Jump to content
BulForum.com

Help отностно LCD монитор


koko81

Recommended Posts

Става въпрос за 21.5''LCD BENQ E2200HDA 5ms, 1920 x 1080,Full HD 1080p,DCR 10000:1,300cd/m2, L/R 70/70, - 36 месеца гаранция въобще незнам какво означават тези числа и марката бива ли я въобще значи струва около 300 лв но немога да намеря други марки такива монитори за сравнение да го зимам ли или не някои който ги разбира да помага please :cry

Link to comment
Share on other sites

Темата се вижда, няма смисъл да пишеш последователни постове.

 

Иначе аз този монитор не бих го взел.

Първо Benq не се славят като нещо особено като марка, мониторите им изглеждат грозно според мен, некачествена пластмаса и други такива.

А тази резолюция от 1920х1080 определено идва в множко за десктоп монитор от 21 инча. Ще трябва да се взираш, защото всичко ще е много дребно, а настройването на DPI от контрол панела няма да помогне много и за всичко.

 

Тази резолюция е точно Full HD, за филми. Пак е по-голяма от на 22"-овите де. Този е доста по-широкоекранен, ако това не ти пречи, и се окаже добър монитор, може да не е толкова зле като избор.

Цената на продукта е прекалено и съмнително ниска според мен обаче. А евтини хубави неща съм се убедил, че няма. Скъпи и нехубави също има, но това е друга тема.

Nqma DVI, което е огромен минус според мен, явно и цената затова е ниска. За подобна резолюция липсата на DVI вход може да се окаже много лош избор.

 

Може би за HD филми (разбирай сваляни от нета 1080п, поне 10-тина GB на филм, или блурей дискове) става и ще дава относително добра картина, но за всичко останало Не бих го взел.

То за този малък размер и тази резолюция, с тези качества на TN, едва ли и на HD филми ще усетиш качеството на резолюция от 1920. Смисъл никъв :) .

Link to comment
Share on other sites

коко81, че спамиш - спамиш. Че не си обърнал внимание на Правилата ни - не си обърнал. Че бързаш - бързаш.

 

Ако искаш за по-подробна информация можеш да погледнеш ето тази тема за мониторите. В този подраздел трябва да е и твоята тема, аз по-късно ще я преместя. В темата много от потребителите са дали мненията си. Да вярно е, че е 51 страници и може на теб да не ти се чете толкова, но поне ще добиеш някаква представа.

 

Колкото до твоя монитор - напълно се съгласявам с мнението на tedy и не бих си вдзел монитора поради същите причини, описани по-горе, а те са си доста ;)

 

Благодаря ти за вниманието и за това, че ще хвърлиш едно око на Правилата ни, за да не се налага да ти чистя темата.

 

Остани със здраве!

Link to comment
Share on other sites

Аз пък няма да се съглася с горните мнения. Не знам дали може да се намери по-свестен монитор за тези пари. Като под "свестен" не съм сигурен какво има предвид всеки човек. Не смятам, че Full HD-то му е в минус. За гледкане на филми ще си е супер. За дизайна, може би старите модели изглеждаха доста "дървени", но пък на мен пък ми допадаше изчистеният и семпъл дизайн. Този е от съвсем нова серия и на мен лично ми харесва като визия. Въпрос на вкус! А що се отнася до направията и качеството на изработка, мога да кажа, че нямам забележки към марката! Имам наблюдения върху достатъчен брой различни модели и размери от тази марка. Вършат си работата без да блестят с нещо особено, което не мога да кажа за други марки, славещи се с голямо "реноме". Говорим за монитори! За други продукти на тази марка не бих се изказал толкова положително.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...