Jump to content
BulForum.com

От къде да си купя ..... ?

Recommended Posts

От къде да си купя кондензатори ама наистина качествени за смяна на тези от дъното.Аз взимам от Кузмов електроник,но интересно има ли и други места с качествена стока?Казаха ми за някъв магазин в капана.Споделете от къде взимате полупроводникови елементи?

Ами наистина качествени в Пловдив няма да намериш. Такива един приятел ми ги вика с поръчка от София, ама не знам точно откъде. Струват около 1-2 лева за бройка и гаранция ще те изкарат 8-10 години. Иначе наистина от капана можеш да вземеш много добри кондензатори и доста по-евтини, които ще те карат поне две години. Не си спомням точно как се казваше магазинчето, а и ми е терсене за описване. Най-добре ми се обади по телефона, ще се опитам да ти обясня как да го намериш. Като се има пред вид, че след две години я камилата, я камиларя, по-добре си вземи от капана. :)

И да не забравя - за да те изкарат две години - чисти си праха от дъното и си проверявай перките - не му давай да прегрява. :)

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply
Ами наистина качествени в Пловдив няма да намериш. Такива един приятел ми ги вика с поръчка от София, ама не знам точно откъде. Струват около 1-2 лева за бройка и гаранция ще те изкарат 8-10 години. Иначе наистина от капана можеш да вземеш много добри кондензатори и доста по-евтини, които ще те карат поне две години. Не си спомням точно как се казваше магазинчето, а и ми е терсене за описване. Най-добре ми се обади по телефона, ще се опитам да ти обясня как да го намериш. Като се има пред вид, че след две години я камилата, я камиларя, по-добре си вземи от капана. :)

И да не забравя - за да те изкарат две години - чисти си праха от дъното и си проверявай перките - не му давай да прегрява. :)

Ще ти се обадя,мерси за инфото

:)

Откъде мога да си купя двуслойни DVD-та и за колко? Все пак да са няква човешка марка...под човешка разбирам TDK, Maxell, Verbatim....под нечовешка разбирам Creative ( ако въобще правят DVD-та тия...)

Откъде мога да си купя двуслойни DVD-та и за колко? Все пак да са няква човешка марка...под човешка разбирам TDK, Maxell, Verbatim....

Значи, ако искаш да си купиш малко бройки знам два добри магазина - единия е на ул."Христо Г. Данов" малко след кукления театър от другата страна на улицата,а другия е на... не знам как се казва улицата, на нея се намира 3-ти блок на ТУ-то. Като тръгнеш от "Пожарната" надолу към ПУ-то втората пресечка в дясно. Ако искаш да си купиш повече бройки (50,100) най-евтино би трябвало да е в Метро.

Ммм като бях в метро и аз търсих такива.Видях 5 dual layer с кутиики за 25лв :blink:.Не намерих по-големи расфасовки.Иначе за сравнение 50 диска ДВД maxell 33лв :bgrin: :)

Я кажи едно такова място и ориентировъчна цена.

Значи едното място е в ОМГ, по-точно под него,а другото е точно до офиса на BSB, близо до главната е, но не се сещам за по-точен адрес. За повече инфо питай Shade

Значи утре ще ходя да си взимам IRDA та да ми кажете от къде е най-добре и каква марка ако може... :blink:

Откъде мога да си купя двуслойни DVD-та и за колко? Все пак да са няква човешка марка...под човешка разбирам TDK, Maxell, Verbatim....под нечовешка разбирам Creative ( ако въобще правят DVD-та тия...)

Verbatim - спирката на Hawaii, точно зад часовникаря(сега не знам какво има там, но преди имаше часовникар).Там май си е официалния дистрибутор.За големи количества прави отстъпки.

6te si kopuvam ram

everest mi go razpoznava kato DIMM4: 256 MB PC2700 DDR SDRAM

v cenovata lista na firmata ot koqto si zeh minalata platka za ram pi6e6e

DDRAM 333 Mhz PC 2700 - 256 MB - OEM

s sega tuk v pld ot kade da ida da si zema takava ?

Значи утре ще ходя да си взимам IRDA та да ми кажете от къде е най-добре и каква марка ако може... :blink:

Взих си от Computer Plus за 15кинта :)

6te si kopuvam ram

everest mi go razpoznava kato DIMM4: 256 MB PC2700 DDR SDRAM

v cenovata lista na firmata ot koqto si zeh minalata platka za ram pi6e6e

DDRAM 333 Mhz PC 2700 - 256 MB - OEM

s sega tuk v pld ot kade da ida da si zema takava ?

В Computer Plus мисля, че имаше до скоро трябва пак да се провери.. а пък ако ти трябва 128МБ такава.. PM :)

Откъде да взема неонова лампа, ама да не е някаква фрапираща цена. И светещи кабели там квот се викаха и ми трябват светлодиоди.

Откъде да взема неонова лампа, ама да не е някаква фрапираща цена. И светещи кабели там квот се викаха и ми трябват светлодиоди.

