Jump to content
BulForum.com

Мишки с mini reciever


Recommended Posts

Здрасти

търся си безжи4на мишка за лаптопа, която да има малко ресийвър4е като това тук

vx_nano_logitech.jpg

 

проблема е 4е вси4ки мишки с такъв малък ресийвър са от малкия калибър а аз си търся стандартна по размери мишка

 

имате ли предложения?

Link to comment
Share on other sites

Моят съвет е да забравиш.

И аз търсех подобно нещо наскоро, но не намерих, още по-малко по нашите ширини да може да се вземе.

Дори да се намери някаква, тя ще е куче марка, от която няма да си доволен.

Аз се примирих с нормален ресивър Logitech мишка, средна по големина, LX8. Виж, ако УСБ-то където го включваш е точно където работиш с мишката отдясно, малко може да пречи.

От хубавите мишки (Logitech, MS, A4 и още 1-2 марки) аз не намерих. Става въпрос не това да е единственото условие, а все пак мишката да става за ползване и да е що годе удобна, щото кел файда от малък ресивър, ако мишката ще е повърня.

Link to comment
Share on other sites

Абе всъщност нямам големи претенции

стига само да има скрол, 2-3 бутона, да е с лазер и да е енергоспестяваща не от ония дето даваш по 10 лв на месец за батерии ;)

Link to comment
Share on other sites

Тази изглежда най-нов модел, и изглежда леко променена MX Revolution.

Виждам, че е презареждаема, и ако съдим по MX Revolution и по принцип с вградените батерии на Logitech, ще зареждаш мишката на всеки 3-4 дни, така че едва ли това искаш, дали ще сменяш често батерии, или ще зареждаш често, е почти еднакво дразнещо, просто в единия случай ще ползваш външно и 3rd party зарядно.

Аз лично намразих мишките с вградени акумулаторни батерии! Сега съм с по 2 АА и ги сменям на средно 4 месеца.

На вид поне прави впечатление да е добра. Thumb бутоните изглеждат недобре позиционирани.

Но като форма е изваяна почти със сигурност е много удобна.

За мен лично MX1100 е най-удобната на света, но за лаптоп идва малко голямжка.

Според мен си вземи някоя с нормален ресивър, и без това няма в къра да ползваш мишка в движение, а ще ползваш в седнало положение на маса или легло, а там един ресивър няма да пречи почти. Опасност е да го счупиш обаче наистина.

Link to comment
Share on other sites

За мен пък най-удобната е VX Revolution... тази не съм я виждал досега но ако някой я забележи някъде ще съм изключително благодарен да ми прати ЛС за да ида да я погледна. Изглежда като MX Rev. а тя също ми е удобна. Иначе това със зареждането на батериите наистина е досадно. Друго си е да караш докато свърши след това вадиш друга батерия, слагаш я и продължаваш

 

Иначе едва ли ще е 200лв но под 120 няма да е... не очаквай да намериш подобна мишка - хем безжична хем лазерна хем добре направена на цена като евтиниите от А4. Особено Logitech... но за мен си струват всяка стотинка

Link to comment
Share on other sites

Logitech напоследък са пуснали няколко нови модела в сайта си. Остава да се появят и у нас. Изчакай някой от тия модели, там Маратон-а, и една друга има, като за лаптоп. Аз бих си взел подобна. Бих си взел още една МХ1100 и за лаптопа, но просто е голяма като за размятане насам натам.

Един от моделите пише, че 3 години с едни батерии карал. Значи реално към година и половина.

Определено бих отишъл да ги видя като се появят, и да си взема една. Малкия ресивър наистина е удобство, още повече тия новите са унифицирани и с един може да се вържат и клавиатури. А и не се съмнявам, че ще са супер удобни. Цените им са високи, но както каза Дядомраз, ще си струват всяка стотинка.

