Jump to content
BulForum.com

Предложение за убунту


gavreto

Recommended Posts

Произволно от последните 4 години ще свърши работа, просто после направи ъпдейт до последното.

 

ПС Има си раздел за тия работи, точно под този.

Link to comment
Share on other sites

Препоръчвам 9.04. От опитите ми - един от най-стабилните releas-и. 10.04 от личен опит ти казвам, че е доста немърливо направена, с много недоизпипани неща, и ако си нов във линукс - ще ти скъса нервите и може да те откаже от linux завинаги.

 

И все пак си има цял раздел за Linux базирани операционни системи.

Link to comment
Share on other sites

Подкрепям Пешо с две ръце! Последно на 10.04 се мъчих да си конфигурирам MySQL сървър като се оказа, че има някакъв шибан бъг, който е репортнат, но е с нисък приоритет и ще го правят не знам си кога си. След това даунгрейднах до 9.04 и всичко тръгна от раз, така че и моят съвет е да слагаш 9.04pirate.gif

 

:пп 10.10 излиза скоро, ама и то не се знае ква стока ще еph34r.gif

Link to comment
Share on other sites

Щом е за "зарибявка" може да го инсталираш s wubi, тоест паралелно с windows-a, като файл на ntfs файловата система, без да засягаш самата инсталация на windows или хардовете.

 

И пак... 9.04, другото предимнство е, че 9.04 има възможност да се прехвърли от wubi инсталация на реален хард ако решиш да го ползваш като основна ОС. По-новите версии още не могат да правят това.

А, единственият недостатък на wubi инсталацията е, че работи малко по-бавно от към четене и писане на файлове, точно поради факта, че се използва виртуален хард.

WubiGuide

 

С 10.04 имах проблеми със сплаш логото, звуковите драйвери и на всичкото отгоре хангваше, което беше свързано нещо с файловите системи, като цяло много бъгове и други неприятни неща.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...