Jump to content
BulForum.com

Интересно филмче !!!


cheese

Recommended Posts

В един друг форум ми показаха едно интересно филмче. Съветвам всички, които имат наивността да си мислят, че след като са учили и прочее едно или друго бойно изкуство (или са турили в джоба пищов например), са непобедими и/или безсмъртни, да го изгледат. Не ме разбирайте неправилно, не искам да омаловажавам усилията и стремежите ви, просто ...

А бе тук е моментът да ви кажа , че когато Гай Юлий е станал Цезар, си е назначил специален роб, който да го буди с думите "Ставай, Цезаре, и не забравяй, че и ти си човек (в смисъл - смъртен си)".

 

Линк - http://vbox7.com/play:a0de64b6

 

Желая спортни и прочее успехи на всички! Но все пак не забравяйте, че сте хора ... Смъртни, тоест !

Link to comment
Share on other sites

ве той Бас Рутен (запознатите би трябвало да знаят кой е той) си го е казал за такава ситуация - "This is a situation you dont wanna be in", и туй то. тренирай колкото искаш... ама т'ва си е бруталната истина.

Link to comment
Share on other sites

не се бях замислял върху това,но е самата истина-при изненадваща атака от близко разстояние с пищоф без пищоф все тая

Link to comment
Share on other sites

Ne e vse taq... ako zapazish samoobladanie imash realen shans da go pogrebesh s teb, shtoto ti taka ili ina4e shte si otidesh... v smisal ako te nakulca kato horata. Vse pak standartno nezavisimo ot proreznata rana, 4ovek ostava jiv pone oshte 5 sekundi. Napulno dostatu4ni za da izpraznesh polovin palnitel v gada. Az pone sam na tozi princip. Ne 4e sam izprazval v nqkoi palnitel ama kat se bieh pove4e edno vreme...koga bqh mlad :-)

Btw imah 1 poznat deto celiq beshe v belezi ot prorezni rani, shtoto hodishe na boiove s nojove... ot nego kvi neshta znam... v takav film nqma kak da gi razkajat, to tova vse edno s mengele interview da napravqt.

A i oshte neshto, ne znam kvo se opitvat da pokajat v toq film, no pri ataka ot blizko razstoqnie nqma normalen 4ovek, deto da tragne da vadi pistolet ot zatvoren kubur, da sasredoto4i vnimanieto si v neshto tolkova bezpolezno i det se vika sam da si napishe pogrebalnata plo4a. Dori i da ne te napadnat s noj... pistoleta v toq slu4ai e prosto zagubena kauza. Ima si mesta deto kato te prasna i bez noj da sam, pak shte zagubish sqkvo jelanie da murdash... i ne govorq za razni karate-djudo-kung-fu istorii.

Link to comment
Share on other sites

Струва ми се, има известна разлика между атаките в първото филмче и атаките във второто. Пък са все атаки с нож. По скорост, и по други неща ... Интересно, защо ли се вижда тая разлика ...

 

Нека не коментираме повече. Просто всеки да си направи изводи.

Link to comment
Share on other sites

Ami ima da, no ne samo pri atakite s noj, no i pri otgovora na atakite. Tova se pravi s reklamna cel... na vidish li kakvo shte mojesh da napravish kato trenirash pri nas. Neshto, koeto ne e savsem vqrno, zashtoto ovladqvaneto na tezi tehniki otnema mnogo vreme i na praktika pove4eto hora, koito se zapisvat da trenirat nikoga ne gi i dostigat. A da ne govorim kolko si mislqt, 4e imat neshto obshto s tova... puk greshnata predstava do kakvo vodi...

Link to comment
Share on other sites

И аз това винаги съм си мислил, че ако нападна някой с нож особено от от близо другия няма почти никакъв шанс въпреки, че един приятел който тренираше мисля айкидо, а сега нещо друго не знам какво точно казва, че дори и с нож съм нямал никакъв шанс срещу него ама нещо не ми се вярва. На първото филмче ако забелязахте преобладаваха порезните ако мога така да се изразя атаки докато на второто прободните което ми се струва твърде нелогично като се има предвид, че се държи нож, а не шило да кажем. Освен това на второто освен нескопосаното нападение с цел промушване този който държеше ножа се движеше като "бабка". Не се имам за особено бърз или трениран за бой с нож, но мисля, че дори и аз бих се справил в пъти по-добре от спаринг партньора във второто филмче. И аз както basten и cheese мисля, че е направено с рекламна цел. Както казах най-обикновен човек съм, но ако реша да нападна някой с нож шанса дори да отреагира е много малка да не говорим за това да ме обезвреди. Все пак при такава ситуация действието се развива на не повече от 3 метра и фактора изненада е решаващ.

Link to comment
Share on other sites

естествено, че второто филмче е рекламно! колкото и да уважавам самбото...

пуснах го, за да може да се сравнят двете филмчета, да се разгледат различните ситуации...

Link to comment
Share on other sites

положението е такова .... че не очакваш ли какво ще стане тва е ........ТИ не можеш постоянно да си нащрек някой да ти извади нож и да го завъртиш пет пъти и да го тушираш .......

АКо стане Внезапно едва ли ще се отреагира бързо ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...