МХ1100 е към стотина лв, но за мен даже е евтина, по-добра и удобна и безпроблемна, никога не съм имал! Даже доста по-скъпата MX revolution не струва пред нея! Все пак в МХ1100 са оправени куп недъзи и проблеми на MX Rev. И недоумявам как е толкова по-евтина.

Link to comment
Share on other sites

"And with three years of battery life*, you may never have to replace this mouse’s batteries for as long as you own it"

тук леко се опитват да ни намекнат 4е тая мишка едва ли ще издържи пове4е от 3 години мах. XD

 

 

 

тия слу4айно да се предлагат на българския пазар някъде?

A4Tech

GB1

GB2

Link to comment
Share on other sites

За мен пък най-удобната е VX Revolution... тази не съм я виждал досега но ако някой я забележи някъде ще съм изключително благодарен да ми прати ЛС за да ида да я погледна.

 

В Reset-a има мишки Logitech. Оттам взех една VX Nano (с малък receiver) и една VX Revolution, която подарих на един приятел. И двете са супер мишки...

Link to comment
Share on other sites

В Reset-a има мишки Logitech. Оттам взех една VX Nano (с малък receiver) и една VX Revolution, която подарих на един приятел. И двете са супер мишки...

 

Аз ползвам за всекидневна работа VX Revolution и сам страшно доволен. За мен по-хубава и по-удобна мишка няма... а ползвам на Теди екземпляра - вече купувам от него 2ра мишка (почти нова - ползвана седмица-две не се брои за нищо според мен), която според него нещо не е съвсем наред и еди какво си го дразни, при мен е 6+ или поне аз не усещам въпросните дефекти. По негова препоръка взех MX1100 - голяма ми е и почна да ми се уморява ръката от нея. Смених я с MX Revolution-a който бях дал на жената преди да си взема VX-a (MX-a пак от теди) - също много добра мишка.

 

Куриоза е че и Раптор и Теди имат оплаквания от MX Rev докато аз нямам никакви. А VX-a ми е направо един път - по-удобна мишка от тази не съм имал..

Link to comment
Share on other sites

С животното по-доло съм от 8 години - няма счупване . Отварял съм я 2 пъти до сега за да я почистя и пак си работи безотказно . Не знам колко милиони пъти съм я удрял , блъскал , мокрил и резултата след 8 години е :

- eмблемата я няма и на места е протрита . главите на 4те винтчета отдоло са корозирали

 

Клавиатурата ми също е a4tech (животното до другото животно ) , ползвам я от 4ри години и съм я отварял малко повечко пъти за чистене - единственият дефект до момента е че бутоните имат лека грапава повърхност , на някой бутони вече я няма от експлоатация , както и гумичките на WASD ги няма , тя пък колко пъти е удряна по повод нервиране след безсънна нощ в counter-strike на времето , също няма да споменавам ... :)

 

 

a4tech за мен са пройзводителите на най-добрата периферия до момента . :) С няколко думи ако трябва да конкретизирам - A4tech при компютрите са като vw при автомобилите - вечни ! :)

 

SWOP-48-410.gif kb-28-1b-1.gif

Link to comment
Share on other sites

Ако смяташ, че А4 са вечни Logitech трябва да са неунищожими. Сериозно до сега не съм виждал развалена клавиатура на Logitech, а мишките им се развалят. Ако са от по-скъпите, което е нормално при условие че имат 5 пъти повече части в тях за разваляне. Имам 6 годиина Logitech мишка обикновенните оптични. Познава се че е ползвана по това че няма вече крачета и че логото и го няма. Клавиатурата е стара колкото нея и никога не е чистена и... работи както когато я купих.

PS.

Като бях ученик имаше 2 мишки в кабинета по информатика като тази

Original_IBM_PS2.jpg

след като 2 семици ритане по коридорите не се счупи решихме да я включим за да видим дали работи. Е работеше.

