Jump to content
BulForum.com

Паметник на загиналите османски войни


Teddy-King

Трябва ли според вас в България да бъде построен паметник на загиналите османски войни?  

175 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Комитетът за войнишките паметници се опитва да прокара шокираща инициатива - да бъде поставена мраморна плоча на Шипка в памет на загиналите по време на Руско-турската война 14 000 турски войници и техния предводител Вейсел паша.

 

Хайде кажете си мнението по тая тема, която се завъртя по медиите. Мислите ли, че това е нормално? Ние българи ли сме, и какво означава да си българин?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 191
  • Created
  • Last Reply

незнам на кой е тази "хитра" идея обаче не я одобрявам изобщо.Как ще правим паметник на някви лайнари дето са ни държали 500 години под робство ? Колко тъп трябва да си че да го направиш тва ? Да направат в Турция не тук :angry:

 

извинявам се че на някои места използвам малко по груби думи и изрази

да не зема да получа някой warn :P

Link to comment
Share on other sites

Да не сме луди ??? И паметник ще им строим ... Това съм го изпуснал и сега виждам ,че е било за добро ... Дайте направо и паметник на Хитлер да издигнем или знам ли ... / нищо,че нещата са различни / ...

Link to comment
Share on other sites

Е то само тва си нямаме построиха паметник на някъф дето уж основал града ся и паметник на рязаните за гдето са ни държали под робство 500 години то бива бива ама тва си е подигравка то паметниците на загиналите руси и смели опълченци са изкрадени а ние вместо да реставрираме някои от тях и да поостроим нови да фанем да пляснем някаф измилен....

 

бтв Тва за Хитлер няма особена връзка но негов е по-добре отколкото това все пак той не ни е изтезавал и измъчвал и т.н.

 

ПС: извинявам се за начина ми на изказване обаче съм националист и патриот по душа и подобни глупости ме дразнят страшно много.

Link to comment
Share on other sites

В никакъв случай :angry1 това е подигравка :sick само на луд може да му хрумне такава глупост :devil(това е равносилно на държавна измяна)

 

PS:Собственоръчно се заемам да го взривя, ако някога някой идиот направи такова нещо :evil

Link to comment
Share on other sites

PS:Собственоръчно се заемам да го взривя, ако някога някой идиот направи такова нещо :еvil

аз пък ще ти помогна ;) само да направат някъв такъв "паметник" и ми прати ЛС и ще направим нещо по въпроса

 

Teddy-King на Шипка ? :angry1 :angry:

от къде го чу тва ? само като идея ли е или са решили вече да го реализират ?

Link to comment
Share on other sites

Slain, по телевизията се говори. Сега се обсъжда дали да се прави. Ама доста сериозни намерения имат.

Link to comment
Share on other sites

Това е подигравка.Подигравка с достоинството ни като народ.Подигравка с паметта на загиналите воини.Ужас.На кои му хрумват тия неща ве :confused

Link to comment
Share on other sites

Това е поредната глупост, щукнала в някоя умопобъркана кратуна на 'великите' ни управници! С огромна лекота разрушиха паметници на културата за това, че 'напомняли' за Русия и комунизма :confused . Помним какъв смях беше, когато се опитваха да бутнат Мавзолея в София. А сега какво става искат да станат още по-смешни. Тези хора нямат никакъв национален дух. Те на кого искат да се харесат??? Изобщо нормални ли са :blink: :wacko: И какво, от не знам колко години се опитват да бутнат един символ като Альоша, какво като е символ на руския войник, нали те са ни освободили, и за какво, за да напълнат България с паметници на тези изверги, които са обикаляли българските земи... Тази работа няма да стане...Ами да вземат да издигнат паметник на всеки геройски загинал изнасилвач, всеки геройски загинал убиец, защо не вдигнат паметници на всичките ни мутри и те са хора и те с пот по челото изкарват хляба си и много от тях загиват 'достойно' и геройски

Много власт нещо им дадохме на тия турци дето са в управлението!!!Ами то пълно с какви ли не във властта, но не и с истински българи. И да вземат да се опомнят малко, че наистина стават смешни (много меко казано) те направо си се подиграват с България

Много ми е интересно на кого е тази 'блестяща' идея :sick

Link to comment
Share on other sites

аз пък ще ти помогна ;) само да направат някъв такъв "паметник" и ми прати ЛС и ще направим нещо по въпроса

 

Teddy-King  на Шипка ?  :angry1  :angry:

от къде го чу тва ? само като идея ли е или са решили вече да го реализират ?

