dorina Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Е ами исках да ви попитам : Вярвате ли, че в живота на човека има само една истинска любов, т.е че всеки има своята половинка и тя разбира се е само една ??? А за да не кажете, че питам, а не съм изразила собствено мнение, ще кажа : ДА, слава богу, вярвам в истинската любов и ДА мисля че тя може да бъде само една !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Не знам дали една или поне се надявам, че не е само една, защото вече открих моята и ... не съм с нея. Но вярвам, че ще има и други 'истински'. Трябва ни вяра, иначе сме за никъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightLife Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 vqrvam i q 4akam da doide :-) da mislq 4e 4ovek moje da obi4a samo edin i ne po smetka ili koi znae kakvi drugi pri4ini, a zaradi samiqt 4ovek Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Абе...знам ли...може би вярвам...по-скоро се надявам да е така,за да ми е по-спокойно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Аз вярвам във всичко,което искам,така че и в истинската любов вярвам.И я търся и я чакам,щото съм малко егоист и не ми се ще без нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Всяка следваща любов може да е по истинска. Любовта може да дойде при теб винаги, по истинска или по разочароваща. Истинската любов е една, но можем да кажем коя е БИЛА тя едва преди да... завинаги Link to comment Share on other sites More sharing options...
gecata Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Вярвам ама осъзнах че е тя чак когато е загубих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 "Аз не вярвам в това, че човек веднъж обича. Знам,че дългите пътища други съдби пресичат. След безсънната нощ най-красива зора настъпва..." Част от някаква доста стара песничка...намерих я написана на някаква тетрадка... А иначе това с половинката винаги съм си го обяснявала по странен начин-има един билет скъсан на двеи измежду всички други скъсани билети има много подобни половинки,които савпадат с въпросната една,подхождат си...има и една единствена,която е съвсем негова...обаче понякога не се събират двете половинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 малко са нешата в които вярвам и любовта не е едно от тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest liquid Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 ne. zashto ne go napravihte poll pone da vidim zakvo stava duma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 ЗАКОН НА СЪДБАТА Всеки от нас има жена, която му предопределена от съдбата. Ако успеем да я избегнем, сме спасени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Е ами исках да ви попитам : Вярвате ли, че в живота на човека има само една истинска любов, т.е че всеки има своята половинка и тя разбира се е само една ???А за да не кажете, че питам, а не съм изразила собствено мнение, ще кажа : ДА, слава богу, вярвам в истинската любов и ДА мисля че тя може да бъде само една !!! <{POST_SNAPBACK}> Любов..да..да..не..не...дрън дрън...Няа такова нещо.Такова нещо мое да съществува само в нечий болен мозък.Не отричам ролята не жените в живота на мъжете,ама чак пък дотолкова да се вдълбава човек...Тва нещо..любовта дето му викате единствено може да те направи зависим от някого,ама щом ви е кеф..моля моля, не се блъскайте, един по един!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Преди не вярвах... Но сега, след като я намерих е по-различно... Много се надявам тя да е истинската Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerji Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Просто се надявам да я има,защото лошия опит води до кофти мислене и точно заради това не вярвам,но се надявам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 "Вярвате ли в истинската любов"... Хах, ами че като чувство, което изпитваш ти, любовта май няма ква друга да е освен "истинска", аз за друга не съм чувал... Или обичаш някого или не, не виждам средно положение. Виж, ако говориш (както е и в случая май) за взаимоотношенията между двама, то тогава по-точно би било да използваш "истинска връзка" или нещо от сорта, но няма нищо, така или иначе всички разбираме за кво става въпрос... Иначе да, вярвам в любовта, не мога да си представя как може да не вярвам в нея, при положение че съм я изпитал и то не веднъж. За мен е все едно да ме питаш дали вярвам в съществуването на кафето дет пия сутринта - еми да, вярвам. Но по въпроса дали тая любов е единствена и неповторима и всичко онова за "единствения човек", то за да твърдиш такива неща има два варианта: 1. си много глупав (или айде "наивен", да не се обидите нещо...) 2. си влюбен в момента (което като се замислите е пак същото, само дето минава след време ) Любовта и партньора ти в живота не са нещо предопределено или заложено в теб, помисли - много хора по света може да отговарят на твоите изисквания и т.н., защо смяташ, че е само един? Link to comment Share on other sites More sharing options...