Link to comment
Share on other sites

....

a4tech за мен са пройзводителите на най-добрата периферия до момента . :) С няколко думи ако трябва да конкретизирам - A4tech при компютрите са като vw при автомобилите - вечни ! :)

Е как да подминеш подобно изказване :) .

Явно не си барал нещо удобно да видиш за какво става дума. Запознат съм с въпросните А4, и мишки и клавиатури.

Въпросната мишка очевидно е проста, и няма чудно че след удари е преживяла. Е, аз имам една Logitech MX400, жична, преди 2 месеца играх седмица на FPS-та, а къвто съм нервен, и аз да не ти разправям какви удари понесе, от 50 санта с големи засилки по дървено бюро, бях я прежалил щото тя беше уж само за игра, и си казах че ще се хвърля. Така 1 седмица такива удари ѝ нанесох че накрая се стъписах че даже нищо не трака в нея.

От друга страна разните по-нови MX/VX по-скъпи модели, безжични, не биха понесли такива удари, по-фина механика има в тях, а и не са за игра, а за работа. И за игра стават, но тях не смея да блъскам, защото едва си намерих супер удобен модел, па и не е евтин.

С клавиатура Logitech съм от 3 години, нонстоп експлоатиране по много часове 350 дни в годината. Също е имала известни пререкания с мен. Работи още перфектно, с нормалните следи от употреба. Също най-удобните клавиши, които някога съм имал.

Искам да кажа, че тази А4 мишка, която си посочил може да е здрава, но не е удобна за постоянна работа, освен това А4 няколко техни модела имах и съм барал, до една са неудобни, и последно преди 2 месеца бях взел една тяхна (безжична), и я продадох, и повече не бих взел подобна. Просто е неудобна. Трябва 1-2 месеца да работя с нея за ми свикне що годе ръката, и да не прави впечатление неудобството. А това е свързано с изкривяване на ръката, и подсъзнателно страдане на мозък и ръка :) .

След това като барнех Лоджитека (който и от 5-те дето съм имал), мигновено разбирах за какво става дума, и после колко мишки съм продал в следствие на това чувство, не е истина. особено след MX Revolution моделите, вече няма друга мишка, която да ми е толкова удобна. Но човек трябва да пипне, да поработи с някоя от тях, да се убеди. Иначе ще си знае "А4 са най-удобните и добрите,", ама както казва един познат , ще перифразирам - те А4 не си продават мишките за 20-30 лв щото са решили да споносирират бедните по света. В много аспекти аз лично забелязвам евтинджоса в А4. Еединствното, което им признавам е че могат да правят хубави scroll wheels. На Logitech на някои модели не им се отдава това.

За клавиатурите също има нюанси при ползването които аз лично забелязвам лесно. Последно преди месец пак, купих един евтин боклук Canyon за 15 лв. И както винаги, още там знаех че ще съжалявам. При бързо писане определени състояния и комбинации от натиснати клавиши едновременно, не се засичат нормално и се изпускат букви при писане. Това съм го виждал в много от евтините клавиатури, дори А4 преди 3-4 години. А това вече е сериозен проблем ако ще се ползва за работа. Има и други подробности. Затова А4 аз вече не купувам (няма да), както и всякакеи евтини боклуци клавиатури, че и други най-допотопни неща. Така че тия с А4 колко вечни били, ги разправяй на друг. За невинно развлечение по 2-3 часа на ден стават, щот са евтини.

Дай примерно на Дядомраз една такава мишка+клав, и след 2 дни ще има да те гони по улицата да те бие с тях по главата :) .

