Jump to content
BulForum.com

Избор на блиндирана врата


Recommended Posts

Реших да си сложа допълнителна метална врата  вкъщи, но съм затруднен с изборът. Търся, нещо качествено, предвидил съм само за вратата 1000 лв, (за ключалките отделно) може и повече стига да си струва. Ще съм благодарен, ако някои може да помогне със съвет за фирма или майстор в Пловдив. :))

Link to comment
Share on other sites

За тия пари можеш да си вземеш чудесна врата от СОЛИД. Още 200 отгоре и ще е с италианска касова брава с 16 секрета.  

Link to comment
Share on other sites

За тия пари слагай на "солид" нямат грешка а и какви секрети имат...не си ли им влизал в магазините да ти направят демонстрация?

Има друга тема в която се коментират фирми.И аз тръгнах като тебе с хилядарката но много мнения чух и клипове изгледах и накрая сложих обикновенна желязна врата за 250 лв направиха ми я по поръчка .

Link to comment
Share on other sites

 

Благодаря момчета, днес бях да гледам вратите на Солид, наистина са добри, но за моят случай не са подходящи. Живея в панелен апартамент и всички врати, включително и входната са с метални каси поставени при изливането на панела, ширината е 80 см, ако избера врата на Солид, отворът ще стане 70 см, което е малко и трябва да се кърти.   И  сега имам блиндирана врата поставена в края на 90 те която се отваря на вътре, желанието ми е да я запазя и да имам втора, която се отваря навън.  И накрая, kodi молбата ми е, сподели къде си  поръчал врата. Късно видях, че има тема за врати и обков, и  молбата ми към RaptoR е, ако не представлява голям проблем, да пренесе мненията във въпросната тема, а тази да изтрие.

 

Link to comment
Share on other sites

С условието да не се сменя касата, едва ли ще намериш сериозна врата. Честно казано и старата ти не ми е ясно как е сложена...да не би да е само крило?

 

Само увеличена сигурност ли целта на упражнението или има и нещо друго?

Link to comment
Share on other sites

Може и крило да е, не зная не съм специалист, поставена е преди мен. Фиксирана и за стената от вътрешната страна.

Само увеличена сигурност ли целта на упражнението или има и нещо друго?

 

Това е  причината, искам да имам две врати.
Link to comment
Share on other sites

Хайде да пуснеш снимки викам аз, че нещо не се връзват нещата. Моята врата на СОЛИД е 90 см... В монолитен блок от 1979. Как така метални каси? Такова нещо за пръв път чувам. И то в панелни апартаменти?!?!? Снимки, моля...

Link to comment
Share on other sites

В панелите касите на вратите са вградени. Така са ги правили за по-лесно. Проблема е, после че или трябва да се кърти панела за да се махне старата каса или да се слага каса в/у каса.

Link to comment
Share on other sites

Сменил съм 4 панелни жилища из София, като в 2 от тях сме правили ремони и сме избивали врати. Мамка му - дори входните бяха боклуци с фазер, да не говоря за интериорните. Ако случайно касата е слепена с бетона, което е само в носещи стени ЕВЕНТУАЛНО, се избива на трески и толкоз. Обикновено са пълна бутафория. Дори тук в апартамента ми в Пловдив, който е монолит тип "пълзящ кофраж", избих вратите без да ги усетя... Какви ще да са тия метални каси ми е много любопитно да видя. Казвам го съвсем сериозно. 

Link to comment
Share on other sites

Не знам, не съм проучвал колко технологии са използвали, но често срещан вариант е бил панела да се е произвеждал директно с касата излята в него. После се монтира панела и само се добавя крилото. Напиши в гугъл и ще видиш колко народ и теми има из форумите от хора дето го имат тоя проблем.

Link to comment
Share on other sites

Именно - има го това малоумие и затова има каси, "сраснати" с бетон, но се цепят на трески и така... Но метални (?!?!?) ни съм чувал, ни съм виждал - признавам си.  

Link to comment
Share on other sites

Off/  В Кючука на част от блоковете касите бяха точно такива - метални + вградени, а ако не се лъжа - дори и в Тракия има такива блокове.

Link to comment
Share on other sites

То това металното, което от тия снимки не мога да преценя кое от двете възможни вариации представлява, не е каса, защото отгоре си има дървена каса. Ще питам колеги дали са го слагали с цел конструктивно заздравяване, но като гледам хоросана, по скоро е било за да се влезе в стандарта на произвежданите врати. 

Link to comment
Share on other sites

Не съм гледал на линка какво е поместил, говорех, че на целия блок (ул. Бугариево 14) касите бяха метални, вградени в панела - нещо, което съм забелязвал и в други панелки, когато съм ходил на гости.

