Jump to content
BulForum.com

Омазах си Windows-a


tanko111

Recommended Posts

Служебният ми компютър си е с оригинален Windows и си бях инсталирал всички обновявания. За зла беда пробвах една програма за windows genuine validation crack (за домашния компютър) и тя ми смени серийния номер. Всичко окапа, излезе нотификацията и не можах да стигна до другия инструмент за "лечение" на гафа.

След преинсталация с някякъв подръчен windows се оказа, че съм инсталирал системата (със SP2) върху напълно обновена система. Дефектите са:

1. Не работи IE 7. Върху него е сложен IE 6, а настройките си стоят за 7. Трябва да отворя папка и оттам да вляза в интернет с IE 6.

Не ми дава инсталация на IE 7, защото трябва да махна старата, а аз няма как да го направя. Няма го в Add-Remove Programs. Не ми дава инсталация на IE 6, защото пък съм уж с IE 7 !!!

2. При Windows update при майкрософт не може да се инсталира програмата Windows Installer 3.1 . Май само тя ми трябва за да тръгнат ъпдейтите през майкрософт.

 

Та ще ми помогне ли някой?!

Link to comment
Share on other sites

Опитай като влезеш в контрол панела add or remove programs от там add/remove windows components пробвай от там да деинсталираш ИЕ и ако стане го инсталирай на ново.

Link to comment
Share on other sites

1. IE няма да го откриеш в Add/Remove Programs ,а в add/remove Windows Components. Можеш да го махнеш от там и след това да слошиж другата версия.

 

Може някой да ти предложи и нещо по-добро , но защо не преинсталираш наново всичко с буут cd ,но преди да почнеш инсталацията на бозата да форматнеш C-то (предполагам там ти е инсталацията на Windows) и няма да имаш проблеми.

 

едит : DonRamon - писали сме почти по едно и също време :)

Link to comment
Share on other sites

Формата го оставям за най-накрая. И пак не съм сигурен след такава преинсталация с оригиналният ми сериен номер дали ще се регистрирам правилно в Майкрософт. Че инсталационният ми диск е със SP1.

А за add-remove Windows components -> там само се деселектират опциите за IE в системата, а не се премахва. Пробвах го вече.

Нещо друго?

Link to comment
Share on other sites

Инсталираш си System Mechanic 6 в нея има едно меню Uninstall Software в това меню има едно под меню Uninstall programs not listed от там избираш IE и го махаш

Link to comment
Share on other sites

Инсталираш си System Mechanic 6 в нея има едно меню Uninstall Software в това меню има едно под меню Uninstall programs not listed от там избираш IE и го махаш

Почвам пробите!

 

PS: Не стана. И там го няма.

Link to comment
Share on other sites

След преинсталация с някякъв подръчен windows се оказа, че съм инсталирал системата (със SP2) върху напълно обновена система.

Това нещо не го разбрах .. - пробвал си да инсталираш Windows върху стария? Какво означава, че си инсталирал върху напълно обновена система? Аз го разбирам, че си форматирал дяла (от инсталацията), и е инсталирано начисто.

Ако не, при такива омазвания аз лично бих преинсталирал, обаче и това не бих направил понеже редовно си правя имиджи на системния дял (съветвам те да го правиш и ти, особено ако това ти е важен или служебен компютър), и просто бих възстановил последния имидж. Понеже нямам време, нерви и вяра за едно такова оправяне, при което винаги остават следи. Едно възстановяване би било по-бързо, по-безболезнено, дори може с по-малко загуби на данни да стане. Слава богу не ми се е налагало да си възстановявам ос.ана система засега Още повече, че такива проби които си правил са напълно противопоказни, и се правят или на тестова инсталация, или във виртуална машина (втория вариант ми е спестил маса главоболия).

Ако все пак решиш да рискуваш да оправиш ситуацията, понеже това си е риск за бъдещото ползване на системата, имаше нещо, наречено май IERadicator, което премахваше IE възможно най-пълно.

Можеш да пробваш и рипеър от конзолата чрез буут ЦД на Windows.

А какво като диска ти е с SP1? Ако си инсталирал от него преди и знаеш, че е ОК, а не някой да си е оставил пръстите, докато серийния, който въведеш е правилния, не виждам проблеми.

При такива омазвания, дори след като ги оправиш, винаги остават странични ефекти от различен характер, особено намазани една върху друга инсталации. Windows се знае, че не е много fool-proof когато се намажат две инсталации не на чисто, то май не е само Windows..

Затова бекъп, бекъп, бекъп и това е най-добрия метод - проактивният. Особено с инкременталните архиви, които стават за минути.

Link to comment
Share on other sites

При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация. Това е политиката на MS, за това още не съм дал пари за оригинален Windows, защото, а нещо стане сичко отива по дявалите.

 

П.С. Можеш да пробваш и друга система. Според EULA, ако не ползваш вече даденото копие на Windows можеш да го върнеш и да си получиш парите обратно, но едва ли някой ще се навие да ти ги върне. :)

Link to comment
Share on other sites

При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация.

Глупости. Това пък за сефте го чувам. Пък съм инсталирал доста уиндоусчета ;) Никой не може да ти забрани да си преинсталираш честно закупения софтуер.

Link to comment
Share on other sites

След подмяната на серийния ти номер , който явно не е бил за точно тази версия се е скапало всичко ! А , лошото е било , че си поправил по-нова версия с по-стара , която има и съвис пакет ! Явно регистрите са се омазали много ! Първо ако може намери програма , която да сменя cd-key_a с такъв по твой избор ... имаше такава , но не се сещам за името ! Смени новия key с предишния ! Мисля , че тогава ще работи по-стабилно и за интернет експлорера вземи изтрий регистрите му ! След това би трябвало да може да се инсталира друга версия ! Но , след подмяната на сегашния ти валидиращ ключ със стария сървис пака на подръчния виндолс няма да работи коректно ! Имаше самостоятелен пакет , който би трябвало да замести по-старата версия !

Link to comment
Share on other sites

При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация. Това е политиката на MS, .....

Не е така май.

 

Та оправих се с тотален формат след 30-тина проби за ръчна деинсталация на сервизни пакети и така нататък.

След преинсталацията се обадих в Майкрософт-България за активиране на копието ми и всичко стана бързо и лесно (с активация по телефона). След това, обаче се оказа, че оригиналните драйвери за машината ми (HP Compaq) са на самостартиращ се диск, който прави пак компютъра нов. Даже и операционната система се инсталира през него! Та пак стана формат, преинсталацияна Windows-a и не го активирах, а дадох отсрочка. След пускането на мрежата и интернет си пуснах ъпдейтите и всичко тръгна без проблеми. Май автоматично ми се активира Windows-a.

Вече съм със SP2 и сега си свалям разни други ъпдейти.

Май ме възприе като регистриран потребител с активиран Windows.

 

Та това е.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

nqkoi e reportval slednoto:

 

Report:

 

пробвай с Windows-a! от диска, му дай само да ти инсталира internet explorera, и така ще ти се махне по новата версия

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Леле що труд си положил... Можеше да пробваш и със уинекспи мениджър, който като се скапе нещо проверява от оригиналния диск дали нямаш промени в системните файлове и решава доста проблеми без да е необходимо да преинсталираш с часове. Аз лично на този етап съм доволен от него, щото скоро не ми се е налагало да преинсталирам. Колкото до бакупа - харчи пространство на харда и не е много разумно при нас по бедните носители :ghost

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...