В Era има. Кабелите май-можеше да си ги поръчаш, но се плаща за доставката, а светодиоди има във всеки магазин за ел. материали например Кузмов електроник, Конрад, Викиват...

В Era има. Кабелите май-можеше да си ги поръчаш, но се плаща за доставката, а светодиоди има във всеки магазин за ел. материали например Кузмов електроник, Конрад, Викиват...

Ами дай сайт откъдето да го поръчам тез кабели. А тази неонова лампа нали е голяма да не неква малка. :confused

Ами дай сайт откъдето да го поръчам тез кабели. А тази неонова лампа нали е голяма да не неква малка. :confused

ти отиваш при тях и заявяваш поръчката, те го поръчват от няква софийска фирма. потърси, това което ти търсиш се води Sleaving kit,става яко но е към 35лв с доставката. Алтернатива: кръгли прозрачни кабели ATA133 има и в Конрад(4лв./бр.), намери си от някъде термошлаух в желания цвят(2лв./м.), един силен сешоар, малко свински опашки(1,2лв./100бр.), цветен изолирбанд(пак има в Конрад 40ст.) и давай... Понякога става по-хубаво и от направеното с кит-а. Неоновата лампа я има в три размера ако не се лъжа, зависи каква си поръчаш. Най-голямата струва 15лв.

ПФффффф 35 лв. :woot В гигахертз зад тримонциум 15 лв са ти кабелчетата след като ги поръчаш на единия ден на другия отиваш и си ги зимаш ... лампи неонови такива има почти навсякъде ... но последно един приятел си зе една за 12 лв и то даже пулсира с музиката та глей не се набуташ ... кво друго питаше за диоди ? ми в всеки магазин като почнем коднрад .... и другите ги има за по некви стотинки 20-30 ;)

Благодаря ви за инфото ще разгледам и видя кое е по-удачно. Но с кабелите по-добре да ги поръчам, защото не съм много вещ в тея работи и имам минимален опит в тези работи :D

Благодаря ви за инфото ще разгледам и видя кое е по-удачно. Но с кабелите по-добре да ги поръчам, защото не съм много вещ в тея работи и имам минимален опит в тези работи :D

Да обаче нали знаеш , че ти хубаво ша си купиш кабелчетата ама не си мисли , че без УВ лампа ще ти светят така както си ги виждал на снимка ;) Та ако си купиш кабели треа си земеш и УВ лампа ..... за да ти светят и да има ефект .... :D А пък нея от къде можеш да си земеш тва вече е сложно ... треа от някой ел. магазин да питаш , обаче трябва и да се съобрязяваш с тока , който разполагаш в компчето си ;) Можеш и от магазина за 1 лв. гледах да си купиш 1-2 имаше някви такива и да си ги напраиш самопделни ... А пък УВ лампа е ей тая по дискотеките,дето се гледат парите дали са фалшиви , свети едно виолетово такова :wir И така .... във смисъл казвам ти го тва , че да не си земеш СЛИВИНГКИТЧЕТО и да каеш зако не е така ефектно както на снимки :punk :tongue :huh:

За неонова лампа имам предвид ето това, но да не я връзвам към РС а с щепсел. Да ама ще ми трябва трансформатор и на каква цена ще е :confused аз точно мод на РС няма да правя а на уредбата около тонколоните и на стаята. Затова питам ще стане ли така както аз искам. :confused

Само не се смеите на въпросите ми :bgrin:

Във Вали

едно време можеше да си поръчаш UV - лампа, но цена не мога да ти кажа, най-добре се обади и питай, иначе неон винаги има там...

ПФффффф 35 лв. :woot В гигахертз зад тримонциум 15 лв са ти кабелчетата след като ги поръчаш на единия ден на другия отиваш и си ги зимаш ... лампи неонови такива има почти навсякъде ... но последно един приятел си зе една за 12 лв и то даже пулсира с музиката та глей не се набуташ ... кво друго питаше за диоди ? ми в всеки магазин като почнем коднрад .... и другите ги има за по некви стотинки 20-30 ;)

Е такава пулсираща ако намеря ще е най-добре. Ама имам намерение да не я свързвам към РС а със 12В трансформатор към щепсел. Ще стане ли работата. А на какъв принцип пулсира тая неонка

В такт с музиката :)

То е ясно ,ама има ли нещо особено дето да ясвържа за да пулсира или просто само трябва да я захранвам.

То е ясно ,ама има ли нещо особено дето да ясвържа за да пулсира или просто само трябва да я захранвам.

да взимат се едни джаджи /soundcontrol/ към които се връзват неоните и всичко е ОК

• 5 weeks later...

хора в4ера си купих нов телефон Lg u 8360 та о6те го няма в бг но дали се продават у нас mmc-ta trans flash аз не бях ги 4увал до сега :confused :confused ако някои знае каде се продават 6те сам му задалжен

Edit: намерих flash karti ма без цена ако някои мойе да каже колко и от каде

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...