Jump to content
BulForum.com

Кой си връща билетчето в марширутката?


Pisach

Кой си връща билетчето в марширутката?  

76 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Абе каква е тази криво разбрана солидалност?? На мен никой нищо не ми връща по дяволите! :angry1 Гледам ги хората връщат си билетчетат, а аз се разправям с шофьора да си ми даде моето, щото съм седнал до него и той се ослушва!! Само аз ли съм не състрадателен и кораводушен?

Link to comment
Share on other sites

Pisach: Нищо лично, но кажи ми защо бе необходима тази тема - за да разбереш дали си "не състрадателен и кораводушен" или защото си загрижен за фирмите - превозвачи, на които са самите маршрутки, че шофьорите ги крадат? Не мога да разбера!

Link to comment
Share on other sites

Ха,не мисля,че е нормално да си връщаш билетчето.Аз не пътувам с маршрутки,но не виждам къде е логиката.Да не би ти като му върнеш билетчето,той да ти върне 30 ст.?Щото така би трябвало да е,нали?

Не искам да излиза,че съм гадна или скръндза,ама... :blink:

Link to comment
Share on other sites

TAZ ти май не си вникнал във въпроса. Те не могат да крадът ако всеки клиент си получава билета! Интересувам се дали сред интелигентни хора като нас в този форум ;) има такива, които се преебават доброволно, като си мислят, че правят добро?

Link to comment
Share on other sites

Аз също не връщам билети,баси по 50 стотинки за билет давам и ще го върна-нееееееее е отговорът.Щото като дам 1-2 кинта за билети и ми става черно пред очите.Затова не връщайте билети,те са си ваши или пък просто не използвайте МПС,в които трабва да си купиш билет:)

Link to comment
Share on other sites

Pisach: Да благодаря ти за прямотата, разбрах вече какво мнение и впечатление съм създал! Но по пътя на логиката - ако даден индивид си върне билетчето на шофьора - то той му предостъпва правото да го препродаде. Вечерта или сутринта (не зная кога един шофьор-на-маршрутка се отчита във Фирмата - превозвач), когато този същия шофьор-на-маршрутка си върне кочана с продадените билети, определено не отчита и парите на тези билетчета, които ги е препродал - нали?

Иначе - да, шофьорите-на-маршрутки - не могат да ощетяват фирмите, ако всеки един от тези, които използват услугите на маршрутките си задържат билетчетата! Но тук вече засягаме друга тема - възпитание и манталитет.

Моля те само да не отвориш нова тема (която засяга останалата част от "интелигентните хора, като нас, в този форум", които не използват услугите на маршрутните таксита) - "Кой дава на ръка пари на полицаите, като го спрат за нарушение", защото смисалът на тези теми е почти един и същ! Благодаря ти и дано намериш отговор на въпросите си. ;)

Link to comment
Share on other sites

TAZ: никакво впечатление не си създал и въпроса е принципен, а аз просто изках да дам тема на размисъл на хората, които го правят (ако има такива тук). На мен си ми е ясно, а то си е и логично какво трябва да се прави с билета.....

Link to comment
Share on other sites

Никога не бих го върнал. Даже в 4-ката го видях тоя филм. Качвам се па предпоследна спирка преди ПУ нова сграда. Първо ми дадоха билет, който беше от две различни части и си личеше по номерата на сериите. После на последна спирка видях как на кондукторката и върнаха 2 билета. И понеже съм съвестен гражданин и знам, че колкото повече върнати билети има, толкова по-висок ще става билета заради загубите, се обадих на посочените в рейса телефони, казах номера на рейса, номерата на билета и как е изглеждала кондукторката. По-добре такива лица да се санкционират вместо да печеля на гърба на държавата (респективно частния превозвач). Така смятам и никога не бих върнал билет. В магазина след като си купите нещо на излизане не ви връщат парите, нали?

Link to comment
Share on other sites

Az absolutno vinagi kato si kupa bilet i kato slizam go davam na 6ofioro i toi ostava dovolen!Taka i taka ne izkarvat mnogo pari ot karane na taq mar6rutka po 6 chasa na den.  :P

Абе момче, защо не си се загрижил за тоя, който е създал тая транспортна фирма и който храни още сума ти хора? Ако ти имаш магазин и продвачът ти те краде, какво ще направиш?