Link to comment
Share on other sites

Имам колега, който се занимава мащабно с основни ремонти. Ще го разпитам, защото няма как да не са срутвали такива апартаменти. От дребните снимки на иначе доста услужливия човек от онзи форум видях, че това са меки U-лайзени - огъвал ги е с лост на ръка. Естествено, типично по български, в коментарите отдолу се намират умници да го критикуват затова, че помага на хората.... Не че и тук не стават подобни работи.

 

Тъй като въпросът с тая врата е явно приключен, темата се затваря. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Тъй като човека си е сложил врата, само да споделя от лични дългогодишни впечатления от ангажимента ми в една охранителна фирма- СОТ,

че от всички разбити обекти в Пловдив, на всички им бяха отключени вратите, че на някой и после заключени. СОЛИД за по  2500-3000лв със всякви екстри, включително и врата със сим карта и гсм модул- димек ако си си забравил ключовете- звъниш на гсм номера и вратата ти се отключва. Естествено само на зададени номера отваря, но и нея я бяха отключили с ключалката. Така че, тези врати са само срещу наркоманчета, циганета и пияници. Ако професионалист реши да влезе- повярвайте ми- ще влезе, въпроса е за 2 или за 5 мин ще я отключи.

Говоря за частни домове, щото но халета и складове е още по-лесно. Дано съм полезен на някой който ще си търси врата и разбере, че и за 300 и за 3000лв - разликата е само колко пари ще се бръкне за нея

Link to comment
Share on other sites

Пълни глупости говориш колега, ТОТАЛНИ глупости. 

 

Принципно всеки един ключар ще ти каже, че няма врата, която да не се отвори. Знаят го и децата. Като изключим обичайните параметри на КАЧЕСТВЕНАТА врата през дългите години употреба, които улесняват живота на собственика, ако си говорим за взлом и престъпления, то има още по-голяма разлика с боклуците от 200-300 лева. Защото едно е да влезнат у вас "с поглед", друго е да им е нужен експерт по ключалките. Едно е да минат все едно врата няма, друго е да им е нужна дълга подготовка за обекта и поне половин час ръчкане на спокойствие, че да минат първата бариера. При мен например като я минат и ще се сблъскат с охранителната система. Така и повече от десет години не са се престрашили в този ми дом. Защо ли? Защото и крадците си правят сметката. Предвид факта, че няма как да излезнат с 5-6 цифрена сума, то цялата операция и риска не си струват - елементарно, Уотсън. НЕ че не е възможно, просто не си струва. А пък махленските апаши могат само да блеят пред тази врата. И не е от най скъпите между другото. 

 

Така че, колега, не разнасяй махленските слухове на сотаджиите (предимно уволнените). Стабилната врата е много важна за всяко едно жилище! Не, тя няма да спре професионални бандити ако те набележат, но е портала към твоята къща, към твоята крепост. Зад нея вече задължително аларма. Има вече и видеонаблюдение и какво ли не като опции, но освен ако не държиш диаманти и кюлчета в гардероба, в един момент скъпите системи се обезсмислят. 

Link to comment
Share on other sites

'' Не, тя няма да спре професионални бандити ако те набележат"-  ето де сам го каза няма да ги спре професионалистите, само мангали и наркомани - за кво спорим не мога да разбера и какви слухове като ти казваш същото? 

"Зад нея вече задължително аларма"- ако ще се слага охранителна система, си слагай талашитена врата и разчитай, че сота ще те опази по тази логика. Значи си купува човек врата за 2800лв, ама щото не е сигурно ,че ще го опази си слага и сот. Е за кво да давам 2800лв, като същата работа върши и врата от 350лв и сот. Друга бира е сота колко пази , ако те набележат, щото примерно ще ти сложат ножа на врата докато ти си отключваш вратата и ще те накарат и сота да спреш. Нито ще си дават зор да ти я разбиват нито да заглушават сота.  Камерите - чакай да ти помогнат, слагам си качулка и найш кога ще разбереш кой съм,  само ще гледаш как се изнася и ще си го имаш записано за спомен.Така че това е мое лично мнение, не карам никой да се съгласява с него или да си хвърля скъпата врата . Всеки сам си решава какво го устройва, а форума е за това да се дават мнения, разни хора-разни идеали. Спокойна вечер.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Нов майстор се появи на хоризонта-железар ,прави врати по копие на скъпите.Май прави всичко за което го извикат:сенници врати на входове,мазета...кой каквото му трябва.Тел. номер и на двамата майстори давам на лични.И двамата работят долу-горе евтино и се съобразяват със всичко.

 

 

 

Аз лично не ,но гледах произведенията му.Старателен е ,сече му пипето и изпипва нещата за да ги направи по-здрави и дурако- устойчиви.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...