Jump to content
BulForum.com

Газов бойлер


cheese

Recommended Posts

Хора, търся някаква информация за газови бойлери с автономно захранване (бутилки). В Нета намерих сума ти бойлери, но са все за централно газифицирани къщи. Не знам лошо ли търся, или какво, но не намерих нищо, което да ми е полезно.

Някой да знае нещо за бойлерчета, дето си бачкат с бутилки ???? Помагайте, че съм на зор!

 

Благодаря !

Link to comment
Share on other sites

Приятелю мисля в Технополис има газови бойлери, може да видиш и в Техномаркет Европа /там на 4-ти километър/. Поне на едното от двете места трябва да има.

Като цяло няма кой знае какви особености, просто трябва да е на място, където наблизо да може да стои и бутилката.

Link to comment
Share on other sites

Викаш, на място да се види ... Аз опитах по мързеливата, ама май ще трябва да се потътря из магазинчетата :-)

Link to comment
Share on other sites

Жив да си !!!! А аз по разните му сайтове на производители рових, Дипломат и сие, и нищо подходящо не намерих!

Дано само и тия не се окажат само за газифицирано жилище, че нищо не пише по тоя въпрос в страничката ...

Link to comment
Share on other sites

А бе предпочитам да не побългарявам баш газов бойлер,че да не си събирам после кокалите из окръга (не че не съм побългарявал електирески, а той си е същата бомба) . Ама ще видим де.;

 

Някой има ли опит в ползването на подобно нещо? Моля, нека го сподели !!!!

Link to comment
Share on other sites

У баба ми има един Бош, който преди доста години те ползваха активно и беше много удобен. Също така са и икономични, защото топлят водата веднага (май всички са проточни). Зависи колко интензивно го ползваш, но помня че една бутилка караше доста време.

Естествено обаче 88-ма се развали един клапан и сещаш се през оня див комунизъм как се намираха части за Бош. Та така си стои и до днес, даже мисля да се опитам да го подкарам, понеже баба ми няма нужда от голям ел. бойлер, проточния тип е идеален за нея.

Въпреки всичко приятелю аз лично винаги съм смятал, че газта си е бомба вкъщи.

Link to comment
Share on other sites

Някой има ли опит в ползването на подобно нещо? Моля, нека го сподели !!!!

В къщи сме с такъв и да ти кажа не е лесно. :) Нашия го взехме от технополис, марка Diplomat. Първите две седмици направо бяхме готови да се откажем от него, защото онзи дето го поставяше не му беше направил нормално настройката и се изключваше след като е работил около 5 минути (докато се къпеш хич не е приятно). И така докато не дойде да го дооправи. Също така трябва да му осигуриш отдушник и тръба, за да може да излизат изгорелите газове навън и е добре да ти бъде там където се къпеш, за да можеш да наблюдаваш пламъка как се мени. Понякога се получава така че постепенно затихва и трябва да врътнеш малко кранчето или пък ако някой друг пусне от другаде чешма, пламъка се увеличава. Иначе да ти кажа, докато мине 1 месец си е направо кошмар с тези бойлери. После се свиква. ;) И едва ли тези бойлери могат да се считат за някаква бомба. Все пак не работят с електричество, а ако има изтичане на газ ще се усети. Иначе да, веднага стоплят водата според това колко силно тече. Но според мен с електрическите ще си спестиш доста проблеми.

Link to comment
Share on other sites

breakneck, имах предвид, че побългареният газов бойлер си е жива бомба, не просто газовият :-)

 

Благодаря за мненията! Помогнахте ми !

Link to comment
Share on other sites

................Но според мен с електрическите ще си спестиш доста проблеми.

за проточен електрически бойлер пък ще трябва да подменя ел. инсталацията, за да може при включването на 8-10 киловатовите нагреватели да не изгасва всичката друга техника в къщата, а лампите да примигват жално. а ако мислиш че тия жици при таквиз силнички токове не се нагряват до степен да са пожарооопасни - грешиш. да споменавам ли колко оборота ще развие шайбата на електромера при включването им?

Link to comment
Share on other sites

Верно, за това не се сетих. Май и с двата не е много лесно. :) Ако не ти се играе с инсталацията, тогава взимай газов. Верно са икономични, но не са кой знае колко, особено като сметнеш парите за газ.

Зависи как го ползвате де. У нас сме повечко хора, а и с малко дете и може би за това така излиза.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...