Jump to content
BulForum.com

Високи Температури на Лаптоп !!!


reno

Recommended Posts

Здравейте Колеги

Лаптопът ми е внос от Щатите модела е Тошиба и температурата в нормално използване (Нет,скайп,филм,музика) е около 100 градуса на целзий, иначе главно си го използвам на игри (новите игри мии вървят много добре... Evil Within,,,Crysis3,,,т.н) при игри стига до 140 градиса.

  

от какво може да се случи ????

Термо пастата е сменена преди 3 или 4 месеца 

 

Link to comment
Share on other sites

Тогава направи следния опит - вземи прахосмукачката и когато е най-нагрят започни да смучиш въздух от процепите на вентилатора. Ако температурата падне рязко и всичко се нормализира - спомни си какво съм ти написал в предния си отговор ;)


Ако обаче не иска да пада така бързо - пастата дето са ти я сложили или не става или са я мазали с мистрията - да има.

Link to comment
Share on other sites

Този трик с бързото падане пак се получава....

Значи кат играя свалям прозорчето само да проверя колко градуса е станало че от клавятурата усещам топлина и гледам 130/140

ALT+DEL и след 5 10 секунди пак е 100/110

Link to comment
Share on other sites

Щом вентилатора работи,термопастата не охлажда ;) Моят лаптоп го бях дал на колегата @Host да го изчисти.И видеото прегряваше след това.Оказа се че пластинките,които уж трябва да заместват термопастата и да охлаждат не си вършат работата.Та той набута термопаста и заспа :) Над 70 градуса не вдига :P 

Link to comment
Share on other sites

Само да споделя относно добрия контакт на процесора и радиатора (примерът е за десктоп машина, но важи и за лаптоп). Преди време бях спретнал една машинка с процесор на с.775 - работеше си идеално до едно време, когато още 15-тина секунди след първоначално включване започна да изключва. Тогава пуснах дори тема-въпрос (благодаря на всички, които писаха със съвети там), но поради липса на време зарязах опитите с машинката за по-добри времена. Снощи останах малко по-свободен и реших да се пробвам да я  съживя отново - махнах охлаждането и понеже се крепи на дъното с някакви скапани пластмасови щифтове, направи ми впечатление, че единият щифт леко се е измъкнал и не стяга както трябва. Имах друг такъв щифт, намазах отново процесора с паста, смених щифта и закрепих охлаждането. Машинката си тръгна идеално, температурата на CPU-то си е идеална и т.н. Не съм и предполагал, че от изключен компютър на стайна температура...само 10-15 секунди след това при лош контакт процесорът може да се загрее до точката на самоизключване.

Link to comment
Share on other sites

Искам само дълбоко да подчертая, че въртенето на вентилатора не означава, че той работи като нов! Износване на лагере, събирането на мръсотии води до понижаване на оборотите вследствие на което и недостатъчно охлаждане. Написал съм съвсем ясно какво трябва да се направи за да се установи със 100% точност причината за прегряване. Ако това ви се вижда налудничаво или абстрактно, по-добре си дайте лаптопа на майстор :)


Липсата на инертност в случая обаче клони към смяна на паста.

Link to comment
Share on other sites

А вместо прахосмукачка може една aida64 от замунда да си пусне, ако при як товар (има си вграден тест) не вдига над 3к оборота... Вентилатора е пътник. Ако вдига, а не пада температурата... Има отлагания по радиаторните ребра и/или термопастата е валат.

 

http:// http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A8-Series A8-4500M.html

 

И виж с друг софт температурата... Че 140гр, при t max 100...нещо странно ми се види.

 

Link to comment
Share on other sites

Тази температура не е реална, почти всички лаптопи при 105 градуса целзии ще се изключат. Напълно е възможно за 3-4 месеца да се образува плътна преграда от боклуци между вентилатора и охладителя и единствено разглобяване и почистване с четка на ръка ще реши проблема. Има и много малка вероятност на самия пасивен охладител да му е изтекъл газа.

Link to comment
Share on other sites

Занеси го в някой сервиз, щото нещо не се справяш. Какви са тия скрийнове? Защо не дадеш температурите? Защо само по 1мин тест?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...