Jump to content
BulForum.com

Flash player


tedy

Recommended Posts

От 3-4 дена паралелно се опитвам да инсталирам и да настроя разни програми и т.н., с повечето слава богу се справих някакси, май със всичките :) , но тоя фласш плеър не мога да го подкарам по никой начин, нито в Konqueror, нито в Нетскейп, нито в Мозила.

Инсталира се както трябва, в Мозила, двата файла (.xpt, .so) са си в дир-а с плъгините, но все едно ги няма, постоянно ми казва на сайтове с флаш, че нямам плъгин за application/x-shockwave-flash, или както беше, и това е.

Пробвах и ръчно да копна файловете в тези директории, пробвах и един пач, че някъде прочетох, че най-новата версия на плеъра искала по-стари библиотеки нещо си, но не ще и не ще деа.

Ако някой помогне, ще съм много благодарен!

Link to comment
Share on other sites

ами предлагам ти следното:

1) изтрий старите файлове и махни flashplayer-a

2) изтегли source на flashplayer-а, отнякъде (предполагам, че го има в Linux Apps ) и го компилирай наново, инсталацията се извършва много лесно и има настройки за интеграция с mozilla ... В момента за друго не се сещам.

Link to comment
Share on other sites

Shiro, пробвах естествено и по този начин, всички бровзери ме питаха и продължават да ме питат, аз като дам Ок, ме праща на страницата на макромедия, където просто пише: Вие ползвате мозила под линукс, изтеглете си този файл (тар.гз файл и си има инсталер вътре), и пуснете инсталера да го инсталирате.

Това е, пробвах 10 инстала, файловете се копират на съответното място (usr/loca/netscape/plugins) и т.н. и с другите браузъри, но нищо не става.

И с версия 1.4.1 и с 1.6, нещо явно не е наред с линукса , друго не се сещам.

lwl, ще видя какво мога да направя по въпроса :)

Link to comment
Share on other sites

Това е, пробвах 10 инстала, файловете се копират на съответното място (usr/loca/netscape/plugins) и т.н. и с другите браузъри, но нищо не става.

Когато нещо не е в ред с линукса, винаги има адекватна информация в съответните лог файлове. Това е много важно - дори ключов момент, защото с тези съобщения човек лесно успява да открие причината на проблема.

Основния лог в линукса е /var/log/messages, осен ако приложението няма отделелн лог файл.

Съветвам те да погледнеш какво дава в този лог, конкретно когато се опитваш да използваш флаш плъгина ;)

 

Не разбрах каква дистрибуция ползваш, щото например Mozilla-та в RedHat/Fedora си търси плъгините в /usr/lib/mozilla/plugins ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...