Jump to content
BulForum.com

ФМ Трансмитер

vikktor

Recommended Posts

Привет колеги,

видях (случайно) днес един много готин ФМ трансмитер в стор-бг(точка)нет за 40 лв и реших че искам да взема подарък за на майка колата (естествено, когато съм си вкъщи аз ще го полазвам главно :D ). Ta има си lcd екранче, към запалката (естествено) се връзва и има опция за usb памет, както и да зарежда mp3-плейър докато се слуша музика (ако е през line-out). Но

1. си мисля, че е малко множко (нищо ще беше трекстор) и

2. ако има някъде без да трябва да го поръчвам (- 6 лв.), пък и да го видя на място какво представлява.

Благодаря.

В метро има трансмитерчета.Като цяло са готини.Аз преди имах, но ако искаш хубава музика - си е друго тя да идва директно от радиото, а не от запалката, в случая трансмитер.Но ако просто искаш някав звук да има - ще върши работа. Отиди в метро да ги видиш, има и флашки, може да и купиш и една - за да е пълен подаръка :P

Не се лъжи да купуваш такъв боклук . При най-малката дупка или песента ще почне от начало , или листа с песните ще почне от начало ... отврат са .

pazu said:
Не се лъжи да купуваш такъв боклук . При най-малката дупка или песента ще почне от начало , или листа с песните ще почне от начало ... отврат са .

ако е през флашка или винаги като е през трансмитер?

за флашка е разбираемо, ама ако му ръгна 3.5'' жак няма логика да прекъсва

AlekS said:
си е друго тя да идва директно от радиото

то е с оригиналните колонки, едни мънънки ; )) на една мънънка корсичка, няма да се усети толкова разликата

+ това музиката, която аз слушам ... някак си няма много разлика и на моно да се слуша :D Майтап, аз си я харесвам

п.с. в метро какви паричка са?

pazu said:

За почти една година, аз не съм имал подобен проблем. Явно добре избягвам дупките :)

В метро има няколко вида, цената варира между 30 и 50 лв.

AlBundy said:
И в Метро и всякви технота има касети. Огледай се около караудио секцията

аз търсих такава още преди да пусна темата, ама не видях

дека я?

dRiNKiN_pARk said:
аз търсих такава още преди да пусна темата, ама не видях

дека я?

Във Викиват имаха, от там си бях взел преди

AlBundy said:
Мани ги тези боклуци. Адапторната касета е с 1000% по добро качество.

A още по-добре CD changer. Иначе съм съгласен че е зле - взех едно за пробвам що за джаджа е това - имаше си шум и дразнеше леко но моето беше доста малко и то с батерии, предполагам има и по-хубави. Има някакви които се закачат към iPod и били свестни казва един приятел, но не съм ги виждал лично

djadomraz said:
Има някакви които се закачат към iPod и били свестни казва един приятел, но не съм ги виждал лично

аз за такова говоря, освен ако под 'закачат' нямаш впредвид хардуерно закачане, иначе плейър/ipod с кабелче -> трансмитера -> запалката -> радиото ...

dRiNKiN_pARk said:
аз за такова говоря, освен ако под 'закачат' нямаш впредвид хардуерно закачане, иначе плейър/ipod с кабелче -> трансмитера -> запалката -> радиото ...

Оригиналните за IPod са 100тина долара и нямат нужда от батерии или друго - взимат ток от самия IPod доколкото разбрах, тези в запалката са направо с памет и няма нужда от друг плеър а на някои може да се слага SD карта.

Аз имам такова от Метро за 35 лева много ми харесва.Не съм разбирач но може и толколоните да са зле но ми харесва качеството,няма да карам дискотека.Иначе незнам в какви дупки се е нацепвал Алекс но аз не съм имал проблеми през дупките с трансмитера че и по кофти път пак работи.Даже може да правиш гадно на някои до теб ако знаеш кое радио слуша :P

koce said:
Аз имам такова от Метро за 35 лева много ми харесва.Не съм разбирач но може и толколоните да са зле но ми харесва качеството,няма да карам дискотека.Иначе незнам в какви дупки се е нацепвал Алекс но аз не съм имал проблеми през дупките с трансмитера че и по кофти път пак работи.Даже може да правиш гадно на някои до теб ако знаеш кое радио слуша :P

Жоро всъщност и подозирам че при него проблема е била самата запалка в която е прекъсвал тока при по-сериозно подрусване... но все пак е 20+ годишен голф няма какво да му се сърдим :)

djadomraz said:
Оригиналните за IPod са 100тина долара и нямат нужда от батерии или друго - взимат ток от самия IPod доколкото разбрах, тези в запалката са направо с памет и няма нужда от друг плеър а на някои може да се слага SD карта.

и тия са скапани пробвах едно такова , всъщност две такива моделчета

когато взима ток от айфона , батерията му пада за има няма 2 часа , качеството естествено е ужасно ....... като колоните в колата са боус

когато взима ток от запалката айфона не хаби батерия понеже се и зарежда , качеството пак е ужасно

тия трансмитери са направени за ..... да кажем лади , там не ти пука за качеството на музиката , най-малкото вече има МП3ки за по 100лв ......

освен ако сред "тюнинг" обществото вече не е модерно да се ползват трансмитерчета с цел качване на още 20тина коня....

djadomraz said:
Жоро всъщност и подозирам че при него проблема е била самата запалка в която е прекъсвал тока при по-сериозно подрусване... но все пак е 20+ годишен голф няма какво да му се сърдим :)

Аз казах, че не съм имал проблеми. Винаги си ми е работил трансмитера, почти една година без никакви проблеми :) Смених го заради качеството, купих си LG с usb порт.Но и с трансмитера ми беше айляк :)

djadomraz said:

От време на време карам една Е39-ка с такова и няма никакъв проблем с прекъсване или шум - чува се съвсем нормално, все едно си слушаш радио.

dRiNKiN_pARk said:
добре, благодаря ви много на всички,

ще огледам в Метро и евентуално ще се възползвам...

Аз си взех от Викиват за 14 лв с:

- дисплей

- дистанционно

- USB

- SD

- Line in

Не поддържа папки(доколкото знам) а взима всички песни общо,но има и Random функция

• 4 weeks later...

Абе и аз мислех така да мина с компромисния вариант и подарих на баща ми ФМ трансмитер , който го използва точно 2-3 пъти и отново предпочита да си слуша радиото в колата.

1.Во Фм трансмитера изкарва някакво леко бръждене , което си е постоянно

2.Ро чрез промяна на оборотите на двигателя това брждене (смещение) се чува още повече

И просто ти хубаво за 20 лева ше го вземеш това ама много по-добре е да вземеш едно CD Сони с Мп3 ки , АУХ и всичко останало , което ще ти работи като часовник . Сега ги гледам за по 60 лева ги има перфектни в темата Buy/Sell.Там вече нито смущения ще имаш , на контакт ще ти се вкл. Автоматично и т.е.

Аз лично си взех трансмитерче от ebay-a за 4 евро и си ми работи почти идеално. Не мога да се оплача, само на места в града ми хваща някакви други радиостанции (например до кръговото на централна гара, или до панаира), ама то става буквално за секунди, така че не е проблем. Иначе звука си е доста доволен.

кво означава доволен...ти ако си полуглух и бръжденето ще ти се стори доволно...просто не може да се изкара качествен звук от нещо. предало песента чрез радиовълни, побучено в дупка за запалка, която е малко по-широка, пластинките да не издържат...тъпа работа...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...