Jump to content
BulForum.com

Кой е по-добрият начин за връзка между PC и LCD TV


fashion_m

Recommended Posts

Видеокартата ми е с 2 DVI изхода, телевизора е HD-Ready (макс. 720p) Samsung LE26R71B с резолюция 1360х768. Той има HDMI и VGA входове. Максималната резолюция 1360х768 може да се постигне само чрез VGA входа.

Ако си купя DVI-to-HDMI кабел и му пусна 720p сигнал от компа, то това фактически е резолюция 1280х720, което Е ПО-НИСКО ОТ NATIVE РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ТЕЛЕВИЗОРА.

И така, въпросът ми е как да придобия по-качествена картина: чрез VGA кабела и резолюция 1360х768 (native) или чрез DVI-to-HDMI кабел, при който ше получа резолюция 1280х720, която е под нативната резолюция на този телевизор.

Link to comment
Share on other sites

Мисля че с DVI-to-HDMI кабел компа ще разпознае разделителната способност на телевизора и ще предложи подходяща резолюция. Поне така се получи с плазмата на един колега - видеокартата отначало не предлагаше native резолюцията на телевизора, но след свързването по HDMI канала поддържаните от плазмата резолюции се появиха в насройките на видеото. Остава ти обаче проблема с пренасянето на звук - видеокартата трябва да поддържа такава функция, иначе звука няма да е част от HDMI сигнала.

Link to comment
Share on other sites

Пренасянето на звук за мен няма значение, аз не разчитам на TV-то си, а имам 5.1 тонколони, свързани към компа.

Във файла по-долу показвам извадка от ръководството на ТВ-то, по-точно частта с HDMI. Май максималното което може да приеме през HDMI e 1280х720. Вие какво мислите?

post-14989-1258225702_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

В момента съм с DVI-HDMI 3.5м и компа и тв-то са на резолюция 1920х1080. Звукът преминава през същия кабел, като се свързва едно малко кабелче между дъното (понеже моето е с вградена 5.1 звукова карта) и видеокартата.

@fashion_m - само не прави моята грешка...

Първо виж в кутията за видеокартата ти дали има преходник DVI-HDMI и ако имаш си вземи HDMI-HDMI кабел...

Аз не проверих и направо си взех DVI-HDMI... :tongue

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...