Jump to content
BulForum.com

Спират безплатното теглене на мp3 и филми

pipidylgoto

Recommended Posts

Народа си го е казал "Всяко чудо за три дни". Ако прочетете добре съобщението в data.bg :

"Във връзка с разпоредбите на НСБОП от 24 Март, Дейта.БГ ограничава временно търсачката да открива само файлове под 100МБ и се ограничава търсенето на музикални файлове. От каталозите на Дейта.БГ са премахнати линковете за достъп."

няма да се притеснявате толкова. Никое ISP няма да си изпразни сървърите си терабайтовете инфо и то най-вече мултимедия, с която подмамва потребителите да плащат повече за локален трафик, които може да се каже че им(на ISP-тата) излиза без пари. Дори да "изтрият" някой друг warez (което е малко в границите на фантазиите), няма да се свърши света я - тук също си има поговорка "Който търси, намира!". За този, който иска да се бори с пиратството ще трябва да се нагърби с "малката" задачка да затвори Интернет :tongue , защото докато го има ще има и пиратство, не че го одобрявам, но е неизбежно и е нормално уравновесяване на пазара. :bgrin: Хайде със здраве и по-малко тревоги за warez-ите. :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
  Lucky Luciano said:
Така е.Никой от доставчиците няма интерес от спирането на сайтовете.Спрат ли ги наистина ще загубят 70-80% от абонатите си.Мислите ли, че ще го допуснат?

Никой не ги пита доставчиците ако не сте забелязали - нарежда им се.

За НСБОП става въпрос не за шикалки.

Както казах и преди - лека полека ралтата умира, примирете се и стига мрънкане!

Начетох се на разплакващи постове

Има достатъчно начини да се сваля - хората са измислили отдавна как да бягат от подобни разпоредби.

Не забравяйте, че Грокстър и Казаа спечелиха съдебно дело във Върховния съд на САЩ и си работят безотказно.

Има си и торренти, и други П2П.

Според мен само мързеливците плачат - дето все искат всичко да им е наготово, някой да им го подреди, да го посочи и те само да свалят

Е не стаа така - и ние тъгувахме навремето когато спря действието на credit card генераторите и хората въведоха проверка за 30 сек, не 3 дена. Ама никой не е умрял - продължаваме напред.

Така че стягайте си задниците и стига пискали - светът не свършва с фрийтата.

Да му мислят сега тези с "красивия" външен. Ще ги питам сега ланкаджиите за кво иде реч хехехех. Понеже съм на бронзова от 2002 година ще кажа едно - който се смее последен най-добре се смее....

evil_smith said:
Сваляйте от http://old.data.bg/ <- тук и тва е! :)  :)  :P

Да това е голям майтап от "официалният" сайт "data.bg" търсачката да няма търсенен на аудио файлове и ни предупреждава за еди кво си а пък старата търсачка си работи по мед и масло. Затова освен да минем към старата търсеща машина :bgrin: за датата това е добро решение

:punk :punk :punk :punk :punk

Забравих да кажа че въпреки че има торент файлове аудио файлове може да се теглят все още от датата.

R_a_p_t_o_R said:
Никой не ги пита доставчиците ако не сте забелязали - нарежда им се.

Питат ги и още как - това е бизнес.Да не мислиш, че до ся не са знаели?Просто това е отбиване на номера.А има и нещо друго - да не са луди да спрат тея благинки преди избори?Нали знаят какво ще стане с общественото мнение, как избирателите ще се настроят против тях и ще изгубят гласовете им.Както беше казал някой по-горе - Всяко чудо за 3 дни. ;)

Lucky Luciano said:
Питат ги и още как - това е бизнес.Да не мислиш, че до ся не са знаели?Просто това е отбиване на номера.А има и нещо друго - да не са луди да спрат тея благинки преди избори?Нали знаят какво ще стане с общественото мнение, как избирателите ще се настроят против тях и ще изгубят гласовете им.Както беше казал някой по-горе - Всяко чудо за 3 дни. ;)

Еми баба ми и дядо ми примерно не знаят кво е free server само че като чуят, че НСБОП вече доста активно се борят с тези неща ще им се вдигне мнението за управляващите и още как.

FTL са идиоти!!! Как може всички останали фриита да бъдат само "ограничени" а FTL да го изключат или там квото са направили. Не че имаше нещо от там което ми е трябвало(може би само 1-2 комикса),ама е тъпо тва дето са го направили. И относно разпоредбата-тва само за музика и филми ли важи или за всякакъв интелектуален труд?

