Jump to content
BulForum.com

Магията "Белинташ"


Recommended Posts

Днес най-сетне успях да посетя скалното плато "Белинташ", намиращо се в едно от най-красивите и уникални кътчета на Родопите. Някои го определят като древно тракийско светилище, други като космодрум за извънземни, трети като огомен кондензатор на всякакви енергии.

Каквото и да е това, то във всеки случай е нещо уникално и въздействието му може да се обясни само с една дума - магия.

 

За голямо съжаление разполагах само с камерата на моята Нокия и снимките не са кой знае какво.

Цялото плато е покрито с невероятни дупки, влъдбнатини, прорези и други образувания, някои от които са доста озадачаващи от гледна точка на произхода им. В отвесните скали, нависнали над пропастта също могат да се видят фигури, наподобаващи индиански тотеми, което просто е невероятно.

Товя място наистина е невероятно - платото се намира на връх, който е обграден от всички посоки с корона от други върхове (например на юг се намира Кръстов връх и известната Кръстова гора) а между тях са пропасти и долини.

Преживяването е просто неописуемо.

Link to comment
Share on other sites

Наистина е уникално красиво!Задължително ще ида да го видя наживо

Снимките са станали доста добри,нищо че са правени с телефон :lol:

Link to comment
Share on other sites

да ви предупредя, че до Белинташ(където съм ходил толкова пъти, че вече ми е писнало) може да се отиде и с колело(хубаво е обаче да имате и резервни лепенки и помпа :P )

 

 

под скалата има направен нещо като паметник, който показва че е намерена няква плочка от траките..а от южната страна има глава на фараон, само че не всеки може да я види :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Тук качих още малко снимки от месността. Признавам, че ги заимствах от един байкърски форум (mtb_bg), но смятам, че никой няма да се сърди. Мисля, че колегата ми има повече снимки и с по-добро качество и няма да има нищо против да ги популяризирам тук:).

 

P.S. Наистина трябва да се види този феномен. Най-добре на живо!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

В кабинета ни по Свят и личност има карта до Белинташ и снимки оттам. Доста пъти съм се заглеждала и съм си мислела да запомня къде се намира и все не става, щот даскала все ме хваща, че не внимаам и ме пита нещо :blink:

Ама другия път ще си я прекопирам :punk :lol: . Наистина изглежда страхотно.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...