Jump to content
BulForum.com

За любимите пловдивски кръчми


Recommended Posts

Дано не повтарям темата, ама ми се ще да питам, къде прекарвате вечерите, на чашка, в добра компания и т.н.

:rolleyes:

 

Моето любимо е БезистенЪ; има и едно Латиното (дали точно така се казва, не знам; но какви епоси е виждало това място... :D )

 

е, давайте

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Кръчмите са по-друго нещо ;) Като кажеш заведения, може и в някое тузарско кафененце на центъра да се окажеш.

 

Но ако прецени модераторът, да го махне.

 

Модераторът се въздържа от всичко освен от въздържание :D

Link to comment
Share on other sites

Ами има едно дето VIRTUALMANCHO ме закара веднъж там викат му Червеното до студентските общежития в кв. Смирненски се намира. Кръчмичката просто рулира...

За Кокала и Водолаза просто No Comment :)

Радвам се също и на едно кафе до моето училище(ТЕТ-а) името му е Spiral ама му викат Гълъба или дървеното, там познавам сервитьорките и 3-те са супер зарибени... ;)

Link to comment
Share on other sites

Едно време имаше една "ирландска" кръчма на име Murphy's. Беше много хубава, луксозна и обслужването беше добро. На всичкото отгоре предлагаха и Столично тъмно и с Veno и други приятели бяхме чести посетители. За наше особено голямо съжаление тя от 1.5-2 години не съществува.

 

Друга кръчма от подобен сорт е Happy, която ми харесва също, но напоследък не съм я посещавал.

 

Иначе любимото кръчме за ядене и пиене на админския и модераторския състав е "Синьото", което се намира в гр. Стамболийски. Все още търсим нещо подобно в Пловдив, но опитите ни да намерим редовно удрят на камък и вече доволни се предадохме ;)

 

Ако става дума за пъбс - Петното определено беше/е номер едно за мен. Особено когато в началото на лятото имаше джаз вечеринки във вторник и сряда (може и след това да ги е имало, но не съм ходил). Става дума за дните, в които свиреха с контрабас, а не с бас китара. Бяха много яки - много беше гот с приятели на биричка да послушаме и да си поговорим - още повече когато се събирахме музиканти. Outstanding!

 

БезистенЪ не ми допада понеже ако ида там трябва непременно да слушам музика, вечер не става за "говорене" поради високото ниво на музиката.

Link to comment
Share on other sites

Вярно, Мърфис-а беше култ. Язък. :(

 

А колкото до Безистенъ, вярно, че вечер надуват децибела; но обстановката си я бива. Скоро не съм ходила обаче.

 

Петното - съгласна. Знаеш ли дали още ги има тези джазарии, много ми се е приходило на такова мероприятие напоследък. Миналата седмица ме водиха в София в някакъв клуб; свиреха прекрасен джаз и носталгията ми по тази музика се възроди отново. Тук да питам - къде още в Плд има добър джаз, че ми е убягнало?

Link to comment
Share on other sites

Не знам дали ги има, но много се надявам да е така. Може ли някой запознат да ни осветли?

 

Имам едни приятели, които свирят джаз в Бълборг под името "Силует", но още не съм намерил възможност да ида да ги чуя, но предполагам, че се справят добре. Мисля, че другата или по-другата седмица ще ги посетя.

Link to comment
Share on other sites

Най-добра си е кварталната кръчма. За мен е тук, за вас е там :) Всички се познават, няма снобство има майтапи, мезета...

Най-добрата кръчма е тази в която се събираш с приятелите си :zzz

Link to comment
Share on other sites

Бълборгът става денем, но вечер е прекалено задушно долу. Там свири един познат (групата май беше Индига), но така и не отидох да ги чуя.

 

А тези "Силует" редовни ли са там? Ще се чуят. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

В Петното все още има джаз вечери през седмицата. Джаз от западния бряг :D

Иначе господата с контрабаса бяха номер едно :D

Но моята любима кръчма е Найлона-музичката е окей,атмосферата е леко депресантска на моменти както и постоянните посетитили,станали вече част от интериора,но аз си го обичам.И Ерофеев много ясно...

Link to comment
Share on other sites

Най-добра си е кварталната кръчма. За мен е тук, за вас е там  Всички се познават, няма снобство има майтапи, мезета...

 

Абе тук в Кичука кръчмите са... не ти е работа :D Чалгата се чува чак у нас.

Link to comment
Share on other sites

Happy rulz :) i servitiorkite gotni i lubezni, hranata e qka a i ne 4ak tolkova skupo...i obstanovkata e super nqma zadimeni gadni pusheci i kvo li ne :) ..abe napravo OWNZ :)

Link to comment
Share on other sites

Иначе любимото кръчме за ядене и пиене на админския и модераторския състав е "Синьото", което се намира в гр. Стамболийски. Все още търсим нещо подобно в Пловдив, но опитите ни да намерим редовно удрят на камък и вече доволни се предадохме

Хахахахаха на мен ли го казваш...