Link to comment
Share on other sites

da ama kato si vra6tate biletite i darjavata e na zaguba cenata 6te se poka4va i taka nqma da dava6 po-malko pari nadqvam se tva da e qsno na tezi koito si vra6tat biletite nikoga ne sam go pravil i ne go smqtam za pravilno !

Link to comment
Share on other sites

Isn26..... zna4i ako imah magazin i sum nqkuv kalpav sobstvenik i na prodava4a ne mu davam obe6tanata zaplata ili puk zakusnqvam v davaneto [vseki mesec] mnogo qsno 4e 6te zapo4ne da me krade!I ti ako si na negovo mqsto i ti tova 6te napravi6 kato nqma6 drug izbor!A za 6ofiorite na mar6rutki te tiq nomera po princip gi pravat ve4er za6toto im pravat tam nqkva proverka i ako gi gepsat stava lo6o puk i malko sa tiq deto si vru6tata bilet4etata taka kato gledam!V na6ta durjava nqma zakoni za tova dali 10 ili 20 st po skupo nqma zna4enie vinagi 6te si ostanem prosti,al4ni i zavislivi!

Link to comment
Share on other sites

Няма смисал от това да си върнеш билета. Разбирам като си го върннеш да ти дават например 30 ст да го направиш ама то от твоя билет ще спечели още 60 ст защо? ;)

Link to comment
Share on other sites

Aston...vij sq na men ne mi puka dali kato si vurna bileta 6te polu4a nqkvi stotinki ili ne!A we hora tova si e moq rabota dali 6te vru6tam bileta ili ne!Zna4i.....shofir na mar6rutka...kara si,hora go vijdat i spirat i te se ka4vat....toi gi taksuva... te zlizat i nqkoi ot tqh mu vru6tat biletite si....toi gi preprodava no toi si ima teste s bileti koito taka i taka 6te prodade i vsiko e tip top puk i dosta ot horata q znaqt taq caka i pove4eto ne vru6tat oba4e az vru6tam 6toto taka sum re6il moje ni6to da ne spe4elq ama vru6tam!Puk i ot ministerstvoto na transporta se govore6e za uveli4enie na cenite na biletite taka 4e ne si mislete 4e cenite se ka4iha sus 10stotinki ot tova 4e horata si vru6tat biletite!

Link to comment
Share on other sites

И да му връщаш и да не му връщаш няма да се возиш за по-малко пари. Като си му върнал билета, ти мани да ти даде 30 ст., поне едно "Благодаря" да ти е казал?! Айде де!

Link to comment
Share on other sites

Не си връщам билетчетата. Веднъж един ултра нахален охлюв в 44 си го поиска като видя, че ще слизам. На мен направо ми кипна, добре, че трябваше да слизам, не знам иначе какви щях да му ги наговоря. Също не мога да разбера следното - да не би предната седалка на маршрутките да е за ВИП хора, че като седнеш там и шофьорът се прави на три и половина. "Май забравихте да ми дадете билетче!" - "Аааа, ми да ,забравих...ама на теб закво ти е тва билетче?" - е това като ми го изпраскаха веднъж и останах поразен. Добре, че вече не ми се налага да ползвам градски и маршрутен транспорт, имам си байк, с него ходя навсякъде.

Не си връщайте билетчетата!!!

Link to comment
Share on other sites

Работата е следната: шофьора на превозното средство се е съгласил да работи на дадена заплата и за дадени часове и никой не го е накарал на сила. Когато връщате билет ощетявате фирмата превозвач, а от там държавата, а от там самите вас! Когато фирмата превозвач отчита загуби, защото "състрадателни" хорица си връщат билетите, повишава цените и не купува нови коли и не поддържа старите. Така какво става?

Link to comment
Share on other sites

Моля те само да не отвориш нова тема (която засяга останалата част от "интелигентните хора, като нас, в този форум"

Tfa beshe grubo :blink:

 

Po temata:Imam nqkolko priqtelcheta, koito rabotqt v gradskiq transport kato konduktori i mi se e sluchvalo da im vrushtam biletcheto si, da izkarat nekoq druga stotinka, nema losho v tova. Znaete li za kakvi mizerni pari rabotqt tiq mladi pichove :cry

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...