Мда, в торентите е истината :punk

RottenBrain said:
Еми баба ми и дядо ми примерно не знаят кво е free server само че като чуят, че НСБОП вече доста активно се борят с тези неща ще им се вдигне мнението за управляващите и още как.

А кое мислиш, че е по важно - мнението на баба ти и дядо ти или на потребителите в мрежата?Да не забравяме, че по-голямата част от електората над 60г. си гласува по навик за една и съща партия и каквото и да правят управляващите те ще си гласуват така.Докато всички се борят за гласа на младите и се стараят да ги привлеката към урните.Да не забравяме картичките от кмета на последните избори.

Ми колкото и тъпо да прозвучи искам да ти кажа че има супер много хора между 30 и 60 които са "компютърно необразовани". На тях пука ли им за free-тата? Айде стига глупости. Никой в тая държава не мрънка за нищо, а човек като ви слуша ще реши,че ще има революциа ако спрат free-тата

Was ist? ? ? said:
Ееее,ние си плащаме за тия филми които теглим.Има месечен внос към доставчика и от тия пари се покриват нещата.Ако сме надхвърлили сумата в следващите седмици се препокриват нещата и така с тая врътка до безкрай  :ghost

Само дето като си платиш 30 лв. за един месец достъп, тия пари не стигат дори за 1 филм или игра, които сваляш :) А надали сваляш толкова малко

veseo said:
Само дето като си платиш 30 лв. за един месец достъп, тия пари не стигат дори за 1 филм или игра, които сваляш :) А надали сваляш толкова малко

Ми аз свалям по една игра на 2 месеца а филми изобщо не свалям-гледам ги online :P ;)

bakara said:
Това: subs.unacs.bg

също ли попада под ударите на закона

не. всеки може да пише и да си го слага където си поиска. това е текст.

RottenBrain said:
Ми аз свалям по една игра на 2 месеца а филми изобщо не свалям-гледам ги online  :P ;)

това е много хубаво, но факта, че има филми които гледаш онлайн.. също е незаконен, а една игра надали е 30 лева.

естествено, че ще го спрат :) нали е нелегално. колкото до eMule и DC++ - и те ще залезат скоро. и не ми казвайте, че ще има алтернативи. алтернатива при която можеш да обменяш файлове с още 100 човека.. няма особена полза. надали този който е там, ще има точно това което търсиш. игри - за това има демота .. играеш, харесваш, купуваш. ако не... отиваш някъде и търсиш някой да ти я продаде пиратска.

филми - 3 лева е билета за кино и 1 лев е наем на ДиВиДи или видео касета

съмнявам се , че warez.ru ще затвори. може да не виждаме другите страници, но тази ще остане. :) поне засега.

Момчета спряха вече и старата data!!!!!!!!!

Явно и от НСБОП четат по форумите..., така че внимавайте какво поствате - който знае някакъв начини да тегли от free-тата да си го пази за себе си - така някои хора, ще могат да продължат да теглят и да качват в warez-a.

Не е необходимо да правим вратичките обществено достояние. :D

Lucky Luciano said:

Пич пишеш тотални глупости това мога да ти кажа.

Само така си прочети поста и помисли малко.

Естествено че никой не ги пита каво искат! Че какви са поддържащите фрийтата фирми, накакви кралски особи с дипломатически имунитет ли, богопомазани ли?!?!? Глупости тотални.

Какво общо имат изборите тука????? Друга порция глупости

Настоящите мерки, които ще станат постоянни за в бъдеще се предприемат във връзка с предстоящото приемане в ЕС и проклетото приравняване към тяхните норми и правила. Не само фрийтата, много други такива "сладки" работи ще се загубят по-нататък.

Бълнуващите че това е поредното "предупреждение" да се събудят

Крайно време е да се осъзнаете че неизбежното идва т.е. не - дойде.

Сваляте колкото повече можете докато можете в оставащото време - толкоз

Оттам нататък - кой както намери да се оправя

е R_a_p_t_o_R как ги мислиш тея работи да спрат фрее-серверите? в чуждите страни не са ги спряли, че тука ли? да не мислиш, че музиката, филмите, игрите и т.н. Dreamer си ги купува и ни ги качва? нали идват от някъде все пак, помисли малко преди да плюеш ;)

R_a_p_t_o_R said:
Крайно време е да се осъзнаете че неизбежното идва т.е. не - дойде.

Сваляте колкото повече можете докато можете в оставащото време - толкоз

Оттам нататък - кой както намери да се оправя

Понеже не обичам да водя празни спорове, ще ти предложа да коментираме темата след един месец.Навит? ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...