Jump to content
BulForum.com

Данък кола


t_tunchev

Recommended Posts

Колата ми е Опел Вектра 1.6 - 101 коня ,година на производство 1996,данъка ми е 140 лв.,всеки като му кажа се стряска.В интернет проверих и се оказа,че на тази кубатура трябва да е около 30лв. Преди малко говорих с един приятел,платил си данъка за Опел Астра 1.6 (101к) - 23лв. и ми каза,че единствено в Бургас 101 коня влизали в "големия" данък.Тези дни като съм малко по-свободен ще ходя на място да проверя.Откакто е взета колата все се плаща около тази сума.Въпроса ми е има ли хора,които имат същия "проблем" и плащат такава сума за стара кола ? Данъка възоснова на какво се изчислява,година,кубатура ? Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Дънъка на моята е около 200 лв., но тя е с малко повече коне. Странно е, че за твоята плащаш цели 140 и според мен в данъчното са допуснали някаква грешка, когато са й записвали данните. За сверка - за другата ми кола (пасат 90 коня с катализатор) плащам данък около 20 лв. За твоята, хайде да не е 20 лв., ама цели 140 ми се вижда доста сбъркано - не е зле да питаш в самото данъчно защо ти е толкова голям данъка.

Link to comment
Share on other sites

Тунчев, къде си бе, разбойник! laughing1.gif

 

Играеш ли Л2 още? Идвай при нас.

 

За тая кола макар и над 100 коня това са много пари. Аз съм 131 (е тоя единият кон ни струва около 20 лева на година), колата е 2003-та и плащам малко над 190 лева... В началото плащах 300. Така е в Абсурдистан - купуваш нова кола, съсипваш я из коларските ни пътища и те дерат за данък, а селтакът с Джугана, който хем троши пътя, хем трови света плаща 8 лева на година....

Link to comment
Share on other sites

А колко киловата е?

Тук: http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php?upower=101&cbb_kskw=0&cbb_ykoef=2&submit=%CF%F0%EE%E4%FA%EB%E6%E8 - съм цъкнал 101 коня, дава, че данъка е около 40 лева на година..

 

толкова е де...от 102 коня вече е дРъво. ;) А ако е между 0 и 5 години....вече дървото е влезнало...някъде :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...