Jump to content
BulForum.com

проблем с рестартиращо се PC


samkijot

Recommended Posts

... PC-то се рестартира, когато се вкара някакво CD в оптичното устройство. сменях 2-3 оптични, като само с DVD нямаше проблем. сменях и лентовия кабел - пак прави рестарт. сменях оптичното да е master, slave - все тая. компа е с 2 харда и едно оптично. когато има диск в cdrw-то, компа понякога зарежда биоса и след това рестартира, а понякога рестартира и точно преди да зареди биос-а.

 

... някакви идеи :unsure:

 

 

п.п. дъното е GA-7ZXE

Link to comment
Share on other sites

Имах абсолютно същият проблем преди 1 година г/д ... разменях конекторите на захранването обаче уви пак същата работа и точно след няколко месеца ми изгоря дъното, имах и подути кондензатори на захранването... Моят съвет е да вземеш от твой приятел захранване и да пробваш с него дали ще ти прави същият проблем ! Весели празници :)

Link to comment
Share on other sites

100% е от захранването - същия проблем, винаги като сложа диск компа се ресваше ... смених захранването и всичко тръгна перфектно ;)

така че бързо до най-близкия ПЦ магазин и зимаш някое по-мощно захранване (препоръчително да е марково като Фор**он или нещо такова ;))

Link to comment
Share on other sites

И аз първоначално се сетих за захранване, но като един вечен опозиционист и песимист и какво ли още не, се замислям ЦД-то толкова ли много ток арчи при отваряне/затваряне на трея и развъртане на диска?!

Малко странно, при условие, че процесорът под товар гълта доста повече от 20-30 вата (примерно), колкото предполагам едно ЦД гълта под товар, може и да се лъжа.

Я пробвай пусни нещо товарещо проца, да видим дали ще се рестартира.

Link to comment
Share on other sites

Същия проблем имах и аз захранването беше не беше въпроса че много харчи ЦД-то ами че вече здава багажа и при малко по голямо натоварване и се получаваше както при колегата.смених с друго захранване чисто ново и от тогава проблеми не е правело.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...