Jump to content
BulForum.com

Как се разбирате с родителите си?


Recommended Posts

Този топик е породен от моментното ми състояние. А то е - наказан! Наказан съм да не ползвам компютъра,да не гледам телевизия и видео и да не излизам. Също така са ми спрени всички финансови средства, ама аз така и така няма да излизам, пари не ми трябват.

По принцип нямам нищо против наказанията като начин за дисциплиниране и възпитание на децата. Проблемът в случая е, че аз вече не съм дете...Може да ми се присмеете, но аз съм на 20 и съм наказан...Ма няма как да не ми се смеете, то си звучи смешно. Само дето хич не е.

Та въпросът ми е в какви отношения сте с родителите си? Извоювали ли сте си независимост? Ако да, как? Можете ли да спорите с тях или като мен се примирявате с всичко, което ви кажат, колкото и тъпо да е?

Link to comment
Share on other sites

Аз съм в добри отношения с родителите ми!Само са ме наказвали, когато имам ниски оценки в училище! И то наказанието е да не играя през седмицата на компютъра :)(само петък след училище, събота и неделя можех) :) Родителите са ми много добри, защото и аз съм добър :) не права тъпотии като другите деца(аз съм дете, ако не знаете :) )

Аз съм си извоювал независимостта ... от както съм роден B) Как? Ми аз го казах, не върша тъпотии :) Аз не се примерявам като теб ... мога да спора B)

Тебе като са те наказали не ми е смешно, а много странно! На 20 години ... ти май си редник там :)

Та, за какво са те наказали? :)

Моите родители са най-добрите! Няма по-добри от тях! :) Както казах по-нагоре-само за у-ще ми се карат!

Разбираме се перфектно!

Link to comment
Share on other sites

и аз много често съм наказан, но само на приказки. наказват ме, но като ги няма в къщи кой да спазва наказанието :) ,а то най-често е да не сядам на компа в редки случаи да не излизам

а за споренето - спора и то доста, особено с майка ми. пред баща ми не смея да споря защото е страшен :)

иначе нямам много проблеми с наще

Link to comment
Share on other sites

Ами мен отдавна не са ме наказвали, но това е защото съм дубло момичинци :D А иначе..не съм извоювала никава зависимост :angry: нооо се работи по въпроса и това ще стане съвсем скоро ;) Според мен наистина човек на нашите години Zerghathul :P има огромна нужда от това да бъде независим,да разполага със собствените си пари, да взима собствени решения и да търпи последиците от тях. Всички изброени според мен биха изградили силен характер, различен от този на маминото момченце/момиченце. :wir

 

Btw Zerghathul ти за какво си наказан? :P

Link to comment
Share on other sites

Номера е като те накажат да им се направиш на сърдит и нещастен, да се почувстат виновни :D Следващия път като искат да те накажат ще се замислят :) А ако добавиш и едно "Няма да се повтори, мамо(тате)" забрави за наказанието B)

Link to comment
Share on other sites

ами аз съм на 15 ... може би от 2-3 години не съм наказван .. та по темата според мен чисто и прости не трябва да се държим към тях като "богове" .. когато излизам казвам : " Излизам чао " и толкова " дай ми 2 лева " и пак толкова :) не казвам ,че не трябва да има уважение по между ви просто те трябва да разберат ,че ти имаш равни права с тях (т.е. и ти си човек ) сега на тези години ако пробваш моя номер едва ли ще стане тъй като те вече са свикнали как да се държат с теб ! Докато си в тяхната къща те ще властват над нея :) Махаш се махат се и проблемите

 

П.С. дедазнам ,но нашите от давна не ми се карат за оценките .. :) ( е само ,ако имам 6 2ки една след дръга може да се скарат , но досега съм нямал :P

Link to comment
Share on other sites

До ся през моя 17г. живот никога не са ме наказвали и сигорно тва никога няма да стане ;) Много често спорим и се карам с маиката,ама аз съм виновен,защото е юркам постоянно :D Свободата си я имам,никога не съм имал вечерн час,те ми имат доверие постоянно сам ме оставят по за николко дена,сега и на море ще хода с прятели.Общо взето се разбирам с родителите си.

