Jump to content
BulForum.com

Предложение за доставчик който може да осигури


Recommended Posts

Здравейте,

трябва ни минимална симетрична скорост от 2мб/с , като разбира се , ще трябва да се поддържа наличието на връзка в 99% от времето . Някой от вас ползва ли подобни услуги и на какви цени ? Кой доставчик препоръчвате ?

Link to comment
Share on other sites

Не ми стана ясно тези 2мб/сек каква част от времето ще ги запълваш или константно ще имаш над 1.5мб/сек натоварване. Ако това е ситуацията - замисли се за нещо като http://www.rackspace.com

 

Ако просто ти трябва сериозен хостинг - огледай се за някои от американските хостинг фирми където сървърите са в кадърен datacenter a на на еди-си-кой-си в мазето като у нас :)

 

Ако търсиш нещо относително евтино - виж хостинга примерно на GoDaddy или 1and1.com

 

За БГ обаче не съм особено осведомен кои са по-стабилни и сериозни тъй като не ми се е налагало. Но определено хостинг с цена 5-6лв/мес ми звучи несериозно на мен

Link to comment
Share on other sites

Ами целта ми е да се хостват сайтове от наши машини , не да си купувам хостинг :) Това колко време ще се натоварва не мога да кажа , просто в началото ще е малко натоварено и с времето ще се увеличава .

Link to comment
Share on other sites

А да ... пропуснах този който ползват моите хора с които работя: http://www.hosting.com/infrastructure-and-...rtual-tour.aspx

 

:)

 

Не знам какво имаш предвид под "купуваш хостинг", но се замисли като начало хората които ще ти гледат сайта от българия ли са или не и доколко сериозно искаш да е още от началото. Защото колкото за хостинг може и при някой от доставчиците да оставиш една машина а пък като стане по-сериозна работата вече ще се мисли къде и как.

 

 

------------

 

 

Пропуснах да спомена че при dedicated hosting-a ако вземеш не сървър а цял рак, в който ти да си слагаш сървърите почваш да се сблъскваш с други проблеми от сорта (платил съм за 5KW като сложих новия сървър UPS-a изключи, явно консумацията ги е подминала), при това положение скоростта на нета и други неща почват да изглеждат по-прозаични а станат ли 5-6 "хладилника" поддръжката на рутерите и окабеляването почва да натежава леко :) Все общоизвестни истини но докато не се сблъскаш с тях някак ги пропускаш. Особено ако си свикнал да мислиш за хостинга като "ftp+public http" и евентуално (в редки случаи) база данни и някакви скриптове....

Link to comment
Share on other sites

Няма какво да ти препоръчваме ние. Харесваш си доставчик, отиваш му в офиса и си задаваш въпросите. Всички кадърни доставчици ще ти дадат оферта за съответната услуга. Трябва да се има предвид, че подобна услуга не е евтина не само заради самото качество на връзката, което се изисква, а заради апаратурата и структурата, която доставчикът ще трябва да предложи, за да може да гарантира качеството. В това число се включва и качествена свързаност до твоя сървър, която със сигурност не се изразява в смотан FTP/UTP кабел и суич на всеки 100 м., за да не пада връзката.

 

В такава тема надали ще получиш точна оферта и отговор на въпросите си.

Link to comment
Share on other sites

Щом се е стигнало до тази тема, ясно ми е какво иска човека :) .

Вероятно всеки средностатистически PC ще му свърши работа за хостването на това, което е намислил.

И е решил да има удобството по всяко време да има И физически достъп.

Ако имахме ЛАН доставчик, който има 99.9% непадаемост, и аз имам какво да хостна у дома ама..

ШитХапън, ако сайтът не е много критичен, и на доставчик като Langame можеш да хостнеш с известни уговорки.

Зависи и колко натоварен е сайта де.

99.9% свързаност у дома , ще трябва да се бръкнеш доста.

Що не кажеш типа сайт и какво целиш в крайна сметка

Link to comment
Share on other sites

Току що говорих с ЛанГейм (Енджъл Софт) и това което предлагат те е доста добро 500-1000 лв изграждане на оптика и по ~200 лв на месец такса. Това което е лошото е ,че в моя квартал изграждането на връзката няма да е лесно , за сега почти невъзможно. Визио тотално няма да свършат никаква работа , те не предлагат такива уникални тарифи явно .. Някакви други идеи ?

tedy , сайта няма да е само един , съответно и всеки от тях ще увеличава своите потребители , поради тази причина и трябва връзката с интернет да е на много високо ниво , но за съжаление явно в България това никак не е лесно , явно ще се хостват отвън.

Link to comment
Share on other sites

Аз само не разбирам какъв е проблема да оставиш сървъра примерно в офиса на Langame, или примерно в co-location center-a на БТК? Така си спестяваш оптиката и други грижи, верно ще имаш разходи за други неща и все пак ми се струва по-надеждно това. Извън БГ най-доброто е в някой datacenter - като този в Irvine който ползват моите хора (линк към него ти дадох по-нагоре). Друг добър вариант е RackSpace.com - там направо цял нагласен сървър наемаш като поддръжката на физическата машина е от тях, ти получаваш root access до сървъра (или при windows: remote desktop + admin account) и си правиш всичко само дето не може да пипнеш машината и да я рестартираш а за натискане на копчето рестарт се отваря support ticket, но хората бързо се справяха помня. Има още доста такива фирми предлагащи dedicated hosting... Аз недоумявам защо се опитваш да си правиш собствен datacenter с подръчни материали след като има доста изгодни предложения за такъв вид хостинг

Link to comment
Share on other sites

В нашата фирма сме си сложили две машини в Evronet. За скоростите - каквото се договорите с шефа.

Работата е, че центъра им е в София и ако искаш да правиш нещо по машината - ще ходиш до там. Или ще ти го правят админите, които са на работа. Единствения проблем беше, че им гръмна някакво табло та машините след повече от година без да са спрели ги нямаше за около 2 часа. Иначе администрирането им си остава твоя грижа, машините са си твои.

Може да пробваш и в ITD. Мисля и те предлагаха нещо подобно.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...