Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми лаптоп 900-950лв.

more

Recommended Posts

А за нещо като този асрок?

Дали щото е асрок, или защото е без OS, но за цената си май е добре?

Но предвид марката и как я недолюбвам, май отпада. А и честно казано тази резолюция 1366х768 ме дразни много. Като гледам всички нови ацери са с такава.

Светлия, би ли споделил кои неща липсват примерно на теб? Аз примерно на пръв поглед мога да се сетя единствено че евентуално бих искал примерно 3 USB-та миниум, bluetooth, VGA изход, вирелес, като портове. Е, и s-video би било добре. HDMI също, макар и не е приоритет.

CyberHill said:
Може да говори за неща от рода на копченценце за изключване на pad-а.

Не само такова копче, ами и по-дребни и незабележими при покупката неща като:

1)откъде ти излиза кабела за захранването, дали отзад дали отстрани - отзад е пъти пъти по-удобно;

2)как ти се преинсталира системата - с копченце от имидж;

3)охлаждане;

4)удобство на отварянето на капака с едно копче е къде къде по-удобно отколкото с две;

5)капака дали се отваря с една ръка с усилие което е достатъчно хем да го отвори, хем пък да стои стабилно т.е. да не се отваря или затваря сам - има някои лаптопи като Асус и Ейсър (на таквива съм го виждал), които трябва с две ръце едната държи капака, другата основата и натискаш като за световно;

6)колко лесно е направен достъпа до различните устройства;

7)кабела на адаптера дали излиза прав или е сгънат, за да е по-компактен и удобен;

8)разпололжение на USB -тата - добре е да има и от двете страни и вертикални и хоризонтални

и много много други подобни дреболии, които правят разликата в ползването на един преносим комп от небето до земята - при относително еднакви технически характеристики. Затова и Леново съм ги признал за N1 преди всички други, просто IBM - сори за другите !

Иначе на картинка и на характеристики всички са от красавец нагоре...

Аз пък съм останал с впечатлението, че IBM и вече Lenovo предлагат по-малко екстри, портове, по-дървен и ръбест дизайн, нямат лъскавини, май още карат със "старомодните" матови екрани и тн.

С други думи човек, който не разбира гледа кое хваща окото и лъщи и си купува тошиба или ацер.

thebeast said:
Добре бе брато остана ли някоя марка която според теб да става?То по твоята логика да се откаже човека?

Останаха и то доста, Sony, Lenovo, Asus, Fudjitsu, DELL, Packard Bell... Нищо подобно няма да се отказва :)

dvdrw said:
Той ги е ползвал всичките марки и знае.....

Другия вариянт е - форуми, негативни мнения и прочие.. и нито грам практически опит с нито един от моделите/марките, които хули...

Ползвал съм наистина доста лаптопи и съм ги и обслужвал гаранционно и тем подобни. Просто преди бачках в две компютърни фирми. Вярно 4-5 години занимавка в такава среда не са много, но такава представа съм придобил за тези марки. Плюс това само насочвам човека той вече сам си решава какво му е нужно и какво ще си закупи.

306TDI said:
Останаха и то доста, Sony, Lenovo, Asus, Fudjitsu, DELL, Packard Bell... Нищо подобно няма да се отказва :)

Ползвал съм наистина доста лаптопи и съм ги и обслужвал гаранционно и тем подобни. Просто преди бачках в две компютърни фирми. Вярно 4-5 години занимавка в такава среда не са много, но такава представа съм придобил за тези марки. Плюс това само насочвам човека той вече сам си решава какво му е нужно и какво ще си закупи.

Аз пък съм чувал да се оплакват и от Sony то това е техника все пак и няма вечни неща.И sony май нямат официален сервиз В България.Приципно като гледам всички харесваме Lenovo.

thebeast said:
Аз пък съм чувал да се оплакват и от Sony то това е техника все пак и няма вечни неща.И sony май нямат официален сервиз В България.Приципно като гледам всички харесваме Lenovo.

Аз съм се борил и със дефектен леново, все пак както каза това си е техника може да дефектира. Идеята ми е, че с марките които изброих за "калпави" съм имал най-много ядове и от много различни естества а с другите "свясни" значително по-малко ядове, но все пак и доза късмет трябва във всичко. :)

Най-важното според мен е това което си купи да му харесва както от към характеристики таа и от към външен вид, а не да го е срам да го покаже :) Въпреки, че леново имат доста дървени модели ацер избиват рибата с формата "голям речен камък" :)

Добре де, Acer толкова ли са зле, като гледам за парите си предлагат доста, и с доста примамливи параметри и външен вид.

