Jump to content
BulForum.com

Климатик Инвертор

uguom

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply
  Deathzone said:
off topic/ izvinaivai obache tazi tema niama za cel da te obrazova i da te vkara v chas koi klimatici sa nai-dobrite i zashto, ako niama kakvo da pishesh po dobre nedei/

И къде видя някой да ме е образовал с нещо? Отговори от рода "естествено, че..." са много образователни :laughing: . Всъщност само един колега сподели нещо за Хайера - за което съм му благодарен. Аз ползвам Мултисплит Panasonic в офиса от 8 години и знам, че създава достатъчно проблеми. Тук ставаше въпрос кой от двата модела е за предпочитане, като се има предвид, че Китайския Panasonic се сглобява в заводите на Haier :sick. Приказки от рода: Мерцедеса е най-добрата кола, при положение, че по последни данни за последните 10 години са минали от 3-то на 27-мо място по надеждност, са меко казано наивни. Благодаря на всички, които споделиха опита си.

PePfx said:
e? ako ne e invertor kakvo??

azsum s NEO i sum super dovolen

kompresora e mitshubishi

izplasta se too4no za 6 meseca ot ikonomiata v toka

kakvi 6 godini???

KPD 1 kum 3

NEO за 350 лв. за 6 месеца, Panasonic ot 2500 лв. дето харчи почти 2kW - сметни сам. :sayjin

uguom said:
Защо да е естествено?

Ти ненормален ли си? Къде си видял Панасоник сглобяван заводите на Haier. Момче недей да пишеш глупости. Панасоник е фирмата, която продава много климатици след пионера в тази област General-Fujitsu. Панасоник правят един от най-здравите климатици. Можеш да питаш всеки дилър, че климатиците им са страшно добри. Почти сред тях, не се срещат проблеми. Да не говорим, че имат един от най-високият КПД спрямо другите. Ще ти кажа, че последният модел 9, инверторен дава отопляема мощност 2600квт/ч срещу 730 вата реална консумирана мощност. Никоя друга фирма няма толкова висок КПД. Така, че човече взимай Панасоник-а ако искаш да плащаш по-малко ток и по-вече да се отопляваш. Хубаво, че Панасоник и General-Fujitsu си продават ноу-хауто иначе останалите фирми изобщо нямаше да знаят как се правят климатици

Deathzone said:
Ти ненормален ли си? Къде си видял Панасоник сглобяван заводите на Haier. Момче недей да пишеш глупости. Панасоник е фирмата, която продава много климатици след пионера в тази област General-Fujitsu. Панасоник правят един от най-здравите климатици. Можеш да питаш всеки дилър, че климатиците им са страшно добри. Почти сред тях, не се срещат проблеми. Да не говорим, че имат един от най-високият КПД спрямо другите. Ще ти кажа, че последният модел 9, инверторен дава отопляема мощност 2600квт/ч срещу 730 вата реална консумирана мощност. Никоя друга фирма няма толкова висок КПД. Така, че човече взимай Панасоник-а ако искаш да плащаш по-малко ток и по-вече да се отопляваш. Хубаво, че Панасоник и General-Fujitsu си продават ноу-хауто иначе останалите фирми изобщо нямаше да знаят как се правят климатици

Айде мерси за образоването. Взех, че си ги купих и двата. Тъй де - човек не може да кара само Мерцедес. Само да те питам дали обърна внимание на темата? Китайски е Панасоника - обрязан. Липсват му филтрите, изобщо нула екстри. :nugget: Таман вместо 18-ка - две 12-ки - едната само на нощна тарифа за спалнята, та да ми е по-чист въздуха. Нали си чувал, че климатиците причиняват една болест.

uguom said:
Айде мерси за образоването. Взех, че си ги купих и двата. Тъй де - човек не може да кара само Мерцедес. Само да те питам дали обърна внимание на темата? Китайски е Панасоника - обрязан. Липсват му филтрите, изобщо нула екстри.  :nugget: Таман вместо 18-ка - две 12-ки - едната само на нощна тарифа за спалнята, та да ми е по-чист въздуха. Нали си чувал, че климатиците причиняват една болест.

Ти сигурен ли си, че е Панасоник? Аз такова менте не съм виждал. Да не е няркой рециклиран климатик и да ти го дават за нов :D :tongue

горещо препоръчвам на всички да прочетат тази тема

Setcom.bg - обсъждане на всякакви климатици

оказва се, че у нас има два чишита панасонци - познават се по цената и качеството. едните са евтинки (съизмеримо евтини с останалите евтини) и са китайски... мисля, че няма нужда да очакваме голямо качесто от евтините климатици... е няма как май да работят както 2-3 пъти по-скъпите

а другите панасоници са мисля малайзийски - при тях 9ка е около 1200лв, а 12ка към 1500лв - много грубо казано. споменатата 9ка има един от най-големите коефиценти за пренос на енергия - 4 (в тази област на климатична техника) (12ката малко по-малък коефицент) - е та тва е което му казвате КПД - много погрешно! ученик ще ви пита - как така батко тез неща имат КПД по-голямо от 1??? - хехехе

ама четете горе линка дето съм дал!

uguom said:
NEO за 350 лв. за 6 месеца, Panasonic ot 2500 лв. дето харчи почти 2kW - сметни сам. :sayjin

NEO-to har4i 930W otdava 2.7KW

ikonomiata mi e pone 50-60 leva na memsec samo ot edna syata

smiatai struva 380 stoto e s led iu dr extri

Panasonic sa mnogo dobri klimatici, prosto sa skupi

pri tiah ikonomiata e oste po goliama no...... se pak tva e klimatik ne komputer:)

Neo to puka astoto ot toploto plastmasata se deformi ra i cuka

a panasonica ne, panasonica e s po goliama garancia

no na seki klimatik tree da palsta6 siaka godina a uduljavane na garanciata

i tova go razbira6 4ak kato si kupi6 :) idva ekip da ti 4isti lamelite na vun6noto tialo i ti zima 40-50 leva, ina4e nema garancia :)

LifeFeel said:
тва е което му казвате КПД - много погрешно! ученик ще ви пита - как така батко тез неща имат КПД по-голямо от 1??? - хехехе

И в една подобна тема бяхме споменали за КПД-то.