Аз разбрах, че говорим само за Пловдив. Иначе в Стамболийски си имаме и "елитния бар" Зюмбюла(името само говори). Голяма водка 45ст. Най-скъпата бира е 1лв.(Стела Артоа), 100г. фъстъци са 50ст. абе да не изпадам в подробности по отношение на цените, защото ще решите че съм редовен посетител... Имаме си и Рибката, и Калинката... Santa Fe няма да го споменавам, защото е елитно заведение :) Абе Стамболийски целия е пълен с "елитни" заведения. Който е бил тук знае :) :woot ;) :P :D

Link to comment
Share on other sites

Ми да хващаме влака за Стамболийски освен? :D

 

Много харесах и кръчмите в Благоевград, но дотам пътят е малко повечко. ;) Имаше една култова, All stars, караоке, бири, атмосфера, каквото душа сака.

Link to comment
Share on other sites

Ми да хващаме влака за Стамболийски освен?  :D

:rolleyes:

 

Викам на първо време джазчето да уредим, пък след това Стамболийски, и след това...

Link to comment
Share on other sites

Men liubimata mi e BULBORG. Gotina Kruchma, no ne kruchma v smisul"Iako prepivane s menta i mastika", a s hubava muzika i ne mente alkohol...              ae nazdrave!!!

ХеаХеАхаЕХАХеа

Bulborg-а е кръчма за бохеми... не е за мен...

Link to comment
Share on other sites

Аз ще започна с малка ретроспекция

Кръчми от детството:

Минас - малко съм ходил там, после я затвориха .. просто нямам думи.

Възраждане (сега е Антикварното ли какво ли вече не знам) като ученик там се насирахме петък след училище

Бялото, Борото и двете бяха до ТЕТ-а вече не съществуват - кафета билярди алабала губена на време

Студенстки кръчми и заведения:

Лозинката (в махалата зад Военна Болница) евтиниика и много приятни спомени

Устата - Ухото - белези

Синия Лимон (Петното) - просто не могат да се сравняват тогава беше просто върха това заведение, много се кефих ама наистина много

Конюшните на Царя - но първата година като ги отвориха, в момента не ми харесват.

... и хиляди такива заведения имаше.

Наши дни:

ами в момента ходя в Red I, защото едни агенти ме мъкнат натам иначе предпочитам да ходя в Jardin Miro (бившото Лъки на гърба на Синдикалния) наистина много приятно заведение, много спокойно няма големи компании, няма викове, приятно обслужване, музиката е пусната нормално и бирата е 1 ЛВ, а и сервитьорките са добри :Р

 

Пропуснах много заведения ама на някой една ли му се слушат глупости за отдавна затворили заведения. Такива в Капана, Стария Град и Центъра ... но все пак честно да си призная най-много ми лиспва Синия Лимон.

Link to comment
Share on other sites

Ами Найлона може би.Харесва ми там,чувствам се добре,освен ако не е зима,няма столове и се налага да седиш на някой пън.Ерофеев беше много добро,имам страшни спомени,сега не ми се нрави особено,но пък не съм хосдил от много време.Конюшните бяха гот,но както каза био преди мнооого време.Петното-имаше един период преди около година и половина-две,когато ходех към 19-20 часа и пиех мента и си слушах тихичко музика,но иначе не ми харесва много.Жарден Миро е хубаво,но става за биричка само в по-ранните часове.Имаше преди една кръчма Зевника/бай Любчо,който го познава знае,че е страшен пич/,там ходехме много често със съученици в петък вечер.С влизането се казваше "бай Любчо,хайде да пуснеш онази касета на Скорпиънс,той нямаше много други касети де.Пропускам някое заведение,но няма начин.Сега ходя обикновено на кръчма с приятели да хапваме и пийваме и на мохабет,където ме заведат.

Nutshell,това Латиното да не е едно адски малко заведение на една уличка в Стария град?Ако е то-наистина е доста...беше доста забавно

Link to comment
Share on other sites

То всъщност е едно много съмнително място близо до Пожарната; има евтина бира и изобщо - евтиния е, готвят чудесно и пускат музика по желание... Там с моите простаци се събираме последната половин година; управителите са свестни и си затварят очите за много простотии.

 

Впрочем, и денем е готино място. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Nutshell,това Латиното да не е едно адски малко заведение на една уличка в Стария град?Ако е то-наистина  е доста...беше доста забавно

Това го помня. Беше точно отляво на "Гардения"-та и работеше се за сравнително кратко време. Беше доста приятно - пускаха главно рок и може би понякога поп. Беше обзаведено стилно и имаше духът на новичко, защото си беше такова. Диванчетата бяха червена кожа, а масичките кръгли или елипсовидни от прозрачно стъкло. Често ходихме с една групичка там да пием (главно) текили ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...