Jump to content
BulForum.com

Mosh, Pogo and violence


xsakex

Recommended Posts

Погото е измислено от Сид Вишъс (Sid Vicious), който е басист на Sex Pistols.Хрумнало му е докато ги е слушал на един концерт преди да стане техен член.

Това разбира се означава, че пънкарите първи са почнали да "танцуват" по този начин, а не метали или каквито и да било други.Оригинално погото си е пънкарски "танц", но разбира се и друга музика е подходяща, стига да ти идва отвътре.А moshing представляво пълно изливане на енергия и се практикува главно на hardcore музика.До голяма степен прилича на бойно изкуство. :bgrin:

Ето няколко moshing клипчета: 1, 2, 3.

 

По идея на Snatch

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Това разбира се означава, че пънкарите първи са почнали да "танцуват" по този начин, а не метали или каквито и да било други.Оригинално погото си е пънкарски "танц",

 

Тва показва колко им е акъла на тия типове. Не мога да разбера защо се хвалиш (или там квото прайш) с тая простотия, Аз мога да се окачествя като "метъл", но погото не ми е някаква тръпка, даже не съм участвал в такова...

Link to comment
Share on other sites

Абе не е от най-приятните занимания ако си 60 кила хърба, а останалите хеви(ама наистина хеви) метъли се хвърлят сляпо.Не знам за тях де, ама аз нямах кои-знае-каква координация като са хвърлих(1 път :P , достатъчно ми е да усетя "тръпката" от синката)... Майко като са замисла кво ш е на концерта на KoRn... :laughing: :devil

Link to comment
Share on other sites

Разправяли са ми, че цялата работа тръгнала от там, че Sid Vicious бил накъде на майната си и почнал да подскача за да види сцената :laughing: .

 

А и метълите правят пого. Значи ли, че и на тях им е "толкова акъла"? Или понеже не са го "измислили" те не се брои? Ама съм забелязъл лека разлика в "пънкарското" и "метълското" пого. Пънкарите повече скачат, както си му е реда, а металяците, някак си, само се налагат. Така или иначе е гадно като има много жени в погото, 'щото ще се чувствам тъпо, ако без да искам, лакътя ми попадне в лицето на някое момиче. Трябва да направят, де'азнам, "моминско пого". Дузина бесни женски се налагат и скачат една върху друга... :wub:.

Link to comment
Share on other sites

А и метълите правят пого. Значи ли, че и на тях им е "толкова акъла"? Или понеже не са го "измислили" те не се брои?

 

Ми не. Пак си се брои. Няма значение кой го прави, погото си е тъпа история. Ся, ако ти дойде POWER-а разбирам, че искаш да изпуснеш, но по принцип е доста безмислено

Link to comment
Share on other sites

Който слуша такава музика (пънк, метъл, ХК,...) и не е му харесва погото, явно или не е пробвал или не е попаднал на подходящо "меле". Първото което е при погото почти никога не се цели нараняване на другите "танцуващи" (забележете какво става когато някой падне). Освен това от страни изглежда многократно пъти по опасно от колкото вътре. Специално за @Eclipse ще кажа, че съм 63 кила и съм "участвал" в над 50 на големи концерти, на "махленски" концерти, на купони с приятели и НИКОГА не ми се е случвало нищо. Това много добър начин за разтоварване и го препоръчвам на всеки, на който му идва от вътре, но не смее да пробва.

 

ПП Колкото до това дали е безмислено - Кажете ми един смислен танц? (без да броим този, чиято цел е да последв свалка ;) )

Link to comment
Share on other sites

Едно време га бяхме млади и слушахме Хардкор, що кокалаци сме потрошили по тея погота...

 

Па и сега трошим...Абе яко си е да си завреш кубинката на някой в муцуната.Пък и и така можеш "невинно" да пребиеш някой дето ти е неприятен ;)

Link to comment
Share on other sites

Па и сега трошим...Абе яко си е да си завреш кубинката на някой в муцуната.Пък и и така можеш "невинно" да пребиеш някой дето ти е неприятен ;)

 

Бе то че си е хуаво, хуаво си е, ама взехме да трошим кокали по разни спортове други, за хардкора не артисват free кокалаци, па и незнаеме вече къде/кога правят концерти, изгубих им дирята :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

Майко като са замисла кво ш е на концерта на KoRn... :laughing:  :devil

Разцепка! :punk

 

Абе яко си е да си завреш кубинката на някой в муцуната.Пък и и така можеш "невинно" да пребиеш някой дето ти е неприятен ;)

:confused :huh: :blink:

Стига бе, ми ако пострада някой невинен (момиче или пък твой приятел)?

А ако се случи на самия теб, пак ли ще ти е толкова яко???

Боя си е бой, погото - пого!