Нямаш проблем ако тая глупост наистина е на сериозно :angry1 :confused ще има голяма заря :punk (вероятноста да се самовзривим е малка но не е нулева :woot все пак от доста време несъм се занимавал с това но мисля, че ще се справим) :bgrin: По интересно ми е кой го е предложил това и с какъв акъл изобщо как може на един БЪЛГАРИН да му мине това през главата :confused :confused :confused

Link to comment
Share on other sites

Научих името на РОДООТСТЪПНИКА :angry1 :sick Здарвко Зафиров :sick утре ще говори за това по БТВ в "Тази сутрин" заедно с замесник кмета на Пловдив и директора на "Военноисторическия музей"

Link to comment
Share on other sites

да построят бе :lol: нямам нищо против.десет паметника да дигнат ако искат.обаче да не се чудят ако някой тъмен събект си набави малко експлозиви и ги взриви тия паметници.мамка им депесарса тяхна-в българия да си намериш експлозиви не е хич,ама хич трудно-да строят ако искат

Link to comment
Share on other sites

И какъв ще е този паметник - турски войник заколва български революционер ли ? Това е подигравка с България като нация. Баси нямаме ли ценности вече в тая държава или всеки мисли само за пари ....

Link to comment
Share on other sites

Научих името на РОДООТСТЪПНИКА :angry1    :sick Здарвко Зафиров :sick  утре ще говори за това по БТВ в "Тази сутрин" заедно с замесник кмета на Пловдив и директора на "Военноисторическия музей"

Неразбрах само дали замесник кмета и директора на музея са за или против но доколкото познавам втория мисля, че той ще е твърдо против(както би трябвало да е всеки един Българин) :)

 

ЕDIT:Замесник кмета на Пловдив е Здравко Зафиров :sick който е и председател на комитета измислил тая глупост :angry1 (извинявам се за допуснатите несъотвтствия по горе) ;)

Link to comment
Share on other sites

Ето ви повече информация http://www.segabg.com/22062004/p0010001.asp

 

Обърнете внимание кой е инициатора и от коя партия е.Поредният родоотстъпнически акт.Ей за такива неща мразя СДС и седерастите.

Link to comment
Share on other sites

Рядко се включвам в дискусиите във форума, въпреки че ги следя, но тази тема наистина ме ЯДОСА!

Аз лично смятам, че построяването на подобен паметник където и да било на територията на Република България е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ! (и това е най-мекото, което мога да кажа).

Да издигаш паметник на гадове, които са УБИВАЛИ народа ти в продължение на векове! Изроди, заради които сега има градове-паметници като Батак и Перущица е направо подигравка с паметта на този народ и едва ли наситна може да се допусне подобна .... ГРЕШКА!

Мислех за паметника на Филип ІІ Македонски и не съм сигурен в пренката си, защото той е спорна личност, но в турската военна сган от онези времена няма нищо спорно! ТАКЪВ ПАМЕТНИК НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!

Не ме разбирайте погрешно! Нямам нищо против Турция или турците сега! Даже имам приятели - турци! Това дава още по-силна позиция на изказването ми!

Link to comment
Share on other sites

Изобщо не би ме учудила подобна постъпка от "българските" управници, за които ние сме гласували и сме си ги избрали да ни управляват (срам)- та точно те преди известно време казаха, че Турско Иго (или Робство) в България не е имало, а е имало Османско присъствие на наша територия!

Това наистина ще е безобразие и подигравка с нашата история! Ха, при това не къде, а точно на Шипка?! Боже опази!

Link to comment
Share on other sites

Кви турци ве, кви паметници??????

 

Аз ще съм първия който ще отиде на ШИПКА и единственият начин да ме махнат от там е да ме арестуват.

 

Според мен 5 пъти повече тъци да бяха умряли, трябва да се направят още 5 паметника на хората дето са ги избили.

 

Даже на всеки дето е утрепал турчин - паметник.

 

И вземете я затворете тази тема - щото ще има много "warn" от нея.

 

 

това са хората които ни управляват:

 

1.Алиосман Ибраим Имамов

 

2.Ахмед Демир Доган

 

3.Ахмед Юсеин Юсеин

 

4.Джевет Ибрям Чакъров

 

5.Емел Етем Тошкова

 

6.Исмет Яшаров Саралииски

 

7.Касим Исмаил Дал

 

8.Кемал Еюп Адил

 

9.Лютви Ахмед Местан

 

10.Мустафа Зинал Хасан

 

11.Наим Иляз Наим

 

12.Несрин Мустафа Узун

 

13.Рамадан Байрам Аталай

 

14.Расим Муса Сеидахмет

 

15.Ремзи Дурмуш Осман

 

16.Хасан Ахмед Адемов

 

17.Хюсеин Ниязи Чауш

 

18.Четин Хюсеин Казак

 

19.Юнал Тасим Тасим

 

20.Юнал Саид Лютфи

 

 

Дали са българи?????

 

това са 8,33% от народните ни избранници

Link to comment
Share on other sites

бе нека си строят бее-шипка да не я пазат с минни полета и телени мрежи? :evil

Абе те не трябва да стъпват там на посещение - ти ще им даваш да строят

Link to comment
Share on other sites

бе нека си ходят бе-нека си строят като толкова искат.малко са нещата който ще удържат на половин килце експлозив :evil тяхната мамица депесарска :angry1

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...