Jump to content
BulForum.com

Remote Desktop Connection Android to PC


vikktor

Recommended Posts

Microsoft имат официален клиент за Android, който работи перфектно. Дисплейът на телефон може да бъде тъч скрийн за Windows, но може да се контролира и мишката. Клавиатурата също работи.

Работи и с bluetooth клавиатура, закачена за Android. Но не мога да накарам кирилицата да работи.

Въпросът ми е някой успявал ли е и с кое приложение. Някакви идеи? 

Link to comment
Share on other sites

Решение:
Изведнъж се сетих за Teamviewer и си помислих, че понеже се занимават много дълго в тая област, че ще се оправят по-добре от Microsoft. 

Прав бях, Teamviewer успява да изпрати кирилишки сигнали и те се визуализират успешно като такива на windows 10. 

 

Teamviewr vs Microsoft = 1:0

самият факт, че RD Client е производство на Microsoft, а не могат с него да използват Windows на 100%, говори много. Понякога е по-добре да правиш едно нещо, но качествено, отколкото много неща, колкото да ги има.

Link to comment
Share on other sites

Сега идва ред да откриеш, че тиймвюъра скоро почва да ти изписва съобщения за комерсиално ползване и след още малко време почва да реже сесиите на 1 минута с пауза от 15 минути ;)

Оня ден ти прочетох поста, но останах с впечатление, че държиш да ползваш уиндоуския продукт. Не, че е лош, но има особености.

Съвет: пробвай RealVNC или Remote Utilities. Втория изпробвано прехвърля клипборда идентично на TW, но не съм пробвал кирилица.

Link to comment
Share on other sites

Сега пробвах с Ремоте десктоп от телефона (Андроид), както и с VNC пак от него - нямам проблем никакъв да въвеждам и на кирилица и от двете.

Все пак VNC ми е по-удобен като цяло.

 

P.S. Макар в случая да не е такъв, съм съгласен че по принцип голяма част продукти на М$ са ла*на, вкл. вградените в Windows. Същото важи даже с по-голяма степен за гугъл, за Оракъл, както и за всички големи корпорации.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...