Link to comment
Share on other sites

Бахти простотията е тва... И после ще ми кажат, че чалгарите били тъпи...ццц..

 

А ти си много умен! По-добре ли е според теб отрицателната енергия, която се е насъбрала да я съсредоточиш върху някой който просто не те кефи и да предизвкаш безсмислен бой в дискотеката? АЗ съм ходил по доста концерти. По "метълски" и по хардкор концерти. Метълите се мелат просто! При тях целта е да се изпотрепат едва ли не. Който не е бил на хардкор концерт и не е влизал в пита няма право да критикува. И аз съм 65 кила и пак си се мятам на стейджове и си влизам в пита. И никога не се е стигало до побой. ЗАщото има някаква толерантност у "танцуващите".

Link to comment
Share on other sites

ТИ слушаш ли хардкор, Oi! или Пънк? Едва ли щом така коментираш. Е след акто не слушаш повече от ясно е че не можеш да го разбереш. както аз не мога да разбра защо хората пушат трева или пият алкохол...така и ти не можеш.

Link to comment
Share on other sites

Значи трябва да слушам даден стил музика, за да направя разлика между два масови боя, така ли?

 

Ти първо на първо виждал ли са два, както ги наричаш, "масови боя", че и разлика да правиш? 'щото ако не си няма к'во да ръсиш глупости. Да не говорим, че сам си даваш гъза, 'щото никой тука не е казвал к'вото и да било за чалгата и изведнъж няк'ъв дайхард чалга фен се изрепчва и почва да циври как, видиш ли, ще му кажат че чалгарите били тъпи.

Link to comment
Share on other sites

Ти първо на първо виждал ли са два, както ги наричаш, "масови боя", че и разлика да правиш? 'щото ако не си няма к'во да ръсиш глупости. Да не говорим, че сам си даваш гъза, 'щото никой тука не е казвал к'вото и да било за чалгата и изведнъж няк'ъв дайхард чалга фен се изрепчва и почва да циври как, видиш ли, ще му кажат  че чалгарите били тъпи.

 

Респект!

Ами много правилно си го каза! Все едно аз да почна да критикувам силиконовия кор на Азис и циците на Мара отварачката! :) И да викам ми то требе ли да слушаш чалга за да имаш силикон в циците?!

 

И още веднъж - мош пита не е бой! Така нареченото от вас пострадване на невинен е много млако като вероятност! Щото феновете на този стил музика в голям процент не подкрепят насилието и боя като решение на проблема.

За разлика от дискотечните пичуви с богатия речник от думи "Ауе ти ко дървиш ли ма уе, копеле/майна (зависи от коя част на БГ е елемента)"

Link to comment
Share on other sites

:lol: Хахаха, като ви чета постовете и освен много смях друго не ми става...

 

Все пак, аз не съм някъв "дай хард чалга фен", но ми прави впечатление, как метълите непрекъснато се заяждат на тая тема и доказателството е във форума, където има сигурно над 5 теми по въпроса. Как чалгарите били тъпи и т.н, а пък като гледам самите метъли, какви неща правят и си правя изводите, че не са нищо повече от тях.

 

И да, виждал съм масови боища, ти виждаш ли си?

 

Така нареченото от вас пострадване на невинен е много млако като вероятност! Щото феновете на този стил музика в голям процент не подкрепят насилието и боя като решение на проблема.

Мда, за това сестра ми се прибра една вечер с цепната уста и цепнато ухо... Ноу комент...

 

Ами много правилно си го каза! Все едно аз да почна да критикувам силиконовия кор на Азис и циците на Мара отварачката!  И да викам ми то требе ли да слушаш чалга за да имаш силикон в циците?!

WTF? Спрете вече с абсурдните сравнения... :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Бате Runner, когато си от едната стана на реката, другата е винаги по-кирлива, нали? :)

В крайна сметка всичко опира до хората, които се мятат там... Аз не мога да те убедя, че метълите или пънкарите са толерантни или че не се бият(както и никои във форума чрез пост може), щото вече си си го наумил или просто "така изглежда отстрани". Та идеята ми е, че това не е спор :D , а заяждане ;)

Link to comment
Share on other sites

Аз не съм накарал никой да спре с погото, просто изразявам мнението си, а то е че погото е тъпотия. Но както казваш, всеки луд с номера си.

Link to comment
Share on other sites

в дискотеката се бията за да се покажат кой е по-мъж и кой е по-силен(като по Animal planet),на хардкор концерт съм присъствал на бой(тоест щеше да стане бой),заради това че "танцуващия не се съобразява с другите и раздава токати на ляво на дясно.Правете си извода колко погото е маосв бой.Аз поне на масов бой не съм виждал хора които да се карат защо другия удря силно ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...