Link to comment
Share on other sites

samo det poniakoga za 2-kite sa karat ama tva e drugo ina4e ni7yo ne mi zabraniavat i si prava kot si iskam :)

И на мен само за това ми се карат, но не мога да играя на компа :)

Link to comment
Share on other sites

az niamam problem za6toto sum malko golemi4uk da me nakazvat ama nikoga sum niamal problem s roditelite mi. po4ti sum samostoiatelen ot 8-mi klas i me imat za porasnal ot maluk. edin suvet. slu6aite roditelite si po malkite priateli. nikoga niama da vi podevedat ili ne6to takova. samo mogat da vi pomagat. za va6e dobro e. kato slu6ate 6te ste vinagi pred kompiutara i niama da se li6avate ot tova udovolstvie internet B) B) B)

Link to comment
Share on other sites

Аз съм супер доволен от моите родители защото дори и да се караме никога не ми забраняват нищо (в 99,9% от случаите ;) ), но това е така можеби защото имам по-голям брат (аз съм на 14 (тази година пражя 15) а тои е на 23).Преди като е бил на моите години нон-стоп е бил наказан (защото е много послушен разбирасе ;) ) и та работата е там че на мен не ми забраняват почти нищо защото вече са претръпнали покрай брат ми.Такаче големите братя и сестри RULZ ;) :P

Link to comment
Share on other sites

ми с мойте родители нямам проблеми кажи-речи.разбрани хора са...говорим си свободно на всякакви теми...:)горе-долу ми зачитат мнението...но като всички останали и те от време на време са направо непоносими. ;)един приятел преди време ми даде много хубав съвет:когато те накарат да ходиш с тях някъде..а на теб не ти се ходи,просто им казваш 4е няма да отидеш с тях.да видим дали щете накарат насила :)

Link to comment
Share on other sites

разбирам се с мама и тати отлично! но защото не им давам повод. карат ми се само когато скрия оценки. проблема ми е, че знам че няма да направят голям панаир за слабата оцеенка , а за това че не съм казал. но аз си продължавам да крия 4-ките. само дето не мога да извуювам от тях да се прибирам по-късно. много гадно! преди време ми даваха само до 9 30 (аз съм на 15 и нещо) - ебавка! но в последно време се поотпускат и не ме гледат много, само да им се обадя къде3 съм, що съм и са доволни. абе свестни хора са, в мен е проблема понякога:)

 

и колега, за какво са те наказали така?

Link to comment
Share on other sites

voub6te ne namiram za sme6no 4e si nakazan 6tot as sam na 21 i pak me nakazvat da ne gledan tv da ne igraq na kompa i na men mi sporat finansite,ma tva 6tot prekasnah edna godina i sq mai pak 6a prekasvam,ma kakto i da e koi ti spazva nakazaniqta.ee sq malko kofti bes finansi, ma ko da se pravi

Link to comment
Share on other sites

Не успях да си взема изпита по електротехника, затова сега съм заточен :)

Като се замисля това ми е второто наказание през живота - първия път беше когато за малко не счупих ръката на брат ми. Иначе не съм им давал повод - и аз съм много дубличк, питайте Лайффийл ако не ми вярвате :) Само че майка ми е перфекционист, не е имала оценка под 6 и изисква същото и от мен.