erotevmenos Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 вярвам, защото точно заради нея зараязах предишното си гадже, защото съм влюбен в друга още от аккто бях с гаджето ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 малко са нешата в които вярвам и любовта не е едно от тях <{POST_SNAPBACK}> Sashtata rabota sam.Imash li parichki obichan si ot vsichki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 да, вярвам, намерих я, ма не е с мен. колко тъпо! НО ще има и други "любови" защото ако е само една и това е тази, която съм си намерил, ще е много кофти Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Любов...нема такова животно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Аз не вярвам в любовта тва са само глупости за омайване и умопомрачаване на отчаяните души. Както се казва в книгата на един голям американски психолог ...любовта това е желанието за задоволяване на нуждите на даден индивид/и ... така че с други думи: любовта = желанието за секс. Колкото до ИСТИНСКАТА любов -> само в детските книжки и бозавите романи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Spored men v jivota ima mnogo luibovni trepeti no nikoga ne moje da se kaje 4e edin 4ovek e idealniq!!6tom primerno si skasali s men zna4i ne e idealniq za6toto ina4e 6te6e da iska da si zapazim vrazkata!!!Pak i smqtam 4e luibovta sled vreme iz4ezva i ostavat samo drugi ne6ta koito te svarzvat s daden 4ovek!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted September 9, 2004 Author Share Posted September 9, 2004 Имате вече и анкета , така че включете се за да видим, но все пак не случайно исках и да е топик за да може и малко да поразсъждаваме !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted September 9, 2004 Author Share Posted September 9, 2004 ... така че с други думи: любовта = желанието за секс. Колкото до ИСТИНСКАТА любов -> само в детските книжки и бозавите романи. <{POST_SNAPBACK}> Уважавам мнението ти, Lord_Gudo , но горното равенство не е общовалидно и затова не може да бъде равенство ... Може би за някои любовта е само секс, но не салгай всички под общ знаменател ... а и между другото, като прочете човек подписа ти (който определено ми хареса) , остава с впечтление, че имаш друго отношение към любовта.... Но все пак мението си е твое и имаш право на него ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Има я истинската любов, но трабва да спреш да я търсиш за да я намериш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeverFirst Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Какво значи любов ? Ако някой може да ми обясни точно какво е любов бих се зарадвал. Понеже това не е чат ,а форум , ще пробвам сам да си разясня това понятие , което е косило краката на мнозина и се е лепило по езиците на отчаяните и радостните ... Та , любовта е някакво чувство на привързаност - това е в един по-общ случай. Например може да обичаш майка си , баба си , баща си , братя , сестри и прочее. Тук обаче за такава любов май не се говори , но все пак - тя е истинска / при повечето индивиди / . Та сега да обърнем внимание на интригуващите взаимоотношения мъж - жена. Самата същност на тези взаимоотношения предполага за наличието на някаква физическа близост , която се развива в един от многото етапи на връзката. Работата е там , че желанието за такава физическа близост подкосява краката на повечето хора и им бърника из червата , когато срещнат своята "половинка". За най-голямо нещастие , и учудване , това чувство не е постоянно и вечно ,защото човешкият индивид , като биологична единица , има нужда да се възпроизвежда с най-голям брой партньори. Първо се получава физическо привличане от един партньор , след това от друг и така нататък. Това до дук си е чисто физическата страна на въпроса / и то доста отгоре , отгоре разгледана / , наричаща се естествен подбор и е свързана с еволюцията на вида. В човешките взаимоотношения се прокрадват и други чувста / така да го наречем / . Като мислещи и съзнаващи същества , ние сме способни до известна степен да се преборим с инстинктите си и да потиснем желанието да подкачаме от партньор на партньор , което междувпрочем в повечето случаи води до морална неудовлетвореност /главно поради липсата на сигурност и необходимостта от близък човек/ . От гледна точка на това, че мислим , можем съвсем спокойно да заявим ,че има втори аспект в човешките взаимоотношения - чувствата / повечето хора бъркат физическото привличане с любов - за най-голямо тяхно нещастие /. Та да прекратим до известна степен всеобщоизвестната лекция и да преминем към въпроса. Съществува ли истинска любов - разбирасе ,че съществува . Работата е там ,че тя не е нещо , което пада от тавана и си се люлее на полилея , чакайки да го грабнеш - тя има съвсем друго естество. Истинската любов представлява смесица от двете основни "чувства" , които изброих по-горе - ще ги нарека с простите им и всеизвесни наименования / макар и до известна степен грешни / - физическо привличане и приятелство. В един или друг етап от връзката физическото привличане започва да изчезва , но ако е налице другото нещо - приятелството , съществува доста добра възможност двата индивида да не се разделят , а да си се "обичат" още дъъъълги години. Тук ,разбира се , се прибавя и фактора "привързаност" , който се създава с течение на времето. Та , не си правете илюзии ,че истинската любов е да намериш половинката , която ти паста на 100% - такова нещо няма и не го търсете. Всъщност теоретично е възможно , но по сврета има около 2,6 милиарда мъже и 2,4 милиарда жени - вървете да си търсите половинката ... В една връзка компромисът и взаимното нагаждане е едно от най-важните неща. Ако у човек не съществува нагласата да прави компромиси , значи у него не съществува нагласата и да обича... Ако гледате само външността на хората и колко готини гърди/ респективно дупета / имали те и се водите по "свиващият ви се стомах" - не си правете илюзии ,че сте намерили правилния човек. Важно е ,когато си с него, да се чувстваш спокоен и сигурен - да можеш да му кажеш най-големите си проблеми ,а не да търчиш при други хора и да разправяш какъв страхотен секс сте правили или нещо от сорта ... Уффф поолях се май - еми това е - Good Luck ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.