Jump to content
BulForum.com

мрежово оборудване


exabyte

Recommended Posts

Къде в Пловдив може да се закупи на дребно неща като: клещи за кримпване , маркери за кабел и общо взето малко по-специфични мрежарски работи? 

Link to comment
Share on other sites

Викиват, клещи и кабели имат със сигурност.

Ще мина от там да видя какво предлагат.

 

Странно, но нямат нито тестер RJ11/RJ45, нито кабелни маркери. Излиза, че в Пловдив явно е малко търсенето и няма нито една фирма която да поддържа богат асортимент.

 

Преди взимахме от "Левъл Плюс" (на Капитан Райчо), но се оказа, че от няколко години и те са преустановили бизнеса с мрежи.

Link to comment
Share on other sites

тестера е възможно най-базов - с диодчетата. маркери не си казал какво търсиш но можеш да пробваш при електричарите: тмт-елком или филкаб дали няма да изскочат с баркод принтер/четец или принтер за етикети.

за измервателни уреди за ЛАН , т.е. нещо по-сложно като TDR,  сертификатор или подобни нещица: www.ic-intracom.bg например.

има и една камара други софийски магазини.

Link to comment
Share on other sites

Първо там пробвах - ТМТ. Нямат дори тестери.

Трябва ми нещо съвсем стандартно и базово, което да носи на хвърляне :) Маркери - без значение, но не е работа за принтер, защото ще е еднократно за... 100тина кабела.

Да, в крайна сметка ги поръчахме от там.

Link to comment
Share on other sites

ако ще ги пишеш на ръка пробвай електричарските "бананки" или кабелни маркери, върху които може да се пише и с химикал.  или директно с тънък перманентен маркер върху кабела ако пишеш красиво :)

а може просто да сложиш номерца преди да кримпнеш. Пак при електричарите: Ако няма във ТМТ или ФИЛКАБА, пробвай във Вал Електрик ( имаха магазин на Кукленско шосе, отбивката за автоелектроника, както и в ДЕКОМ-центъра на Брезовско шосе). Вайдбул/Кукленско шосе/ също имат със сигурност.

ако ще е с поръчка: примерпример 2

Друг вариант ти е кабелна стяжка с етикет - на главата на стяжката има пластмасова плочка за писане.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...