Jump to content
BulForum.com

Marvin

Members
 • Content Count

  973
 • Joined

 • Last visited

About Marvin

 • Rank
  Гуру

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Това със заземяването на контактите е пълна простотия! Обикновените CRT телевизори са с двужилен кабел и им е все тая дали мустаците на контакта са заземени (занулени) или не, щото изобщо не участват във веригата. Затова и с тях няма проблеми, щото не им заземяваш кабелната мрежа с тях. А по нея си текат сериозни тоци и без някой да се еб@ва с кабелите. Е, ставаше интересно като вържеш към телевизора и компютъра(който е заземен/занулен по принцип), ама за кратко - докато изгори нещо. Това, че новите телевизори са заземени е плюс за нас, обаче аз поне, не се навивам да им заземявам кабелната мр
 2. Ами и други разновидности има. Моят е с F-конектори, но принципът е същият. Може да се направи и в домашни условия с 2 кондензатора, но сега не ми се рови да намеря схемата, доста популярна е. Доколкото знам, при свястно изградена мрежа, такова патронче трябва да има най-малкото на входа на всеки апартамент, ако не и на всеки телевизор и кабелджиите би трябвало да си ги слагат доброволно. Или поне при настояване на клиента. Виждал съм такива мрежи (или поне участъци от тях). Други пък изобщо не знаят за какво става въпрос, като ги попиташ за такова чудо.
 3. Тая работа с антенния кабел в контакта се лекува много лесно с галваничен разделител, през който ТВ сигналът минава, ама ток -Ц! Винаги съм използвал такова предпазителче на входа, независимо към кой кабелен оператор съм бил. Просто предпазва от главоболие, породено от скучаещи "мозъци" на доброжелателни съседи и калпави кабелджии. А, да, и от мълнии пази!
 4. А, аз си мислех, че само при мен е така и бях наплюл приемника, че се скапва. Иначе решението е само със щепсела.
 5. Сама по себе си снимката на касова бележка не е интересна. А какво значи?
 6. Така де. Аз не виня нито едните, нито другите. Ама някак си не ми харесват мнения, дето ме поставят в графа "едикакъвси", щото не съм бил взел радикални мерки при тази хронична липса не нет. Да взема да се вайкам и аз, та дано потече по-бързо!
 7. Не може! А и защо си мислиш, че успокоявам някого?
 8. Ми как, как? Има хора, които не изпадат в депресия при липса на Интернет или не умират от скука вечер без 160 канала телевизия. Трудно е да се повярва, но е факт!
 9. Преди 9 имаше всичко. Е, без нет разбира се, той липсва от началото на месеца!
 10. А бе, не е само цифровата! Коматевски възел.
 11. bFG

  Колегата е много коректен, гласувам за него с 2 ръце :)

 12. Ирония на съдбата http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%80%...%80%D0%BE%D0%BC!
 13. Не казвам, че трябва да се въведе! Просто има и такъв вид търг, койт също може да бъде ефективен, ако се прилаг правилно. Както има и търг, при който се обявявя максималната цена и продавачът започва сам да си я намаля през определени интервали от време и който пръв се обади, че купува, негова е стоката! Така се продават животни в Австралия! Такова чудо, май и тук се прилага, без да е обявено като такова. Всеки има право да продава както си иска, все пак.
 14. Ми що да е необходимо да разбират? Нали там е цаката, всеки да предложи толкова, колкото смята че би дал за стоката! Ако си можел да дадеш повече -да си дал! Не знам, дали се казва "холандски" или "някакъв друг" търг, но това си е търг с тайно наддаване.
 15. За да не стават грешки -нашите снимки! Точно тях се опитвах да кача, ама имаше някакъв запек, който брат ми е отпушил! Така че става въпрос за едно и също нещо
×
×
 • Create New...