Jump to content
BulForum.com

10 най-смъртоносни оръжия

Recommended Posts

Чудно как никой не е споменал ядрените подводници... практически неоткриваеми, с възможността да пренасят ядрени/биологично оръжия...

А и електромагнитната бомба сте я изпуснлаи (не е директно смъртоносна, но при положение че може да доведе до достатъчно паника/остави беззащитни важни военни/граждански цели. А за инфо за квото там ти трябва stoian88 иди ей тука Линк

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply
  N_Igma said:
Чудно как никой не е споменал ядрените подводници... практически неоткриваеми, с възможността да пренасят ядрени/биологично оръжия...

А и електромагнитната бомба сте я изпуснлаи (не е директно смъртоносна, но при положение че може да доведе до достатъчно паника/остави беззащитни важни военни/граждански цели. А за инфо за квото там ти трябва stoian88 иди ей тука Линк

Съгласен съм , понеже мотора им не консумира въздух , тези подводници могат да стоят под вода много време , а и по новите модели могат да рециклират въздуха и така престоя под вода се увеличава още повече.Иначе забравихте да споменете и водородната бобма , нещо като атомната , но по нова разработка и по мощна... :bgrin: :bgrin: Много ша са изкефа , ако една такава бомба падне в шекера.Хахаахахаа :devil :devil

utrepko_ said:
Съгласен съм , понеже мотора им не консумира въздух , тези подводници могат да стоят под вода много време , а и по новите модели могат да рециклират въздуха и така престоя под вода се увеличава още повече.Иначе забравихте да споменете и водородната бобма , нещо като атомната , но по нова разработка и по мощна... :bgrin:  :bgrin: Много ша са изкефа , ако една такава бомба падне в шекера.Хахаахахаа :devil  :devil

Споменаха я

N_Igma said:
Чудно как никой не е споменал ядрените подводници

Ами по същата причина, може би, поради която не сме споменали B-1 Стелт или СС-23 ;)

А за електромагнитната бомба - тя не убива хора.Не бих я сложил в графата "Смъртоносни".

Тя не убива хора но може да поврежда всякакви военни , а и не само цели , което също е много важно , когато се води война.Но все пак наистина не може да се сравнява с биологичното оръжие или водородната бомба. :bgrin: :bgrin:

utrepko_ said:
Тя не убива хора но може да поврежда всякакви военни , а и не само цели , което също е много важно , когато се води война.Но все пак наистина не може да се сравнява с биологичното оръжие или водородната бомба. :bgrin:  :bgrin:

Когато се шише в дадена тема се гледа заглавието... А и също така се чете цялата... тогава щеше да знаеш , че за малко не се изтрепахме заради 1 водородна бомба :)

utrepko_ said:
...............водородната бобма , нещо като атомната , но по нова разработка и по мощна... :bgrin:  :bgrin: Много ша са изкефа , ако една такава бомба падне в шекера.Хахаахахаа :devil  :devil

само че ако падне водородна бомбичка в шекера не само аз и ти няма да можем да си четем глупостите по форума, ами и самия форум ще се изпарил заедно с доста голяма част от пловдивски окръг. след 5-6 години ще са измрели поне 40% от цялото население на южна България(включително всякакъв добитък) и то при добро течение на ветровете, иначе може да стигне до 60-70%.

N_igma said:
А и електромагнитната бомба сте я изпуснлаи (не е директно смъртоносна, но при положение че може да доведе до достатъчно паника/остави беззащитни важни военни/граждански цели.

силни електромагнитни вълни се генерират при всички видове ядрени взривове, но мисля, че при неутронната бомба този ефект е много по-силен от чисти физикомеханичните реакции, т.е. те изгаряне и механични разрушения се причиняват в обхват от няколко километра, докато електромагнитните поражения стигат до стотици километри. отделно пак си има и радиоактивно замърсяване.

ако съм сбъркал, grimjaur ще ме поправи :P

mobo said:
само че ако падне водородна бомбичка в шекера не само аз и ти няма да можем да си четем глупостите по форума, ами и самия форум ще се изпарил заедно с доста голяма част от пловдивски окръг. след 5-6 години ще са измрели поне 40% от цялото население на южна България(включително всякакъв добитък) и то при добро течение на ветровете, иначе  може да стигне до 60-70%.

N_igma said:
А и електромагнитната бомба сте я изпуснлаи (не е директно смъртоносна, но при положение че може да доведе до достатъчно паника/остави беззащитни важни военни/граждански цели.

силни електромагнитни вълни се генерират при всички видове ядрени взривове, но мисля, че при неутронната бомба този ефект е много по-силен от чисти физикомеханичните реакции, т.е. те изгаряне и механични разрушения се причиняват в обхват от няколко километра, докато електромагнитните поражения стигат до стотици километри. отделно пак си има и радиоактивно замърсяване.