НЯМА КПД равно на 1 или по - голямо. КПД-то винаги е под 1-ца. Ако някой измисли равно на 1 или повече ще реши много много проблеми на човека :).

LifeFeel said:
горещо препоръчвам на всички да прочетат тази тема

Setcom.bg - обсъждане на всякакви климатици

оказва се, че у нас има два чишита панасонци - познават се по цената и качеството. едните са евтинки (съизмеримо евтини с останалите евтини) и са китайски... мисля, че няма нужда да очакваме голямо качесто от евтините климатици... е няма как май да работят както 2-3 пъти по-скъпите

а другите панасоници са мисля малайзийски - при тях 9ка е около 1200лв, а 12ка към 1500лв - много грубо казано. споменатата 9ка има един от най-големите коефиценти за пренос на енергия - 4 (в тази област на климатична техника) (12ката малко по-малък коефицент) - е та тва е което му казвате КПД - много погрешно! ученик ще ви пита - как така батко тез неща имат КПД по-голямо от 1??? - хехехе

ама четете горе линка дето съм дал!

това за КПД-то го бях казал в една друга тема. щото никой не знае за какво става въпрос тука.

ivoru said:
pri klimaticite e koeficient na transformacia, ne kpd, ama vse edno i su6to zna4i.a  naj-dobria klimatik e daikin,ako ste govorim za klimatici.edin invertoren daikin e 1600 lv, ama sled 10 god. pak ste si s nego.

Извинявам се че малко извън темата поствам. За последен път ще пиша за КПД в тази тема.

В линка даден от Life Feel много добре е обяснено какво представлява коефциента на трансформация. Това е колко пъти инверторния климатик е по икономичен от обикновенния такъв. Сравнение между тях, а не какво КПД има. Имам една молба. Ако е възможно да не се излагате повече като твърдите, че има КПД от порядъка на 3-4 ;).

Deathzone said:
. Да не говорим, че имат един от най-високият КПД спрямо другите. Ще ти кажа, че последният модел 9, инверторен дава отопляема мощност 2600квт/ч срещу 730 вата реална консумирана мощност. Никоя друга фирма няма толкова висок КПД. Така, че човече взимай Панасоник-а ако искаш да плащаш по-малко ток и по-вече да се отопляваш.

Ти май по физика си спал на чина, а? :rolleyes:

(ivoru @ Nov 4 2004, 18:36 PM)

pri klimaticite e koeficient na transformacia, ne kpd, ama vse edno i su6to zna4i.a  naj-dobria klimatik e daikin,ako ste govorim za klimatici.edin invertoren daikin e 1600 lv, ama sled 10 god. pak ste si s nego.

Тази тема е за хумор и сатира :D :D :D

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ това тама за КПД ли е или за климатици :confused Ай сиктир :angry1 . Иначе наистина най-добрите климатици са "Daykini" :punk Ако можеш да си позволиш взимай такъв и няма да съжаляваш :D :P

kolioeng said:
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ това тама за КПД ли е или за климатици :confused Ай сиктир :angry1 . Иначе наистина най-добрите климатици са  "Daykini" :punk Ако можеш да си позволиш взимай такъв и няма да съжаляваш :D  :P

Точно за климатици е, ама трябва някой да чете by the way ...

P.S. Daykini що за чудо е бре :confused

netrootbg said:
Извинявам се че малко извън темата поствам. За последен път ще пиша за КПД в тази тема.

В линка даден от Life Feel много добре е обяснено какво представлява коефциента на трансформация. Това е колко пъти инверторния климатик е по икономичен от обикновенния такъв. Сравнение между тях, а не какво КПД има. Имам една молба. Ако е възможно да не се излагате повече като твърдите, че има КПД от порядъка на 3-4 ;).

това че има КПД над 1 щях да го кажа на изпита ми по практика за 1 бройка, ама се замислих и се сетих че е нещо друго. не е КПД.

КПД над 1 е Перпетуум Мобиле :laughing: . Такова чудо в природата няма.

Daikin са много готини климатици - сглобяват се на Карловско шосе в една голяма нова къща :sick , а се продават на цената на оригинални :pirate .

Като постнах темата имах предвид климатик до 1300 лв. с монтажа. Толкова мога да си позволя. Затова и написах за кои модели става дума.

Ще повторя, че имам добро наблюдение върху работата на Panasonic - вече 8 години. И те се развалят както всяко друго нещо. Че са по-добри от другите, добре. Въпросът е, че никой не каза нищо за Haier освен че Били китайски. Ми и Panasonic са китайски. Има и малайзийски и к'во от т'ва? В офиса са 15. За 8 години 25 ремонта!!! Кофти монтаж от Голямата нова къща? Само това ли е? Сега тоя дето ми е зад гърба отвреме на време го хваща деменция - по 10 минути духа студено - поне ми охлажда РС-то. Сигурно се размразява при 15 градуса навън :zzz ?!

P.S. На групите Google има много инфо за съжаление на хърватски :wir .

Ако някой има зор - да ходи да чете там. За съжаление там не може да се намери информация за неща като кофти поддръжка или странни съчетания, които има само по нашите магазини и сервизи. Просто те са малко по на запад.

Айде със здраве.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...