Jump to content
BulForum.com

Проблем...но какъв ?

the_one_

Recommended Posts

здр колеги.искам да попитам какво по точно е заминало(процесора или дъното) на стационарният ми комп

когато го пусна изкарва само марката на дъното (foxconn) на екрана и под него функциите pres DEL и pres TAB но никое от тях не работи след натискането за влизането в биоса и забива така

само това се показва на екрана

рамта ,харда и видеото са си наред (пробвани са отделно)

нека някой ако знае нещо по моя въпрос да пише

предварително благодаря

On 7/6/2013 at 1:52 PM, the_one_ said:

здр колеги.искам да попитам какво по точно е заминало(процесора или дъното) на стационарният ми комп

когато го пусна изкарва само марката на дъното (foxconn) на екрана и под него функциите pres DEL и pres TAB но никое от тях не работи след натискането за влизането в биоса и забива така

само това се показва на екрана

рамта ,харда и видеото са си наред (пробвани са отделно)

нека някой ако знае нещо по моя въпрос да пише

предварително благодаря

Според теб, ако е заминал процесора, как ще покаже каквото и да е на монитора?

аз си мисля същото и ме свежда на заключението че е заминало дъното,но просто исках някой с повече познания да го докаже

Наскоро имах същия проблем с един GigaByte - при пускане стига до POST и умира така. Според мен не минава инициализация на някое от устройствата. На моето е бил скапан биос (беше гаранционно, префлашнали са го). При теб може да е идентичен проблема.

@ future - може по принцип и процесор да е. При пускане и инициализация на машината, ако някои от инструкциите на процесора не работят, умира така.

Както е казал Вокса - занули биоса и пробвай.

Отваряш кутията и гледаш дъното. Има една батерия, плоска, като за часовник. Размер колкото монета от 20ст. Вадиш я. Като я извадиш я обръщаш, и я слагаш обратно в гнездото от където си я изкарал и изчакваш няколко секунди. После я вадиш и си я слагаш както трябва.

По кой от двата метода пробва да занулиш биоса? Като окъси батерията или като изкара батерията и натисна копчето няколко пъти?

като окъсих батерията

четох някъде из форума че трябва да стои извадена около 3 минути.и това направих но не стана

явно трябва да пробвам и варианта който ти казваш с натискането на копчето за пускане на компа като е махната батерията

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...