ако съм сбъркал, grimjaur ще ме поправи :P

Мда, след някакви ядрени опити негде на юг ( не помня точко къде) се бяха случили такиви неща

mobo said:

ако съм сбъркал, grimjaur ще ме поправи  :P

Ахъмн.Поправям те :)

http://science.howstuffworks.com/e-bomb.htm

Grimjaur said:

Е браво! тояно това бях чел и се чудех где е! Grimjaur ти си истината :punk

N_Igma said:
Grimjaur ти си истината :punk

ov3rm4n е пътят, истината и живота.Аз съм само добро намерение по пътя към Ада :evil

sandman said:
Аз мисля, че зависи от елемента, който се използва! За Н-бомба елемента е Н2(водород) Поради ускорените частици (в случая протони) водорода се свързва с този протон и става следващия елемент Не (Хелий), което е съпътствано с огромно количество топлинна енергия! Това се нарича неконтролируем термоядрен синтез - това става в слънцето, за да свети! Не контролируем е, защото нищо не може да го спре - веднъж започне ли - единствено от самосебе си може да спре. За това не се използва в АЕЦ! А неутронната бомба е на принципа на ядрен разпад. Идеята е ускорен неутрон да удари ураново ядро, което да се разпадне на по малки ядра и пак да се отдели неутрон от всяко по-малко ядро, който пук да удари друго и по този начин да се получи лавинообразна реакция! Нарича се ядрен разпад!

Като цяло всички бомби от този тип(засягащи ядрата на атомите) се наричат атомни. Първата бомба до колкото знам е била на принципа на ядрения разпад и за да се ускори частицата са използвани 50 килотона тротил (2,4,6 три нитро метилбензен - нали все пак уча химия :))

мисля, че не се използува точно водород а неговият по тежък изотоп деутерий или тритий и литиеви ядра за синтеза е необходима голяма енергия първоначално затова може би наистина се задействува малка атомна бомба или по мощна конвенционална

И за какво са ти?

Толкова ли не можеш да се досетиш сам?

Давам ти първите 5:

1.Ядрена бомба - няма смисъл да обяснявам.Ако искаш много инфо - влез във форума в подписа ми - там има цяла статия.

2.Табун - безцветен газ, без мирис и без вкус, на базата на въглеводородни съединения и сяра.Убива за по-малко от 10 сек.

3.Напалм - Натриев Палминат - горяща смес, гори със 6км в секунда,гори навсякъде, гаси се само със спиране на достъпа на кислород.

4.Антракс - патогенен микроорганизъм, убива за около 5 дни.Изключително устойчив.

5.Белодробна чума - патоген, убива за около 72 часа от заразяването.

Останалите ти си ги потърси

Публикувано на Jul 5 2005, 08:41 AM

(sandman @ Jun 5 2005, 12:50 PM)

Аз мисля, че зависи от елемента, който се използва! За Н-бомба елемента е Н2(водород) Поради ускорените частици (в случая протони) водорода се свързва с този протон и става следващия елемент Не (Хелий), което е съпътствано с огромно количество топлинна енергия! Това се нарича неконтролируем термоядрен синтез - това става в слънцето, за да свети! Не контролируем е, защото нищо не може да го спре - веднъж започне ли - единствено от самосебе си може да спре. За това не се използва в АЕЦ! А неутронната бомба е на принципа на ядрен разпад. Идеята е ускорен неутрон да удари ураново ядро, което да се разпадне на по малки ядра и пак да се отдели неутрон от всяко по-малко ядро, който пук да удари друго и по този начин да се получи лавинообразна реакция! Нарича се ядрен разпад!

Като цяло всички бомби от този тип(засягащи ядрата на атомите) се наричат атомни. Първата бомба до колкото знам е била на принципа на ядрения разпад и за да се ускори частицата са използвани 50 килотона тротил (2,4,6 три нитро метилбензен - нали все пак уча химия )

мисля, че не се използува точно водород а неговият по тежък изотоп деутерий или тритий и литиеви ядра за синтеза е необходима голяма енергия първоначално затова може би наистина се задействува малка атомна бомба или по мощна конвенционална

COOL!!! Доста сте се образовали бе хора :wacko:

AVAR said:

!!! Мисля , че аз и Наско ака Grimjaur 3 пати обяснихме как става... Не става с малка атомна бомба ,a с 1 мегатонова... Ако за теб малка е 1 мегатон.. добре. И се използва само Деутерий. С тритий се получава тежка вода... А и той обясни от къде идва името... Така че човека си е напълно прав.

@bd1 Не сме начетени.. просто са го използвали в/у нас :D :woot

• 1 month later...

Grimjaur, Gaza Tabun zaedno s Zarin i Zoman spada kum taka narechenite V-gazove. Ima bulgarski ured s koto se ustanovqva nalicheto na vsichki vredni gazive. Ureda roboti s ampuli ocveteni s razlichni cvetove v zavisimost ot grupite gazove. Za V-gazovete ocvetqvaneto na ampulite e s tri cherveni prustena.

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...