 

raptor2721, определено за мишките имаш някакво право. Тия последните, с една от които съм и аз, наистина имат доста части в тях, особено покрай новия им fast wheel, плюс това че са безжични имат предавател, и други такива части, и ако не се пазят, определено не биха издържали. Според мен и едно падане на плочки от 1 метър ще е достатъчно. Но ако се пазят, и не се сътресират, няма причина да не издържат години. Дядомраз има една МХ1000 от 3 и повече години. А дори и за 3г. да се развали, не е болка, те са толкова удобни, че не е проблем за ползвателя да си вземе ако не същата, по-нов модел и много по-удобна. За мен също, че като излезе нов модел съм готов да си я взема дори моята да работи още, стига новата да е по-удобна. Не взимам мишка с цел да я ползвам 10 години. Средно на 3 излиза нов модел, и все пак очаквам поне по 3-4 г. да издържа. За повече не придирям.

Link to comment
Share on other sites

Може и да си прав . Не стоя цял ден пред пс-то , по-скоро няколко часа - преди и след работа . И в повечето време ползвам повече клавиатурата , освен в случайте когато не отворя warcraft-а или diablo-то за няколко врътки ;) .

Link to comment
Share on other sites

a4tech за мен са пройзводителите на най-добрата периферия до момента . :) С няколко думи ако трябва да конкретизирам - A4tech при компютрите са като vw при автомобилите - вечни ! :)

 

проЙзводителите? :lol:

 

Не си пипал Logitech затова така говориш. Клавиатурите им само не могат да се мерят с Microsoft-ските въпреки че изобщо не са лоши, но като MS 4000 нямат... а има и по-хубави и ергономични и от тази на MS но $500-700 за клавиатура няма да дам!!!

 

Не, Теди, 1 падане върху плочки не е достатъчно - малкия достатъчно е подмятал твоя MX Revolution и още работи. Успях да чупя един VX след като го запокитих със все сила в пода докато спорехме един път с жена ми :bgrin: (тя преди това го беше запокитила по мен но не уцели аз после умишлено уцелих пода пред нея)... та тогава wheel-a работеше, не виждах никакви други дефекти нито нещо счупено но не работеше и това е... вероятно нещо антената, лазера или някой чип е сдал багажа, но като я отворих нямаше видимо нищо почупено.

Link to comment
Share on other sites

Затова една IBM-ска мишка като тая по-горе. Хем може да се целите с нея многократно хем все ще си е здрава. Дори издържа на това 90 килограмов човек да и скочи отгоре от бюро...

Link to comment
Share on other sites

Затова една IBM-ска мишка като тая по-горе. Хем може да се целите с нея многократно хем все ще си е здрава. Дори издържа на това 90 килограмов човек да и скочи отгоре от бюро...

 

Виж сега, аз търся удобна мишка а не нещо тежко за хвърляне - за последното си има камъни.

 

А нашата случка си беше семеен инцидент а чак такъв не беше имало от години. Малко в стил - "Ванчо, донеси няколко чинии че искам да кажа на баща ти едно нещо" :)

Link to comment
Share on other sites

Абе дайте ми каква да е мишка, и ще намеря начин да я чупа.

Абе то е ясно че да се руши е по-лесно от колкото да се създава , ама как да го знаеш като не караш home-made-tuning голф :rolleyes:

 

Нинам .. мен всички мишки са ми удобни . Но пък на мониторите съм претенциозен , щото не понасям да ме болят очите след 3-4 часа цикъл пред пс-то ...

Link to comment
Share on other sites

Но пък на мониторите съм претенциозен , щото не понасям да ме болят очите след 3-4 часа цикъл пред пс-то ...

 

Я сподели с какъв монитор си че да ти взема кройка за шапка :)

Link to comment
Share on other sites

Супер, и все пак темата беше за нормална по размер мишка с малък ресийвър

преди да продължите с offtopic-а някой да каже ако се сеща за такава мишка поне

Link to comment
Share on other sites

Влизаш в темата за бг компютърните фирми и почваш поред да разглеждаш ценовите листи какво има в тях, защото това е най-важно (кел файда ако я няма никъде в страната), освен ако не си решил от чужбина да поръчваш.

 

Отделно вече се показаха новите модели на Logitech, остава да изчакаш да се внесат и у нас.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...