Jump to content
BulForum.com

Проблем с хард диск


host

Recommended Posts

Ами смених си РС-то ама стария ми хард има много ценна за мен( лична ) информация и не знам как да си я прехвърля( да смейте ми се сега, нищо не вдявам ).Та как може да стане?Рс-то новото е от Мултирама и не ми се занимава да го нося там и не ми се ще да ми се ровят из файловете те.Възможно ли е през USB с преходник да го вържа или де да знам...някакъв начин.

Link to comment
Share on other sites

Сега ако се появи случайно тук Чефо, сигурно ще ти каже "Ами така е....като не си си купил компютър "Ферари едишън"... :P

 

Кажи с какъв интерфейс е стария ти диск и в новия си компютър само един хард диск ли имаш?

Ако имаш само един диск в компа, без значение какъв е стария хард, просто го слагаш като втори и си прехвърляш каквото ти е необходимо. Ако е с интерфейс S-ATA - го включваш без допълнителни интервенции в свободното гнездо за S-ATA (а може и да имаш 2 свободни ако старият не е S-ATA), ако обаче е U-ATA и новият ти диск също е U-ATA, тогава единият трябва да ти е Master, а другият Slave, което става като превключиш едно джъмперче (по схемичката) на самия диск. Разбира се трябва да имаш и втори интерфейсен кабел (ако е S-ATA...ако не е, лентовите кабели за U-ATA обикновено са за 2 бр. устройства)....а също и трябва да му осигуриш захранване...нещата са много прости, но като не си го правил.... ;)

Link to comment
Share on other sites

J640 ExcelStor 40 гб е дискчето.Номера е, че ако отворя кутията ми пада 3 годишната гаранцийка.

http://www.chip.de/preisvergleich/17078/Ex...J-640-40GB.html

 

Външно има ли как да го включа?Или къде да отида да ми го натряскат на DVD-та примерно.

Link to comment
Share on other sites

Примерно през лан кабел от стария на новия. Ако нямаш къде да включиш стария диск, мога да ти го закача примерно на моя машина и да си го теглиш през нета. Ама имам 2.2МБ/сек ъплоуд максимално (20мбит)

Link to comment
Share on other sites

Сега ако се появи случайно тук Чефо, сигурно ще ти каже "Ами така е....като не си си купил компютър "Ферари едишън"... :P

 

Аз пък ще кажа: Ами така е като не си си купил компютър на части.

Ако си беше купил на части, дори и във фирмата да ти го сглобят щеше да имаш 3 години гаранция за всяка, на хардовете дори дават вече по 5.

При положение, че вече няма нищо с гаранция под 2 години предполагам, че фирмите слагат все още лепенки за да ходиш при тях за всяко нещо и да им плащаш допълнително ;)

 

По въпроса:

Намираш комп без лепенка на кутията, закачаш харда и ги свързваш през лан/през нета/записваш на двд-та нещата. Друг вариант е купуваш си кутия за хард диск на USB, 30-40лв май бяха, има комбинирани със SATA и IDE

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...