Ако не броим караниците, свързани с учението, мога да кажа, че сме в перфектни отношения с нашите. Само дано баба ми не ме издаде, че съм бил на компютъра, докато са на работа :D Отивам да я подкупвам!!! Предполагам, че до четвъртък, когато ми е следващия изпит, наказанието ще бъде отменено и отново ще мога да прекарвам времето си във форума :) :lol:

Link to comment
Share on other sites

пожелаваме ти скорошно спасение от заточението! ще се оправят нещата. майка ми е същата като твоята.:)

Link to comment
Share on other sites

Edinstvenoto,koeto sum razbrala ot otno6eniata s roditelite mi e,4e ne triabva nikoga da gi luge6/pone te taka da si misliat/ i kogato ima niakakuv problem,siada6 i razgovaria6 sus tiah spokoino i obiasniava6 svoiata gledna to4ka.Dori i da ne sa suglasni vse pak triabva da proymeiat ,4e ve4e ne si maluk.A i ti triabva da dokage6 sus deistviata si,4e tova e taka.Opitai da pogovori6 s tiah.YSPEH :)

Link to comment
Share on other sites

Само дано баба ми не ме издаде, че съм бил на компютъра, докато са на работа  :D Отивам да я подкупвам!!!

хахахахахаха абсолютно същото е при мен обаче подкупването на бабки не е много лесно

 

Такаче големите братя и сестри RULZ

а малките братя и особено сестри SUXXX щото най-често заради нея съм наказан просто ме изкарва от нерви и аз като кресна и пристига майката с наказанията B)

Link to comment
Share on other sites

Значи аз съм късметлийка в тва отношение понеже като ме скъсаха на латински..баща ми ми се пресмя ;) , а майка ми ме почерпи със сухи пастички и ябълки :P :D Иначе докато бех в училище майка ми също изискваше много от мен и аз не винаги се представях блестящо...е ..тогава не ме черпеще...хъх...нещо й става на тая жена сега като се замисля... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Едно време, преди 7-8 г. и мен ме "наказваха" да не играя на Warkraft II, като ми заключваха РС с онези малки ключета на кутията, ама аз я отварях и измъквах кабелчето на ключа от дъното и пак цъках ;) . Ама 20 г. са доста за наказания не за друго ама е доста късно да ти уври главата чрез такива методи. Иди в казарма, намери си работа или стани студент за да им докажеш, че не си вече малкият smirnoff-чо!!! Успех.

Link to comment
Share on other sites

Иди в казарма, намери си работа или стани студент за да им докажеш, че не си вече малкият smirnoff-чо!!! Успех.

__Smirnoff__ и на луната да живее майка му ше дойде и ще му лепи една присъда пък ако ще и да е колонизирал целия спътник

 

 

 

Що се отнася до Zerghathul пич ами просто незнам.Аз съм да 19 вече и не,че в къщи никой неможе нищо да ми каже ама ... не съм лежал сигорно от 7-8 клас.

Много ми е интересно какво ще постигнат с наказания на твоята възраст ?!

А __Smirnoff__ един път ми прати един много интересен SMS точно след последното му наказание :Наказан съм щото не било подредено."А сестра ми трябваше да подреди.Тая е бахти козата.Ма мен някой ден ще ме съдят затройно убийство"

Link to comment
Share on other sites

Аз като се замисля приключих с наказанията към 7 клас.След това започна да ми идва акъл в главата и мама и татко решиха,че и сам ще се справям.Та до сега се справям добре-никого не съм убил,ограбил и прочие.Абе културен гражданин/с малки изключения/.И нашите ми имат доверие,та живеем си добре.Е спорим,дори понякога печеля/само баща ми като не участва/.Нали знаете как е с момчетата-бащите винаги се мислят за гениални,а синовете им са леко с две леви ръце.Ама какво да се прави,то това си е за цял живот.Та Zerghatul ти май си карък,не е хубаво да те накажат на 20,трябва да се поскараш с тези хора,щото така след 10 години може пак да си наказан/шегувам се,не след 10,но след 5/.Бъди им малко в опозиция и скоро ще забравят наказанията.Е трябва и да си добър де,не да ти махнат ареста и ти да излезеш и да счупиш носа на Митко от съседния вход:)

 

ДЕРЗАЙ МЕН!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...