. Трябва да дадеш, за да получиш; и човешкото тяло работи на същия принцип.

Link to comment
Share on other sites

Еми... Опитах без да се храня. 1вия ден - цяла гребна. 2ри ден на 2 хилядния километър почивка, после още 1 километър. На 3тия ден на 1,5 не знаех как се казвам...

Ето защо питам, дали ще стане и с ядене...

Зависи колко ще ядеш и колко ще бягаш. Ако само намалиш приема на храна, без да променяш двигателния режим, се отслабва. Ако само увеличиш движенията, без да променяш храненето, също се отслабва. Оптималното е - да подобриш хранителния режим и да увеличиш натоварването.

 

Ти си извадил душата на организма си и той си връща, така че карай по-кротко. От бързо отслабване и без това има само вреда, полза кой знае каква - няма.

 

NEFARIOUS е обяснил нещата много професионално, според мен. Не трябва да докарваш организма си до стрес, защото той си има някакво свое "мислене", което се различава от това, което ти осъзнаваш. Може да решиш да отслабнеш набързо, ама той се притеснява, че ще го умориш от глад и почва по-усилено да трупа, отколкото да "пуска" мазнините. Или пък като свърши диетата, възстановяваш с лихва отгоре, защото си го стресирал и се презапасява. Затова трябва да го "излъжеш" някакси - по-постепенничко. :)

Link to comment
Share on other sites

Наистина съжелявам, че ще окендзам темата и ще попреча на момчето, но искам да попитам - ако си ям нормално и всеки ден ходя да бягам на гребната? Мога ли да свяла от корема и задника?

 

Ако под ядене нормално разбираш - ядеш без да качваш килограми, то всяка физическа дейност в повече ще ти помогне да отслабнеш.

 

Всъщност аз като отслабвах - хич не гладувах - бях спрял да ям след 18 часа и бях спрял всякакви излишни неща като сладко и тесто.

 

 

само с диета и без движение няма да отлсабнеш особено много , същност лятото може и да посваляш някое друго килце ама дойде ли зимата забрави... иска се движение

 

:) ей... веднъж да се съглася със zlobil :)

 

Освен за отслабването движението и то фитнеса по-специално има и друга ползи. Съдя по себе си. Примери:

- Болеше ме лява китка, когато се сменяше времето - вече не ме боли лява китка

- Болеше ме кръст, че на санаториуми съм ходил - правя вече мъртва тяга вече почти с телесното си тегло

- През зимата ми беше студено и настивах - вече не ми е студено през зимата и не настивам

- Уморявах се лесно и бързо - мога да тръгна от Кършияка да ида до Кауфланд, после да обиколя Кючука и обратно - без да ми направи особенно впечатление

- Като ходех на планина, бях все отзад и все ме чакаха - напоследък обикновенно аз чакам

 

и др.

 

Човек трябва да почне, колкото може по-рано и никога да не спира. Ама и късно да почнеш е по-добре, отколкото никога.

 

1)Ям малко ориз/картофи/пилешко/салати - ще слабея

2)Ям милка/вафли/бонбони/шоколади/моколади/марципани/ :punk :lol: - ще стана като свиня за кратко време

 

Та освен ядене и ядене, има калория и калория... :wacko: То това в същия смисъл де ;) :zzz

 

E да бе :) я ми кажи, как става тая работа - ако ми обясниш може да открием заедно начин моята кола вместо 15-16 градско да хаби 2-3 литра :) и ще станем милиардери! :D

 

Имаше един закон :) Забравих на кой беше, че в природата нищо не се губи и нищо не се създава, само се променя от една форма в друга. Няма как да надебелееш, ако не ядеш. Дебелееш ли - значи ядеш повече, отколкото ти хаби организма, дори да си "хормонално болен".

 

Пак ще си отслабва, ако яде само бонбони и калориите са му отрицателни - по-скоро логиката и слабите ми познания диктуват, че ако яде бонбони за калории те са пълни с вредни неща и вместо да стане по-слаб и по-здрав, ще стане по-отслабнал и по-болен, а че мускулите му ще се разградят - това е си е абсолютно ясно.

Link to comment
Share on other sites

E да бе :) я ми кажи, как става тая работа - ако ми обясниш може да открием заедно начин моята кола вместо 15-16 градско да хаби 2-3 литра :) и ще станем милиардери! :D

Въпроса е в биологичната стойност и разликата между бързите/бавните въглехидрати и начина им на усвояване. Със сладко се става дебел, а със същите калории месо - не (ако не са над нужните де)

 

Защо колата ти гори различно бензин или газ? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Въпроса е в биологичната стойност и разликата между бързите/бавните въглехидрати и начина им на усвояване. Със сладко се става дебел, а със същите калории месо - не (ако не са над нужните де)

 

Написал си го объркващо и не ми е ясно, дали ти си наясно, какво си написал или просто си го написал неясно.

Все пак както казах, не може нормално организма ти да хаби 2000 калории ти да ядеш 2 шоколада на ден 1200 калории и да дебелееш - пак ще отслабваш, но със здравословните последствия от това - липса на витамини, минерали и особенно белтъчини. Просто ще ти се разкапват мускулите, а сланините ще си остават, те всъщност може и да се увеличат наистина, за сметка на качествената телестна маса, но като цяло да губиш килограми.

:) Не съм биолог - но мисля, че съм прав.

 

Защо колата ти гори различно бензин или газ? :rolleyes:

 

Нафта!

Link to comment
Share on other sites

Като се разтърсих из нета за вредни и полезни мазнини- и попаднах на тази статия.... мнооого любопитно. :blink: Може ли някой от "спецовете" да си даде мнението? :)

Link to comment
Share on other sites

Има някакво значение от каква храна идват калорийте, защото от една храна идват въглехидратите (енергия), а от друга белтъчини (градивен елемнт - амино киселине). Естествено и двете имат енергийна стойност, но въглехидратите са предпочитани от клетката за получаване на енергия защото се розграждат много по бързо от белтъчините. Рядко организма използва белтъчини за получаване на енергия става само при липса на въглехидрати и мазнини. А мазнините се складират в тялото имено за такива ситуаций, когато няма въглехидрати естествено имат още много функций . Затова човек трябва да яде разнообразна храна за да си набавя сички елементи. А пък до това колко калорий са необходими на човек според мен е много относително по простата причина, че когато извършваш повече движения хабиш повече енергия и от тук ти трябват повече калорий - щом си гладен начи трябва да ядеш тва е.

Link to comment
Share on other sites

@Zingam, с 2 шоколада няма да се отслабва. Пробвал ли си? То килограмите ще падат, но все ще седи шкембето/задника и т.н.

Не може да ядеш само въглехидрати и да очакваш да качиш мускулна маса. А и от шоколада са бързи и веднага са разграждат => тялото след като поеме нужнуто му си ги складира пак под форма на мазнини. Няма друг вариант.

Link to comment
Share on other sites

Само да кажа, че пробвах протеини и понеже нямах мляко и натурален сок се наложи да ги разтворя във вода - беше много гадно :sick . С какво ги пиете, хора ?

 

Някой може ли да обясни с какво алкохола пречи на диетите ? За бирата ми е ясно, ама във водката май няма въглехидрати, общо взето ме интересуват концентратите...

 

Имам и следния въпрос - ако реша да увелича физическата активност чрез правене на набирания (по 5-6 някъде) 1-2 пъти дневно и чрез правене на упражнения с гира или лицеви опори - ще има ли някакъв ефект за сваляне на кг (и то от мазнините, а не от мускулите) - или пък така ще си съсипя мускулите още по-ефективно ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...