Acer Extensa не са ли относително добри?

Добри са.

Те значително си подобриха качеството последните 1-2 години. А и не са толкова зле колкото ги изкарват. Всеки хейтва не-неговата марка.

Аха, абе да ти кажа, и аз напоследък като че ли по-малко негативи чета за Ацер. Разни приятели, познати и т.н., нещо нямат оплаквания.

Конкретно Aspire или Extensa са по-добри, нещо за клавиатурите подочух тук таме мнения, че били лоши, ама може да са ги оправили..

В крайна сметка тия Леново за около 1000 лв 3000 N500 primerno (Lenovo 3000 N500 NS75CUS_H) ThinkPad ли са, щото май не са, но се чу мнения, че са, обърках се.. Само това че са по-здрави ли е разликата?

Също така Fujitsu Siemens доста добри оферти имат, че и хубави на вид, около 1000 лв... толкова ли са лоши.. :unsure:

Аз почвам да си мисля , че Lenovo прекалено го хвалят , а едвали толкова много хора работят с такова...

Аз съм доволен от моя DELL , който за 3г. не е мръднал. Ползвал съм Benq Joybook и също нямам забележки.

HP също съм ползвал ( някакъв стар модел беше ) и е все още желязен. В момента имам едно HP 550 на 1 месец ( което е на ремонт , но не по вина на производителя) Така че е субективно.

Двама познати си купиха Asus , на които при второто отваряне цъфнаха по няколко пиксела. Ами ако ми се случи на мен и ще откача! То и гаранцията не го покрива...

За Toshiba - имам наблюдение върху един , който е доста здрав за сега.

MSI-то пък е на един приятел и уж е доволен , ама според шот-овете които съм постнал по горе... почвам да се чудя.

Така че пак всичко е субективно... ;)

tedy said:
Конкретно Aspire или Extensa са по-добри

в момента пиша от Aspire-а на приател, от който останах с много лошо впеюатление - целиа е супер нестабилен,шасито е пластмасово и се гъне, клавиатурата потъва при писане и тн - все пак тоша е нискиа клас на ацер (като Dell Inspiron), не бих го препоръ4ал, шото не изглевда надевден. Осшен тоша Vista-та работи увасно и вла4и много, а идва с Vista - поне идиотите от Ацер да беха тествали, 4е не става за виста и да го биаха продали с ХР :wacko:

С други думи Extensa са мн по-добри.

da e** taq fonetika na vista - sajalqvam za gre6kite, no ne moga da nacelq koe kade e - nadqvam se da ste me razbrali.

CyberHill said:
...

Така че пак всичко е субективно... ;)

То е ясно, че е субективно. Но аз примерно именно с цел да избегна максимално субективните оценки бих заложил на нещо, което най-много хора препоръчват и има най-добро име като марка.

Иначе е ясно и че ще се намери кофти Леново, също както и ще има без забележки работещи MSI, HP -та и други.

Нали обаче като купува нещо човек се старае да си вложи парите най-правилно и да получи най-много за тях. Затова и препоръчвам Леново.

П.П. И мога да кажа за себе си, че бих пробвал и Сони и Дел и дори Тошиба, както не бих пробвал MSI, HP, Asus, Asrock, Gigamiga и др. в този ред.

Acer -a ми е някъде по средата, ако е на много добра оферта и с 2-3 години гаранция може и да се престраша.

Аз имам мерак на Sony и Lenovo , но на този етап , ще си остана с мерака :)

А иначе съм фен на DELL :)

За съжаление и трите марки са си скъпички и се налага да се прави компромис или с марката за сметка на конфигурация или обратно....

Но нали за това има бол марки... та всеки си има пазарна ниша.

Светлия... Acer преди HP и HP на едно ниво с MSI... стига де... все пак ;)

Overdrive said:
в момента пиша от Aspire-а на приател, от който останах с много лошо впеюатление - целиа е супер нестабилен,шасито е пластмасово и се гъне, клавиатурата потъва при писане и тн - все пак тоша е нискиа клас на ацер (като Dell Inspiron), не бих го препоръ4ал, шото не изглевда надевден. Осшен тоша Vista-та работи увасно и вла4и много, а идва с Vista - поне идиотите от Ацер да беха тествали, 4е не става за виста и да го биаха продали с ХР :wacko:

С други думи Extensa са мн по-добри.

da e** taq fonetika na vista - sajalqvam za gre6kite, no ne moga da nacelq koe kade e - nadqvam se da ste me razbrali.

За кой точно Аспайър става въпрос ? В смисъл новите или старите ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...